سخنگوی سازمان انتقال خون:

میزان خون اهدایی پس از 24 ساعت جبران می شود

میزان خون اهدایی پس از 24 ساعت جبران می شود

به گزارش سلامت سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه میزان خونی که اهدا می شود، حجم کمی از خون بدن است، اظهار داشت: هموطنان با اطمینان خون اهدا کنند چونکه این میزان خون اهدایی پس از ۲۴ساعت جبران می شود.


عباس صداقت روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: خون یک ماده حیاتی می باشد و تا کنون جایگزینی برای آن نیامده است و علاوه بر مصدومان حوادث رانندگی، بیمارانی که اعمال جراحی دارند، مادران در حین زایمان و بیماران سرطانی از نیازمندان به خون هستند و همینطور بعضی از افراد مانند عزیزان تالاسمی از مصرف کنندگان همیشگی خون هستند و لازم است که اهدای خون توسط هموطنان به صورت همیشگی و مستمر باشد.
وی افزود: افرادی که قصداهدای خون را دارند و به مراکز انتقال خون رجوع می کنند از آنها مصاحبه گرفته می شود و سپس معاینه می شوند و تست هموگلوبین از آنها گرفته می شود که گرفتار کم خونی نباشند و درصورت مساعد بودن شرایطشان می توانند خون اهدا کنند.
سخنگوی سازمان انتقال خون تصریح کرد: در مراکز انتقال خون طرحی به نام آهن یاری برای بانوان داریم و قرص آهن به صورت مجانی در اختیار خانم هایی که اهدای خون مستمر انجام می دهند قرار می دهیم.
وی اعلام نمود: به هموطنانی که قصد اهدای خون دارند سفارش می شود که ۴ساعت پیش از اهدای خون مواد غذایی خیلی چرب مصرف نکنند و پس از اینکه خون اهدا کردند هم مایعات و آب بنوشند و در مراکز انتقال خون پس از اهدای خون حال عمومی اهداکنندگان بررسی و از همه آنها پذیرایی می شود.
صداقت اعلام نمود: خانم ها هر چهار ماه یک مرتبه و درسال در مجموع ۳بار و آقایان هرسه ماه یک مرتبه و در مجموع ۴بار در سال می توانند خون اهدا کنند.
سخنگوی سازمان انتقال خون اظهار داشت: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است. حداکثر سن برای نخستین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی سن اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲ بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.
وی افزود: به مردم و بویژه اهدا کنندگان خون این اطمینان را می دهیم که مراکز انتقال خون در سرتاسر کشور تمامی اصول بهداشتی و پروتکل ها را رعایت می کنند و ازاین رو اهدا کنندگان با اطمینان خاطر برای اهدای خون به این مراکز رجوع کنند.
صداقت تصریح کرد: تا کنون هیچ گزارشی در خصوص این که فردی با رفتن به مراکز انتقال خون گرفتار کرونا شده باشد و یا این که فردی با تزریق خون به کرونا مبتلا شده باشد، نشده است و مردم اطمینان داشته باشند که کرونا از راه تزریق خون منتقل نمی گردد.
به گزارش سلامت به نقل از خبرگزاری ایرنا در ایران اهدای خون به صورت کاملا داوطلبانه است و سالانه بیشتر از ۲ میلیون و یکصد هزار نفر خون اهدا می کنند.



منبع:

864
5.0 / 5
1400/11/29
12:22:36
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , جراحی , كرونا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
سلامت