تشخیص چاقی کودکان و نوجوانان با روشی جدید

تشخیص چاقی کودکان و نوجوانان با روشی جدید

سلامت: خراسان رضوی نسبت دور کمر به قد، چاقی در کودکان و نوجوانان را بطور قابل توجهی بهتر از شاخص توده بدنی مشخص می کند.


سنجش ساده چاقی در کودکان و نوجوانان که می تواند جایگزین شاخص توده بدنی شود، در تحقیقی جدید به عنوان نسبت دور کمر به قد معرفی شده است. این سنجش توده چربی اضافی را تشخیص می دهد و توده چربی را از توده عضلانی در کودکان و نوجوانان با دقت بیشتری نسبت به شاخص توده بدنی مشخص می کند. این تحقیق با همکاری دانشگاه بریستول در بریتانیا، دانشگاه اکستر در بریتانیا و دانشگاه فنلاند شرقی انجام شده است.
شیوع چاقی در دوران کودکی و نوجوانی به نسبت اپیدمی رسیده است و بطور تقریبی از هر چهار کودک، یک کودک را در دهه فعلی تحت تأثیر قرار می دهد.
چاقی در جمعیت جوان با بیماریهای قلبی عروقی، متابولیک، عصبی، اسکلتی - عضلانی و مرگ زودرس در بزرگسالی همراه بوده است. تشخیص دقیق اضافه وزن و چاقی در کودکان برای شروع مداخلات بموقع لازم است.
برای حدود یک دوره، نمودارهای نسبت وزن به قد و شاخص توده بدنی برای سن و جنس با هدف تشخیص چاقی کودکان استفاده می شد. با این وجود، این ابزارهای ارزیابی جایگزین در دوران کودکی و نوجوانی دقیق نیستند، برای اینکه توده چربی را از توده عضلانی متمایز نمی کنند. برای مثال، دو کودک با شاخص توده بدنی مشابه ممکنست نسبت های متفاوتی از چربی و توده عضلانی داشته باشند که تشخیص چاقی را دشوار می کند.
ابزارهای گران قیمتی مانند جذب سنجی اشعه ایکس با انرژی دوگانه بطور دقیق محتوای چربی و ماهیچه بدن را اندازه گیری می کنند، اما این دستگاه به آسانی در مراکز مراقبت های بهداشتی اولیه در دسترس نیست.
بتازگی آکادمی اطفال آمریکا دستورالعمل بالینی درباره ی چاقی کودکان منتشر نموده و درخواست تحقیقات فوری درباره ی معیارهای جایگزین ارزان و دقیق چاقی کرده است.
بنظر می رسد تحقیقات جدید در بزرگسالان نشان میدهد نسبت دور کمر به قد، مرگ زودرس را بهتر از شاخص توده بدنی پیش بینی می کند و می تواند ابزار اضافی بالقوه ای برای اندازه گیری شاخص توده بدنی برای بهبود تشخیص چاقی باشد.
با این وجود، ارزیابی قبلی درباره ی این که چقدر اندازه گیری های نسبت دور کمر به قد با توده چربی و توده عضلانی اندازه گیری شده توسط جذب سنجی اشعه ایکس با انرژی دوگانه، در طول رشد از کودکی تا بزرگسالی مطابقت دارد، وجود نداشته است. علاوه بر این، آستانه نسبت دور کمر به قد مورد نیاز برای تشخیص چربی اضافی در کودکان معین نیست که از این هدف انجام این تحقیق بود.
این تحقیق، بزرگترین و طولانی ترین تحقیق پیگیری توده چربی و توده عضلانی اندازه گیری شده با جذب سنجی اشعه ایکس با انرژی دوگانه در جهان با بهره گیری از داده های کودکان دهه ۹۰ دانشگاه بریستول (به عنوان مطالعه طولی والدین و کودکان آوون شناخته می شود) است.


این تحقیق شامل ۷۲۳۷ کودک (۵۱ درصد دختر) ۹ ساله بود که تا سن ۲۴ سالگی پیگیری شدند. شاخص توده بدنی و نسبت دور کمر به قد آنها در سنین ۹، ۱۱، ۱۵، ۱۷ و ۲۴ سالگی اندازه گیری شد.
هنگامی که دستگاه های مختلف متغیری را با شباهت دقیق اندازه گیری می کنند، به عنوان تطابق کامل دستگاهها با امتیاز ۱۰۰ درصد توصیف می شود. به عنوان مثال، دو اسکن جذب سنجی اشعه ایکس با انرژی دوگانه از کارخانه مختلف، توده چربی را با تطابق کامل ۹۹ تا ۱۰۰ درصد اندازه گیری می کند.
نسبت دور کمر به قد با توده چربی کل بدن و توده چربی تنه اندازه گیری شده با جذب سنجی اشعه ایکس با انرژی دوگانه، تطابق بسیار بالایی بین ۸۱ تا ۸۹ درصد داشت، اما با توده عضلانی تطابق کمی (۲۴ تا ۳۹ درصد) داشت.
شاخص توده بدنی با توده چربی کل و توده چربی تنه (۶۵ تا ۷۲ درصد) و توده عضلانی (۵۲ تا ۵۸ درصد) تطابق متوسطی داشت. از آنجائیکه شاخص توده بدنی با توده عضلانی اندازه گیری شده توسط جذب سنجی اشعه ایکس با انرژی دوگانه، تطابق متوسطی داشت، بنا بر این تعیین این که آیا شاخص توده بدنی چربی اضافی یا توده عضلانی را اندازه گیری می کند، دشوار است.
اندرو آگباجه، پزشک اپیدمیولوژیست بالینی کودکان در دانشگاه فنلاند شرقی، معتقد اس: این تحقیق اطلاعات جدیدی را ارائه می دهد که در بروزرسانی دستورالعمل ها و سیاست های مربوط به چاقی کودکان در آینده مفیدست.
متوسط نسبت دور کمر به قد در دوران کودکی، نوجوانی و بزرگسالی ۰.۴۵ است که با سن و بین افرادی، مانند شاخص توده بدنی فرق نمی کند.
نسبت دور کمر به قد ممکنست به ارزیابی شاخص توده بدنی در کلینیک های کودکان و نوجوانان به عنوان ابزاری ارزان برای تشخیص چربی اضافی ارجحیت داشته باشد.
والدین نباید از شاخص توده بدنی یا وزن فرزندان شان دلسرد شوند، اما می توانند با بررسی نسبت دور کمر به قد فرزندشان اطمینان حاصل کنند که آیا وزن به سبب افزایش چربی اضافی است یا خیر.
نتایج این تحقیق در نشریه Pediatric Research منتشر گردید.
منابع
https: //www.nature
https: //www.eurekalert
https: //www.sciencedailyg




منبع:

1402/12/20
09:09:48
5.0 / 5
230
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سلامت