همه چیز در رابطه با بیماری های چشم و رفع افتادگی پلک

همه چیز در رابطه با بیماری های چشم و رفع افتادگی پلک

به گزارش سلامت، فوق تخصص قرنیه و خارج چشمی اظهار داشت: شایع ترین عوارض عفونت پلکی میتوان به بلفاریت اشاره نمود. این نوع از عارضه های چشم به صورت معمول پلک های افراد را گرفتار التهاب، شوره، خارش و سوزش می کند.


حیدر سیاتیری فوق تخصص قرنیه و خارج چشمی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در ارتباط با عفونت های به وجود آمده در پلک چشم و نوع درمان این عفونت ها اظهار داشت: عفونت های پلک بطور معمول در لبه پلک مژه ها و در ریشه مژه به وجود می آیند، این عفونت به صورتی است که از مژه چربی به اسم غدد میبومین (MGD) ترشح می شود که این چربی ها روی قرنیه را می پوشانند و موجب حفظ اشک طبیعی روی چشم و دیرتر تبخیر شدن اشک چشم می شوند. وی اضافه کرد: عمده این عفونت های پلک چشم برای آنهایی که بیماریهای خاصی مانند افرادی که شوره سر دارند، افرادی که گرفتار آکنه روزاسه (کسانی که بیشتر روی گونه و نوک بینی قرمزی داشته و بیشتر جوش دارند) این افراد بیشتر در معرض عفونت های پلکی چشم هستند.
عارضه های پلکی چشم سیاتیری اذعان کرد: شایع ترین عوارض عفونت پلکی می توان به بلفاریت یعنی تورم پلک، میبو ماتیس یعنی تورم غدد چربی اشاره نمود. این نوع از عارضه های چشم بطور معمول پلک های افراد را گرفتار التهاب، شوره، خارش و سوزش می کند؛ همین طور در سنین بالا این عارضه ها بیشتر منجر به خشکی چشم می شود. وی ادامه داد: تجمع میکروب ها در لبه پلک ها التهابات ایمنی در اطراف قرنیه به وجود می آورد که به این نوع التهاب ها زخم های مارژینال یا زخم های حاشیه ای گفته می شود. این افراد در معرض انسداد مجاری چربی توسط خود پلک قرار دارند یعنی چربی که باید ترشح شود و قرنیه را نرم کند شبیه یک چوب پنبه مجرا را بسته و پشت پلک جمع می شود. این نوع التهاب در افرادی که شوره می زنند یا پوست چرب و مستعد به جوش دارند شایع تر است. فوق تخصص قرنیه و خارج چشمی مطرح کرد: عارضه دیگری به نام شالازیون (برجستگی کوچکی در لبه پلک زیر پوست است) و یک عارضه ای است که می تواند با التهاب و تورم شروع شده و به تدریج آرام شود. شالازیون یک توده کوچک یا بزرگ در فضای پلک به وجود می آورد که بعدها این توده را از لبه پلک باید خارج کرد. وی اضافه کرد: در لبه پلک بالا تعداد حدود ۴۰ تا ۴۴ مجاری و در پایین حدود ۳۸ تا ۴۰ مجاری وجود داشته که هر کدام از این مجاری در معرض این نوع از عارضه چشمی هستند. همین طور شالازیون با گل مژه متفاوت بوده و گل مژه یک عارضه عفونی است که ریشه مژه را درگیر می کند.
درمان عفونت های پلک عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: سفارش می شود افرادی که گرفتار التهاب های چشمی و عفونت پلک هستند هر شب با گرم کردن پلک ها با آب گرم یا با دستمال گرم، ماساژ پلک ها با شامپوهای مناسب یا شامپوی بچه این ترشحات چربی را تخلیه و در صورت لزوم از آنتی بیوتیک ها بهره گیرند تا میکروب در آن ناحیه از بین رفته و التهاب ها بهبود پیدا کنند. وی ادامه داد: یکی از مسایل مهم در جراحی های چشمی، درمان اولیه عوارض پلک است. مشکلات پلک می توانند منجر به لطمه های جدی در سطح چشم و قرنیه شوند. برخی افراد، خصوصاً آنهایی که گرفتار پرکاری تیروئید هستند، با بزرگ شدن چشم ها گرفتار مشکل می شوند. این افراد ممکنست هنگام خواب، نتوانند پلک های خودرا بطورکامل ببندند که این مسئله می تواند منجر به خشکی چشم، زخم قرنیه و در موارد شدید، سوراخ شدن چشم شود. سیاتیری بیان کرد: افتادگی پلک نیز یک موضوع مهم می باشد، خصوصاً در خردسالان. اگر این افتادگی موجب بسته شدن مسیر بینایی شود، نیاز به درمان فوری دارد، اما در غیر این صورت، به طور معمول در کودکی نیاز به مداخله ندارد. در بزرگسالان نیز برخی مشکلات عصبی موجب افتادگی تدریجی پلک در طول روز می شوند که ممکنست نشان دهنده بیماریهای عصبی و ضعف عضلانی باشد و نیاز به بررسی دقیق داشته باشد. عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: درمان شالازیون در مراحل اولیه، درمان دارویی به انجام می رسد. اگر التهاب کم شد اما توده ای باقی ماند و از نظر زیبایی مشکل ساز شد، می توان آنرا با جراحی خارج کرد. اگر شالازیون در یک نقطه بصورت مکرر ایجاد شود، پزشک متخصص از نظر سرطان های پوستی این عارضه را بررسی خواهدنمود. وی مطرح کرد: برای درمان گل مژه بطور معمول سفارش می شود با برداشتن مژه عفونی و درمان دارویی مشکل حل شود، اما برای عفونت های پلک و التهابات ایمنی باید بطور جدی با داروهای مناسب درمان را شروع کنند اما در بعضی موارد نیاز به جراحی وجود دارد.
جراحی پلک و عوارض آن فوق تخصص قرنیه و خارج چشمی اشاره کرد: امروزه عمل جراحی پلک بسیار رایج شده است، اما همیشه ضروری نیست. این عمل گاهی تعادل عملکرد پلک را مختل کرده و موجب مشکلاتی مانند خشکی چشم می شود. از طرف دیگر، انجام این جراحی توسط افراد غیرمتخصص می تواند خطرناک باشد و منجر به عوارض جدی در بینایی شود. بنابراین، چنین عمل هایی حتما باید توسط متخصصان مجرب انجام شوند. مراقبت و پیش گیری از مشکلات پلک و چشم سیاتیری اشاره کرد: برای ممانعت از عفونت های چشمی مانند گل مژه و شالازیون، رعایت بهداشت پلک بسیار اهمیت دارد. شستشوی پلک بصورت روزانه، خصوصاً بامداد و شب، پلک ها را با شامپو بچه یا شامپوهای مخصوص چشم ماساژ داده و شستشو دهید، کاهش مصرف مواد محرک یعنی مصرف زیاد شکلات، چربی، شیرینی، قهوه و ادویه جات می تواند التهاب پوستی را تشدید کند، استفاده از اشک مصنوعی: برای افرادی که مدت طولانی با کامپیوتر و موبایل کار می کنند، استفاده از قطره های اشک مصنوعی و ژل های چشمی سفارش می شود و همین طور گرم کردن پلک ها یکی از روش های اصلی در پیش گیری از خشکی چشم، گرم کردن پلک ها و ماساژ ملایم آن هاست. او در آخر اشاره کرد: سلامت پلک و چشم تأثیر مستقیمی بر بینایی داشته و به افراد سفارش می شود مراقبت های ضروری جهت ممانعت از مشکلات چشمی را انجام دهند.


منبع:

158
5.0 / 5
1403/12/14
09:29:49
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
لینک دوستان سلامت
سلامت