شناسایی یک عامل خطر آلزایمر

شناسایی یک عامل خطر آلزایمر

سلامت: داده های یک مطالعه جدید در ایالات متحده، ارتباط قابل توجهی را بین قرار گرفتن در معرض نورهای مصنوعی در شب که به طور معمول به عنوان آلودگی نوری شناخته می شود و شیوع بیماری آلزایمر نشان داده است.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، این مطالعه توسط متخصصان مرکز پزشکی دانشگاه «راش» با بهره گیری از داده های آلودگی نوری به دست آمده از ماهواره ها و سوابق Medicare از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ میلادی انجام شده است.
این مطالعه که در نشریه تخصصی Frontiers in Neuroscience انتشار یافت، ارتباط قابل توجهی را بین سطوح بالای نور مصنوعی در فضای باز در شب و افزایش شیوع بیماری آلزایمر خصوصاً در افراد زیر ۶۵ سال نشان داد.
همین طور این گروه، ارتباط قوی تری بین آلودگی نوری و بیماری آلزایمر نسبت به جمعیت های مسن تر را نشان دادند.
این تحلیل و بررسی تعدادی از ایالت ها را برمبنای میانگین شدت نورهای مصنوعی در شب دسته بندی کرد و نشان داد که تفاوت آماری معناداری در میزان بیماری آلزایمر بین تاریک ترین و روشن ترین ایالت ها وجود دارد. به عنوان مثال، ایالت هایی با بالاترین آلودگی نوری شیوع قابل توجه آلزایمر در مقایسه با ایالت هایی که پایین ترین میزان آلودگی نوری را داشتند، نشان دادند.
«رابین ووگت»، محقق اصلی این مطالعه اشاره کرد: آلودگی نوری می تواند به التهاب عصبی، اختلالات ریتم شبانه روزی و اختلالات خواب کمک کند؛ عواملی که در ایجاد بیماری آلزایمر نقش دارند.
ووگت اظهار داشت: یافته ها نشان میدهد که افراد زیر ۶۵ سال ممکنست خصوصاً در مقابل تأثیرات نور شبانه لطمه پذیر باشند.
به گزارش آناتولی، در صورتیکه شرایطی مانند فشار خون بالا و دیابت به شدت با بیماری آلزایمر مرتبط هستند، آلودگی نوری عامل مهم تری نسبت به سایر عوامل خطر شناخته شده همچون مصرف الکل، افسردگی و چاقی است.
این مطالعه برمبنای مطالعات قبلی انجام شده است که نتایج سلامتی گسترده تر آلودگی نوری را که شامل اختلال خواب و افزایش ریسک مبتلاشدن به بیماریهای مختلف می شود، بررسی نموده اند.
یافته ها نشان میدهد که مداخلات بهداشت عمومی با هدف قرار دادن آلودگی نوری می تواند به کاهش خطرات بیماری آلزایمر کمک نماید، خصوصاً در مناطق شهری که سطوح نور با وجود مقررات موجود همچنان بالاست.
با ادامه شهرنشینی جمعیت جهان و افزایش آلودگی نوری، پژوهشگران بر نیاز به درک نتایج گسترده تر آن برای بیماریهای عصبی تاکید نمودند.
به سبب پیر شدن سریع جمعیت در سرتاسر جهان، پیش بینی می شود تعداد افراد دچار زوال عقل تا سال ۲۰۵۰ حدودا سه برابر شود و از ۵۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ به ۱۵۳ میلیون نفر برسد. افزایش امید به زندگی همین طور موجب افزایش افراد دچار زوال عقل در کشورهای کم درآمد می شود. هزینه های بهداشت جهانی و اجتماعی مربوط به زوال عقل سالانه بالاتر از یک تریلیون دلار تخمین زده می شود.



منبع:

157
5.0 / 5
1403/06/18
09:56:10
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
سلامت