دروغگوها از هیچ گاه و همیشه زیاد استفاده می کنند

دروغگوها از هیچ گاه و همیشه زیاد استفاده می کنند

سلامت: دروغگوها اغلب خیلی سریع به سوالات پاسخ می دهند که نشان میدهد به سوالی که از آنها می پرسند، فکر نمی کنند یا تلاش نکرده اند چیزی را به خاطر بیاورند.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، برخی مطالعات روی اشخاص دروغگو همین طور نشان داده است که دروغ گفتن می تواند بر سلامت روانی فرد هم تاثیر بگذارد.
«جفرسون فیشر» وکیل دادگستری، بتازگی در یکی از قسمت های پادکست «خاطرات یک مدیرعامل» (Diary of a CEO) به کلماتی اشاره می کند که دروغگوها اغلب از آن استفاده می نمایند و نشانه واضح دروغ گفتن آن هاست. به اعتقاد او، وقتی افراد تلاش می کنند حقیقت را پنهان کنند بطور معمول به کلماتی مطلق مانند «هرگز» یا «همیشه» متوسل می شوند.
جفرسون برای توضیح این نظریه، سناریویی را برای مخاطبان شرح می دهد: وقتی کسی از من بپرسد، آیا موقع رانندگی پیامک می فرستی؟ و من پاسخ دهم که نه! من هیچ گاه موقع رانندگی پیامک نمی زنم. آن وقت شما باید توجه تان جلب شود. توجه کنید که من از یک کلمه بزرگ استفاده کردم؛ گفتم هیچ گاه. هیچ گاه، جوابی خیلی شدید و افراطی است و افراط ها بطور معمول نشانه واضحی از این هستند که فرد حقیقت را نمی گوید.
او اضافه کرد: بطور معمول هر شخصی بالاخره یک دفعه هم که شده، پیش آمده که زمان رانندگی پیامک بزند و بنابراین، آن «هیچ وقت»، یک نشانه است.
جفرسون می افزاید که دروغگوها اغلب به سوالات هم بسیار سریع پاسخ می دهند. این نشان میدهد که آنها در حقیقت به سوالی که پرسیده شد، زیاد فکر نکرده یا تلاش نکرده اند چیزی را به یاد بیاورند.
او سفارش می کند: برای گرفتن مچ دروغگو، سوالتان را به آرامی تکرار کنید برای اینکه فرد دروغگو احتمالاً جمله اولیه خودرا پس می گیرد و خواهد اظهار داشت که خُب، منظورم این است که بعضی وقت ها این کار را می کنم. در حقیقت به صورتی به کلمات ملایم تر و قابل قبول تر متوسل می شود.
از طرفی انگار دروغ گفتن می تواند بر سلامت روانی فرد هم تاثیر بگذارد. پژوهشگران دانشگاه «توئنته» در هلند طی یک مطالعه در مورد دروغگویی از شرکت کنندگان خواستند تا دروغ هایشان را در طول یک روز ثبت کنند. یافته ها نشان داد ۲۲ درصد افراد برای منافع شخصی خود دروغ گفتند، ۸ درصد برای صیانت از شخص دیگری دروغ گفتند و ۶۹ درصد گزارش دادند که آن روز دروغ نگفته اند.
به نوشته نیویورک پست، پژوهشگران بعد از بررسی این افراد، دریافتند که شرکت کنندگان دروغگو نسبت به آنهایی که حقیقت را گفتند، عزت نفس پایین تری داشتند. به نوشته این تیم تحقیقاتی، آنهایی که دروغ گفته بودند، بعد از یادآوری آن موقعیت دروغ، احساس عزت نفس کمتری داشتند و خودرا به صورتی سرزنش می کردند. در مقابل، آنهایی که موقعیتی را به یاد آوردند که در آن دروغ نگفته بودند، هیچ نوع احساس منفی و کاهش عزت نفسی را تجربه نکردند.




منبع:

17
5.0 / 5
1404/02/12
16:43:23
تگهای خبر: سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
لینک دوستان سلامت
سلامت