سرماخوردگی از مبتلا شدن به كرونا پیشگیری می كند

سرماخوردگی از مبتلا شدن به كرونا پیشگیری می كند

نتیجه یک مطالعه جدید نشان داده است که سرماخوردگی می تواند باعث آغاز به کار سیستم ایمنی بدن شود و از آن در مقابل عفونت ویروس کرونا محافظت کند.


به گزارش روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه ییل در آمریکا در این مطالعه متوجه شدند ویروسی که به صورت مکرر سبب سرماخوردگی می شود یک واکنش ایمنی بوجود می آورد که امکان دارد از گسترش ویروس کرونا در بیمار جلوگیری نماید.
نتایج این مطالعه نشان داد که ویروس های سرماخوردگی امکان دارد یک نقطه شروع برای درمان بالقوه کووید ۱۹ باشد و بینش جدیدی در مورد نحوه تعامل ویروس ها ارائه دهد. به هر حال محققان اخطار دادند که زمان بندی مهم می باشد و چنین درمانی باید بلافاصله بعد از آلوده شدن بیمار صورت گیرد.
زمستان گذشته در آمریکا فصلی که به صورت معمول اوج فصل مبتلا شدن به آنفلوآنزا است - موارد مبتلا شدن به این بیماری نسبتاً کمی مشاهده شد. متخصصان بهداشت عمومی خاطرنشان کردند که استفاده از ماسک، افزایش شست و شوی دست و سایر اقدامات استفاده شده برای مقابله با ویروس کرونا، سبب شد که از مبتلا شدن به سایر بیماری های تنفسی محافظت گردد.
آمریکا در فاصله زمانی میان سال های۲۰۲۰ - ۲۰۱۹ یک فصل مبتلا شدن به آنفلوآنزا متوسط و در فاصله زمانی میان سال های۲۰۲۱ - ۲۰۲۰ یک فصل آنفلوآنزای بسیار خفیف را داشت. موارد سرماخوردگی هم در این کشور کاهش یافته بود.
این مطالعه جدید که این هفته در مجله Experimental Medicine منتشر گردید - نشان داده است که سرماخوردگی امکان دارد در واقع فوایدی داشته باشد یعنی از انسان در مقابل آلودگی به ویروس کرونا محافظت کند.
محققان در این مطالعه «راینوویروس ها» (ویروس های سرماخوردگی)، گروهی از ویروس های تنفسی که بیشترین علت سرماخوردگی هستند، را مورد بررسی قرار دادند. راینوویروس ها توسط ویروس های دیگری همچون بعضی از کرونا ویروس های غیرپاندمی ایجاد می شود.
علایم شایع سرماخوردگی شامل گلو درد، عطسه، سرفه و سردرد است. علائم به صورت معمول خفیف هستند و درمان های زیادی برای این ویروس وجود ندارد - به این مفهوم که افراد برای غلبه بر سرماخوردگی خود به سیستم ایمنی بدن خود اعتماد می کنند.
محققان دانشگاه ییل پیش از این متوجه شده بودند که چنین واکنش ایمنی ناشی از سرماخوردگی می تواند از افراد در مقابل مبتلا شدن به آنفلوآنزا محافظت کند ازاین رو آنها می خواستند دریابند که آیا محافظت مشابه ای در مقابل کووید هم بوجود می آورد یا خیر.
آنها در این مطالعه از بافت مسیر هوایی انسان که در محیط آزمایشگاه پرورش یافته بود، استفاده کردند. آنها این بافت مصنوعی را با ویروس راینوویروس (ویروس سرماخوردگی) و سپس با ویروس کرونا آلوده کردند.
این بافت مسیر هوایی بعد از قرار گرفتن در معرض راینوویروس (ویروس سرماخوردگی)، سلول های سیستم ایمنی بدن را فعال و گسترش ویروس کرونا را به صورت کامل متوقف کرد. امکان دارد این واکنش سیستم ایمنی برای درمان های کووید هم موثر باشد اما تنها درصورتی که در زمان مناسب صورت گیرد.
محققان همینطور در این مطالعه نحوه رفتار ویروس کرونا را در اوایل عفونت بررسی کردند و متوجه شدند که ویروس کرونا پیش از این که سیستم ایمنی بدن متوجه وجود آن شود، می تواند به سرعت گسترش یابد.
نتایج این مطالعه نشان داد که واکنش ایمنی ویروس سرماخوردگی در نقطه اولیه عفونت موثرتر است. ازاین رو هرگونه درمان مبتنی بر این واکنش باید بلافاصله بعد از آلوده شدن بیمار، به وی عرضه شود. البته انجام این کار دشوار است چونکه شناسایی بیماران در اوایل مبتلا شدن به کووید دشوار می باشد و بیماران معمولاً در چند روز اول بیماری علایمی ندارند. همینطور درصورتی که چنین درمانی بسیار دیر ارائه شود، می تواند خطرناک باشد.
به گزارش سلامت به نقل از ایرنا، ویروس کرونا معروف به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بعنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دیماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام نمود.
تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تصریح کرد که باآنکه واژه «همه گیر» (pandemic) به علت حساسیتی که دارد، نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابی های این سازمان ویروس کرونا را «همه گیر جهانی» شناسایی و اعلام می کند.
این در حالی است که دانشمندان مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری های آمریکا، رد این ویروس را پیش از این تاریخ رسمی گرفته و نتایج پژوهش خویش را در نشریه "بیماری های عفونی بالینی" منتشر نموده اند. این پژوهشگران بعد از ۱۱ ماه، با بررسی نتایج قبلی، ۳۹ نفر را در سه ایالت آمریکا شناسایی کرده اند که دو هفته پیش از اعلام رسمی چین، در خون آنها پادتن کرونا وجود داشته است. نخستین مورد کرونا در آمریکا ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰ یعنی سه هفته پس از اعلام چین شناسایی شد.
شرکت فایزر آمریکا روز ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۹ اعلام نمود که این شرکت به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در جلوگیری از مبتلا شدن به کرونا موثر عمل کرده است.
علاوه بر این کشورهای زیادی همچون ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان، سوئیس، برزیل، آفریقای جنوبی، کره جنوبی و بلژیک وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های قابل ملاحظه ای در این حوزه کسب کرده اند.



منبع:

1400/03/28
13:36:51
5.0 / 5
716
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
سلامت