یک چاشنی چربی سوز برای مبتلایان به کبد چرب و چربی خون بالا
سلامت: بگفته استادیار دانشکده طب سنتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اگر با چاقی، چربی خون بالا یا کبد چرب درگیر هستید، بجای آبغوره، گرد غوره یا ترشی های معمول، از لیموعمانی خشک کامل در خورش ها و غذاهای آبکی استفاده کنید.
فاخره بهبهانی: بهترین نوع لیموعمانی در بندرعباس، میناب، جهرم و شیراز پرورش می یابد. از پودر لیموعمانی در بیشتر خوراک های تند و پرادویه خلیجی استفاده می شود. لیموعمانی از نظر طب سنتی خنک کننده بوده و می تواند گرمی و التهاب غذاهای تند و تیز را خنثی کند و در ضمن مقوی معده، ضدنفخ، صفرابر و اشتهاآور خوبی است. در منابع طب سنتی گفته شده است هر چه لیموعمانی درشت تر و تیره تر باشد از مرغوبیت و کیفیت بالاتری برخوردار می باشد. بد نیست بدانید لیموعمانی تازه خشک شده بیشتر به رنگ خردلی و بسیار ترش مزه است.
چرا پوست و دانه های تلخ لیموعمانی مفیدند؟
دکتر مجید انوشیروانی، پزشک متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرآنلاین می گوید: برخلاف باور عامه مردم که در هنگام استفاده از لیموعمانی فقط از پرک ها و بافت داخل میوه بهره برده و پوست و دانه های این میوه را دور می اندازند، باید بدانند که پوست و دانه های داخل لیمو ارزش زیادی دارد و حتما لیموعمانی را با پوست و دانه هایش آسیاب کنند و بخورند!
طبق گزاره های طب ایرانی و پژوهش های نوین، مواد تلخ موجود در لیموعمانی و برخی گیاهان دارویی، چند عملکرد سودمند دارند. همچون این که ترشح صفرا و آنزیم های گوارشی را می افزایند. باعث تقویت معده و بهبود حرکات آن می شوند. هضم چربی ها و قندها را تسهیل می کنند. به کاهش اشتهای کاذب کمک کرده و در تنظیم قند خون نقش داشته و از تجمع چربی در کبد جلوگیری می کنند.
در طب ایرانی، این تلخی ها، سوءمزاج سرد و تر کبد و معده را اصلاح کرده و به بازگشت تعادل گوارشی کمک می کنند. بدین سبب اگر با چاقی، چربی خون بالا یا کبد چرب درگیر هستید، به جای آبغوره، گرد غوره یا ترشی های معمول، از لیموعمانی خشک کامل در خورش ها و غذاهای آبکی استفاده کنید.
مصرف چای و سنبل الطیب با لیموعمانی
لیموعمانی در مقایسه با لیموترش خواص یکسانی دارد و بعد از خشک شدن ۷۰ تا ۸۰ درصد خواص آن باقی می ماند به جز ویتامین C که مقدار آن در لیموی تازه بیشتر است و به علت خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد سرطان شناخته شده است.
مطالعات نشان داده، دم کرده لیموعمانی همراه چای و گل گاوزبان در کاهش فشار، چربی و کلسترول خون مؤثر است و می تواند از تصلب شرایین جلوگیری کرده و گرفتگی عروق را بهبود بخشد. افراد سالم می توانند آنرا با عسل یا نبات مصرف کنند و سفارش می شود بیماران قلبی از لیموعمانی یا پودر آن در انواع سالادها استفاده نمایند.
متخصصان طب سنتی اعتقاد دارند که بهتر است در غذاها به همراه لیموعمانی از نمک هم استفاده شود، چونکه نمک خاصیت ضدمیکروبی دارد و می تواند به پاکسازی بدن کمک نماید. همینطور دم کردن لیموعمانی به همراه گیاهانی مانند سنبل الطیب می تواند به عنوان یک دمنوش آرامش بخش پیش از خواب مصرف شود.
با توجه به این که لیموعمانی حاوی ترکیبات تلخ است و غلظت این تلخی در خشک شدن و تخمیر بیشتر می شود، برخی افراد از تلخی لیموعمانی در خورش ها و خوراک های شان گله مند هستند، بهتر است لیمو را برای مدت کوتاهی در آب خیسانده و آب آنرا دور بریزید البته با این کار بخشی از ویتامین های محلول در آب و خواص درمانی لیموعمانی کم می شود.
به اجمال، دکتر مجید انوشیروانی، پزشک متخصص طب سنتی در گفتگو با خبرآنلاین می گوید: برخلاف باور عامه مردم که در هنگام استفاده از لیموعمانی فقط از پرک ها و بافت داخل میوه بهره برده و پوست و دانه های این میوه را دور می اندازند، باید بدانند که پوست و دانه های داخل لیمو ارزش زیادی دارد و حتماً لیموعمانی را با پوست و دانه هایش آسیاب کنند و بخورند! با عنایت به اینکه لیموعمانی حاوی ترکیبات تلخ است و غلظت این تلخی در خشک شدن و تخمیر بیشتر می شود، برخی افراد از تلخی لیموعمانی در خورش ها و خوراک های شان گله مند هستند، بهتر است لیمو را برای مدت کوتاهی در آب خیسانده و آب آن را دور بریزید البته با این کار قسمتی از ویتامین های محلول در آب و خواص درمانی لیموعمانی کم می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب