اخطار سازمان جهانی بهداشت در رابطه با مرگ های ترافیکی
به گزارش سلامت، مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی، در هفتمین کنفرانس بین المللی مدیریت و ایمنی ترافیک، ضمن اشاره به آمار نگران کننده مرگ و میرهای ناشی از تصادفات جاده ای در جهان و منطقه، از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در کاهش تلفات و اجرای پویش ˮنه به تصادف!ˮ قدردانی نمود.
به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، دکتر حنان بلخی در سخنان خود با تاکید بر این که منطقه مدیترانه شرقی دومین نرخ بالای مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده ای در بین مناطق سازمان جهانی بهداشت را داراست، اظهار داشت: هر روز، حداقل ۳۰۰ نفر در جاده های ما جان خویش را از دست می دهند که خیلی از آنها جوانانی پر از امید و مستعد هستند.
او همینطور ضمن اشاره به کاهش قابل توجه نرخ مرگ و میر جاده ای در ایران از سال ۱۳۸۴ تاکنون، ابتکار "نه به تصادف" را نمونه ای موفق از اقدام هماهنگ، ساختاری و مبتنی بر شواهد دانست و خواهان استمرار تلاش ها در قالب دهه اقدام جهانی ایمنی جاده ها شد.
در بخشی از متن سخنرانی دکتر حنان بلخی، مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی، در هفتمین کنفرانس بین المللی مدیریت و ایمنی ترافیک آمده است: «در هفتمین کنفرانس بین المللی مدیریت و ایمنی ترافیک، ما با هدف مشترکی گرد هم آمده ایم: پیشگیری از مرگ های جانگداز و قابل پیشگیری در جاده های ما و ایجاد جوامع ایمن تر و سالم تر برای همه.
طبق گزارش ۲۰۲۳ سازمان جهانی بهداشت برای وضعیت جهانی ایمنی جاده ها، تخمین زده می شود که ۱.۱۹ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ در جاده های جهان جان خویش را از دست داده اند.
صدمه های ترافیکی جاده ای همچنان یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در جهان هستند؛ بخصوص در بین کودکان و جوانان ۵ تا ۲۹ ساله. نرخ مرگ و میر جهانی ۱۵ مرگ در هر ۱۰۰، ۰۰۰ نفر است.
در منطقه مدیترانه شرقی، وضعیت حتی نگران کننده تر است. منطقه ما حدود ۱۱ درصد از مرگ و میرهای ترافیکی جاده ای جهانی را به خود اختصاص می دهد. این منظقه با نرخ مرگ و میر ۱۶ در هر ۱۰۰، ۰۰۰ نفر رتبه دوم بالاترین نرخ در بین مناطق سازمان جهانی بهداشت را داراست. هر روز، حداقل ۳۰۰ نفر در جاده های ما جان خویش را از دست می دهند که خیلی از آنها جوانانی پر از امید و مستعد هستند.
در جمهوری اسلامی ایران، با وجود پیشرفت های قابل توجه، بار تلفات همچنان بالا است. سازمان جهانی بهداشت نرخ مرگ و میر جاده ای ایران را در سال ۲۰۲۱ حدوداً 20.6 در هر ۱۰۰، ۰۰۰ نفر تخمین می زند. در فاصله سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۲۰، بیشتر از ۴۷۰، ۰۰۰ نفر در تصادفات جاده ای جان خویش را از دست داده اند.
با این وجود، هنوز دلایلی برای خوشبینی وجود دارد. کاهش نرخ مرگ و میر از اوج ۴۰ در هر ۱۰۰، ۰۰۰ نفر در سال ۲۰۰۵ به سطح فعلی، گواهی قدرتمند بر تعهد و اقدام پایدار می باشد.
من از دولت جمهوری اسلامی ایران برای رهبری فعالانه اش، بخصوص با پویش ملی "نه به تصادف" تقدیر می کنم. این ابتکار چندبخشی هم به هنگام و هم قابل تقدیر است، مدلی از اقدام هماهنگ و مبتنی بر شواهد.»
منبع: salamatpic.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب