رئیس سازمان نظام پزشكی شیراز:

خالی ماندن 50 درصد صندلی های تخصصی پزشکی

خالی ماندن 50 درصد صندلی های تخصصی پزشکی

به گزارش سلامت، فارس رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز ضمن برشمردن برخی مشکلات این قشر و همینطور مهاجرت قریب 3000 پزشک طی سالهای اخیر در کشور اظهار داشت: این مشکلات سبب شده است که امسال ۵۰ درصد صندلی های تخصصی پزشکی در دانشگاه ها خالی ماند.


محمدرضا دیدبان امروز، ۱۲ اسفندماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز، سلامت را یکی از مؤلفه های رشد جامعه عنوان نمود و اظهار داشت: جامعه ما پیشرفت خوبی در بحث پزشکی داشته است و پزشکان در هر جایی که سلامت جامعه تهدید شده است، حضور داشته اند.
وی ضمن اشاره به خدمات پزشکان بخصوص در دوران انتشار کرونا اظهار نمود: پزشکان با از خودگذشتگی و به خطر انداختن سلامتی جان خود تلاش کردند، آثار کرونا را کم کرده و سلامتی جامعه را تضمین کنند و همواره در طول تاریخ شاهد بودیم قشر پزشکی در خط مقدم مبارزه با تهدیدات سلامتی قرار دارند. از طرفی وقتی مشکلاتی مثل سیل و زلزله جامعه را تهدید کرده است، پزشکان هم حمایت های مالی هم کمک های پزشکی داشته اند.
دیدبان اظهار نمود: تمام اقشار جامعه مرهون خدمات پزشکی هستند اما یکسری کم لطفی هایی در حق جامعه پزشکی صورت گرفته و جامعه پزشکی مورد هتک حرمت قرار گرفته اند بخصوص برنامه های صدا و سیما، فضای مجازی و از جانب سلبریتی ها این کار انجام شده است.
رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز با اشاره به اینکه یکسری مشکلات سبب شده است که جامعه پزشکی علیرغم خدمات بسیار خوبی که عرضه می دهد، تحت فشار قرار گیرد و جو ناامیدی در بین آنان ایجاد شود، وجود این مشکلات را عامل مهاجرت در بین این قشر دانست و اظهار داشت: طی سالهای اخیر قریب 3000 نفر از جامعه پزشکی مهاجرت کرده اند؛ در صورتیکه این ها ذخایر کشور هستند و کشورهای دیگر به سادگی از این سطح تجربه و دانش به شکل مجانی استفاده می نمایند.
وی خاطرنشان کرد: از طرفی در خیلی از رشته های تخصصی متقاضی نداریم و سال جاری ۵۰ درصد صندلی های تخصصی پزشکی در دانشگاه ها خالی مانده است و این ها زنگ خطری برای جامعه ماست که در آینده پزشک متخصص نداریم.
دیدبان با تاکید بر این که سلامت شوخی بردار نیست، اظهار داشت: با این وضعیت در آینده نه چندان دور شاید مجبور باشیم پزشک از کشورهای دیگر وارد نماییم و با تعرفه دلار دستمزد و حق ویزیت آنان را پرداخت نماییم.
رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز بدون عرضه هیچ گونه آماری و با ادعای اینکه میزان خودکشی در میان جامعه پزشکی بالاست، تصریح کرد: باید به مساله امید به زندگی در بین دانشجویان پزشکی بیشتر توجه داشته باشیم و غفلت از این مسایل عواقب به دنبال خواهد داشت.
ایشان در ادامه به تبیین بعضی از مشکلات جامعه پزشکی پرداخت و اضافه کرد: یکی از اشکالات این قشر، بی توجهی است. پزشکان از قدیم مورد احترام بوده اند اما حالا مورد غفلت واقع شده اند.
دیدبان همینطور تعرفه های پزشکان را غیرواقعی و غیرمعقول دانست و اضافه کرد: تعرفه پزشکان ایران را با پزشکان کشورهایی نظیر عراق، افغانستان و پاکستان مقایسه نماییم مشاهده می نماییم که چقدر میان تعرفه آنان متفاوت می باشد. حق ویزیت آنان بین ۳۰ تا ۳۵ دلار و در ایران نیم دلار است.
رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز اظهار نمود: این مشکلات سبب شده است که پزشکان گرفتار مشکلات مالی شوند؛ به صورتی که حالا دیگر برای یک پزشک امکان ندارد که پس از تحصیل، صاحب خانه شود و الان تنها ۲ درصد جامعه پزشکی که از پزشکان قدیمی و صاحب نام هستند، واقعا برخوردار می باشند و ۹۸ درصد آنان با مشکلات مالی مواجهند.
وی بیان نمود: تنها صنفی که در ایران نمی تواند تعرفه خویش را تعیین کند، جامعه پزشکی است و تعرفه آنان را دولت و حاکمیت تعیین می کند و یک تعرفه هر سال از آغاز سال تعیین شده و تا آخر سال ثابت می کند در صورتیکه نرخ تورم روز به روز بیشتر می شود.
دیدبان با اشاره به اینکه نوک پیکان اداره مالیات تنها بسمت پزشکان است، اظهار داشت: ۹۷ درصد جامعه پزشکی مالیات های خویش را بموقع پرداخت کرده اند و هیچ صنفی به اندازه جامعه پزشکی در پرداخت مالیات خویش را مصون نمی دانند و شهرداری ها هم به عناوین مختلف به جامعه پزشکی گیر می دهند.
رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز همینطور عدم پرداخت بدهی بیمه ها به پزشکان را از دیگر مشکلات این قشر عنوان نمود و اظهار داشت: بیمه ها بین ۶ تا ۹ ماه در بحث پرداخت مطالبات پزشکان عقب هستند.
او همینطور اظهار داشت: برخی داروخانه های ما در معرض ورشکستگی قرار دارند چونکه از یک سال پیش به شرکتهای دارویی چک داده اند اما حالا نمی توانند مطالبات خویش را از بیمه ها بگیرند. از طرفی شرکت دارویی هم وقتی نتواند مطالبات خویش را وصول کند دیگر نمی تواند دارو تولید نماید و این مساله سبب کاهش دارو و افزایش قیمت آن خواهد شد.
رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز همینطور مشکلات پزشکان خانواده را خاطرنشان کرد و اضافه کرد: پزشک خانواده با عدم توجه و بدتعهدی ها مانده است و پرداخت مطالبات آنها ۳ تا ۴ ماه عقب است؛ در صورتیکه پزشک خانواده درآمدی بجز پول بیمه ها ندارد و این قشر واقعاً با مشقت زندگی می کنند.
وی با اشاره به اینکه حقوق مراقبان سلامت قریب ۴۳ ماه است که به شکل ناقص پرداخت می شود، اظهار داشت: مواد مصرفی دندانپزشکی با قیمت دلار است، بنابراین نمی توانند با قیمت پایین خدمات عرضه کنند، ازاین رو اگر این وضع درست نشود، در آینده شاهد عواقب آن خواهیم بود.
رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز در مورد تعرفه پزشکان اظهار داشت: نباید پزشک را در مقابل جامعه قرار دهیم. در تمام کشورها بیمه ها باید پاسخگوی هزینه های درمان باشند و در کشور ما هم باید بیمه ها تقویت شوند و رابطه پولی بین بیمار و پزشک حذف شود، اما در کشور ما بیمه ها ناتوان هستند و نمی توانند تمام هزینه های درمانی را پوشش دهند بنابراین دست در جیب پزشکان می کنند و می خواهند تفاوت قیمت خدمات را از جیب پزشکان پرداخت کنند به بیانی دیگر چون بیمه ها کم کاری دارند، می خواهند پزشک را در مقابل جامعه قرار دهند.
دیدبان در ادامه در مورد تعداد پرونده های قصور پزشکی در استان فارس هم اظهار داشت: یکی از وظایف ما دفاع از حقوق بیمار است و با قاطعیت اعلام می نماییم برای احقاق حقوق بیماران هیچ کوتاهی نمی نماییم.
رئیس سازمان نظام پزشکی شیراز اظهار نمود: امسال ۴۵۴ پرونده شکایت قصور پزشکی به نظام پزشکی شیراز ارجاع شده است و ۱۴ پرونده هم از دادسرا به این سازمان ارجاع داده شده است؛ از این تعداد ۲۱۰ پرونده منجر به سازش شده و ۲۱۶ پرونده عدم سازش بوده است و به صورت کلی از این تعداد، ۴۲۶ پرونده مختومه شده یعنی حکم برای آنها صادر گردیده است.



منبع:

159
5.0 / 5
1403/12/12
15:22:01
تگهای خبر: بیمار , بیمه , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لینک دوستان سلامت
سلامت