۵ ماده غذایی موثر برای کاهش وزن
سلامت: دستورالعمل های تغذیه ای سفارش می کنند که زنان حدود 25 گرم فیبر و مردان حدود 35 گرم فیبر در روز مصرف کنند. بدین منظور بهتر است غذاهای پرفیبر را بشناسید و آنها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
به گزارش سلامت به نقل از خبر آنلاین، علیرغم این که برخی مطالعات نشان می دهند که مابین مصرف فیبر و کاهش خطر مرگ و میر ارتباط وجود دارد، اما اغلب مردم به این مساله بی توجه هستند. هم چنین سایر فواید فیبر خوراکی عبارت است از:
سلامت دستگاه گوارش: دو نوع فیبر وجود دارد؛ فیبر محلول و نامحلول. فیبر نامحلول موجب تقویت حرکات منظم روده و ممانعت از یبوست می شود. از طرفی، فیبر محلول می تواند با جذب آب اضافی به مدیریت اسهال کمک نماید.
مدیریت وزن: غذاهای پر فیبر اغلب کالری کمتری دارند و جویدن آنها زمان بیشتری می برد و موجب ایجاد احساس سیری می شود؛ همین مساله به کنترل اشتها و مدیریت وزن کمک می نماید.
کنترل قند خون: فیبر محلول با کاهش سرعت جذب قند می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک نماید، که برای افراد دچار دیابت یا کسانیکه در معرض خطر مبتلا شدن به دیابت هستند مفید می باشد.
سلامت قلب: فیبر با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط می باشد و فیبر محلول با اتصال به ذرات کلسترول و حذف آنها از بدن به کاهش سطح کلسترول کمک می نماید.
منابع طبیعی سرشار از فیبر
غذاهای زیر نه تنها سرشار از فیبر هستند، بلکه به سبب داشتن مواد مغذی فراوان، اهمیت بالای ی در حفظ سلامت بدن دارند:
لوبیا سیاه
این نوع لوبیا سرشار از فیبر محلول و نامحلول است و هر یک مشت آن حدود ۱۵ گرم فیبر دارد. فیبر موجود در لوبیا سیاه به ارتقاء سلامت دستگاه گوارش، تنظیم سطح قند خون و خطر بیماری قلبی کمک می نماید. مصرف لوبیا سیاه علاوه بر فیبر، پروتئین، ویتامین ها و دیگر مواد معدنی مورد نیاز بدن را نیز تأمین می کند.
پسته
پسته یکی از سالم ترین منابع فیبر و هم چنین حاوی آنتی اکسیدان ها و چربی های مفید می باشد. علاوه بر این مقدار مناسبی از پروتئین گیاهی را نیز فراهم می آورد و تمام ۹ اسید آمینه ضروری را در خود دارد. بدن برای سنتز پروتئین به آمینو اسیدها نیاز دارد. بر مبنای مطالعات، ترکیب اسید آمینه پسته با گوشت گاو و مرغ قابل مقایسه است.
عدس
حبوبات به سبب محتوای فیبر و پروتئینی خود شناخته شده اند و از همین رو برای حفظ سلامت قلب و عروق مفیدند. هم چنین حبوبات سرشار از مواد مغذی مهم مانند فولات، پتاسیم و آهن هستند. عدس، بطور دقیق تر، تقریبا ۸ گرم فیبر در هر وعده دارد. بر مبنای تحقیقات، عدس در ممانعت از فشار خون بالا و کاهش خطر مبتلا شدن به بیماری مزمن مرتبط می باشد.
کلم بروکلی
بروکلی حاوی هر دو نوع فیبر محلول و نامحلول است که هر کدام نقش های مشخصی در سلامت دستگاه گوارش دارند. فراتر از آن، کلم بروکلی مملو از مواد مغذی دیگری است که به سلامت کلی بدن کمک می کنند. یک بشقاب بروکلی حدود ۱۳۳ درصد از ویتامین C مورد نیاز روزانه را فراهم آورده و به تقویت سیستم ایمنی و ارتقاء سلامت پوست کمک می نماید. این گیاه پرفایده، هم چنین سرشار از ویتامین K است که برای سلامت استخوان ها و پیش گیری از لخته شدن خون لازم است.
جو دوسر
جو دوسر، مانند بیشتر انواع غلات کامل، منبع عالی فیبر، بخصوص فیبر محلول، است. بتاگلوکان های موجود در جو با کاهش سطح کلسترول مرتبط می باشد و آنرا برای سلامت قلب مفید می سازد. جو هم چنین به احساس سیری کمک کرده، بهترین گزینه برای تأمین انرژی است. مصرف جو دوسر در کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی و التهاب نقش دارد.
نان سبوس دار
کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید فاقد ارزش غذایی هستند، اما در مقابل، نان سبوس دار منبع سالمی از فیبر است و فواید زیادی دارد. نان سبوس دار در دسته غلات کامل قرار می گیرد و مملو از مواد مغذی مهمی مانند فیبر، پروتئین، ویتامین های گروه B، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی کمیاب (آهن، روی، مس و منیزیم) است. رژیم غذایی غنی از غلات کامل، خطر بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی و انواع خاصی از سرطان را می کاهد.
منبع: eatthis
منبع: salamatpic.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب