۲۱ خرداد ماه با آخرین اخبار كرونا در استانها

۲۱ خرداد ماه با آخرین اخبار كرونا در استانها

به گزارش سلامت با وجود عبور از موج سهمگین چهارم و کاهش نسبی فوتی ها و شمار مبتلایان، کرونا همچنان در کمین است و ساده انگاری ها و عدم رعایت پروتکل ها به شیوع بیشتر آن دامن می زند.


به گزارش سلامت به نقل از ایرنا، با اینکه چند روزی است آمار مبتلایان و فوتی های کرونا نزولی شده است اما نمی توان از جهش های این ویروس و نتایج بیماری کووید ۱۹ غافل شد، هر گونه عادی انگاری و رعایت نکردن سفارش های بهداشتی علاوه بر خسته کردن کادر درمان و احتمال بروز موج پنجم خسارت های جبران ناپذیری را به بخش های مختلف کشور وارد خواهد نمود.
این که الان ۱۶ شهر در وضعیت قرمز و ۲۰۱ شهر هم در وضعیت نارنجی بسر می برند بیشتر از هر زمان دیگری این نکته را به هموطنان یاد آوری می کند که رعایت سفارش های بهداشتی، اجتناب از دورهمی ها و رعایت فاصله اجتماعی همراه با واکسیناسیون است که می تواند شرایط را به وضعیت عادی باز گرداند و مرگ و میرها را کنترل و به صفر برساند.
کرونا در استان ها
در ایلام و به قول رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، تعداد فوتی های ناشی از کرونا در این استان روند کاهشی دارد و پنجمین روز متوالی بدون فوتی کرونا در این استان به ثبت رسید.
دکتر محمد کریمیان عنوان کرد: این هفته تنها در روز شنبه ۲ مورد فوتی کرونا رخ داد و بعد از آن پنج روز بدون فوتی به ثبت رسید این در حالیست که هفته ماقبل آن هشت نفر در اثر مبتلا شدن به کرونا جان خویش را از دست دادند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این که روز گذشته مورد فوتی ناشی از کرونا ثبت نشده، مجموع فوتی های استان تا این لحظه همچنان ۷۹۶ نفر است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم با اعلان اینکه در شبانه روز گذشته فوت فرد مبتلا به کووید ۱۹ در استان گزارش نشده است اظهار داشت: الان ۳۱۶ فرد مشکوک به بیماری کووید۱۹ در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد ۷۱ نفر به سبب وخامت حالشان در بخش مراقبت های ویژه خدمات درمانی دریافت می کنند.
دکتر ابراهیم سلمانی اضافه کرد: در شبانه روز گذشته از ۴۰۳ نمونه گرفته شده از رجوع کنندگان به مراکز بهداشتی و درمانی بر مبنای معیارهای قطعی تشخیصی ۱۲۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در استان شناسایی شدند.
در اردبیل هم روند کاهشی شیوع بیماری کووید ۱۹ همچنان ادامه دارد بطوری که در شبانه روز گذشته برای پنجمین بار طی سالجاری، روز بدون فوتی کرونا در این استان به ثبت رسید.
شمار جان باختگان روزانه کرونا در استان اردبیل طی روزهای اخیر روند کاهشی داشته، به صورتی که در ۲۴ ساعت گذشته با صفر شدن فوت مبتلایان، مجموع فوتی های کووید.۱۹ در این استان طی ۱۵ ماه گذشته در حد یک هزار و ۸۰۵ نفر باقی ماند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل وضعیت کاهشی انتشار کرونا در این استان را همچنان شکننده عنوان نمود و اضافه کرد: در صورت بی توجهی شهروندان به رعایت دستورالعمل های بهداشتی، احتمال صعودی شدن باردیگر انتشار کرونا در استان وجود دارد.


خبرهایی از واکسیناسیون
بر اساس اطلاعات دریافت شده از دانشگاه های علوم پزشکی کشور تا کنون و با عنایت به دریافت واکسن های وارداتی و تولیدات داخلی اجرای طرح واکسیناسیون کرونا در خیلی از استان ها به خوبی انجام شده و با رسیدن محموله های جدید و توزیع آن کار تزریق واکسن به سرعت از سر گرفته خواهد شد.
به گفته مسؤلان حوزه بهداشت واکسیناسیون ضد کرونا امسال تا دستیابی به ایمنی سازی ۷۵ درصد مردم انجام با تأمین و تولید واکسن ملی، این هدف هرچه سریعتر محقق خواه شد.
طی روزهای گذشته به سبب تاخیر در وارد شدن محموله واکسن کرونا به کشور واکسیناسیون کرونا در بعضی استان ها متاثر از این امر با کندی روبرو شده است که با تلاش مسؤلان و دولت طی روزهای آینده این مشکل برطرف خواهد شد.
توقف تزریق واکسن در قم هم خبری بود که به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی این استان منتشر گردید.
در این اطلاعیه آمده است: با عنایت به تزریق تمامی سهمیه واکسن کرونای استان در نوبت اول و دوم، از جمعه مورخ ۲۱ خردادماه، در تمامی مراکز تجمیعی واکسیناسیون تزریق واکسن صورت نخواهد گرفت و با تأمین واکسن، باردیگر فعالیت این مراکز از سر گرفته خواهد شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان هم ضمن اشاره به این که در ایام اخیر اندکی روند واردات واکسن کُند شده است ابراز امیدواری کرد که این تاخیر بزودی برطرف شود.
دکتر پرویز قزلباش با تکیه بر این که فاصله زمانی تزریق بین ۲ دوز واکسن کرونا در صورت تاخیر مشکل جدی ایجاد نمی کند و می تواند با چندماه تاخیر هم تزریق شود عنوان کرد: تزریق واکسن آسترازنکا پیش از این هم با فاصله ۲۸ تا ۳۰ روز انجام می شد، اما مطالعات نشان داد که تزریق دوز دوم با فاصله ۳ ماه هم مشکلی ایجاد نمی کند چونکه دوز اول سیستم ایمنی را تحریک و آماده دفاع کرده و دُوز دوم مکمل است.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به این که زنجان مرکز توزیع واکسن شمال غرب کشور شمرده می شود، به طور طبیعی هم بیشترین ذخایر را داشته و تلاش بر این است که واکسن های ارسالی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به استان بلافاصله و با سرعت مناسب که برای سنین مشخص شده، توزیع تزریق شود.
اگر چه خبرهای از اتمام واکسن در بعضی نقاط کشور به گوش می رسد اما اعلام آغاز واکسیناسیون ۲۰۰ هزار نفر از استادان و کارکنان دانشگاه ها ضد کرونا از مرداد ماه خبری خوش بود که سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در لارستان فارس به آن اشاره نمود.
سیما سادات لاری ضمن اشاره به نشست هم اندیشی معاونان و مسؤلان وزارت خانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در چهارشنبه ۱۹ خردادماه جاری در همین خصوص اظهار داشت: این نشست خروجی خوب و مثبتی داشت و ما را به یک چشم انداز و افق روشنی برای مبحث آموزش در سال تحصیلی جدید دانشگاه ها رساند.
وی اضافه کرد: با وجود طرح واکسیناسیون شاید همچنان همه دانشجویان نتوانند در کلاس های حضوری حضور یابند و فضاها باید آن محدودیت های قبلی خویش را داشته باشد.
وی در مورد اجرای طرح واکسیناسیون گروه های هدف و وقفه ای که در انجام آن به وجود آمده است هم توضیح داد: این طرح که در واقع گام پنجم از طرح شهید سلیمانی بود با قوت و جدیت و به صورت منظم درحال انجام بود که حدود یک یا دوهفته با توقف ورود واکسن ها مواجه شدیم که در دوز دوم تزریق وقفه ای کوتاه به وجود آمد.
در خبر خوش دیگر معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اظهار داشت: بی خطر و بدون ضرر بودن اولین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا با نام "رازی کوو پارس" مورد تایید قرار گرفت.
دکتر محمدحسن فلاح مهرآبادی اضافه کرد: این مورد در فاز اول انسانی مورد تایید قرار گرفته بود و تا این مرحله از فاز دوم هم بار دیگر تایید شد و بررسی نتایج آزمایش داوطلبانی که تابحال وارد این طرح مطالعاتی شدند، نشان داده است که این واکسن بی خطر است.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تابحال چهار میلیون و ۲۹۵ هزار و ۸۰۷ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۷۶۵ هزار و ۲۱۳ نفر هم دوز دوم را تزریق کرده و واکسینه شده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به پنج میلیون و ۶۱ هزار و ۲۰ دوز رسید.




تازه ترین آمارهای وزارت بهداشت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اطلاعیه ای اعلام نمود: با فوت ۱۲۴ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۸۱ هزار و ۷۹۶ نفر رسید.
در این اطلاعیه آمده است: از روز گذشته تا امروز (بیست و یکم خرداد ۱۴۰۰) و بر مبنای معیارهای قطعی تشخیصی، ۹هزار و ۹۹۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۳۲۷ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۱۳۰ هزار و ۷۸ نفر رسید.
همچنین تابحال دو میلیون و ۶۲۴ هزار و ۸۰۲نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. سه هزار و ۴۹۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ هم در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند و ۲۱ میلیون و ۳۱۳ هزار و ۵۸۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، حالا ۱۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۱ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۳۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند و هیچ شهری در وضعیت آبی قرار ندارد.
به گزارش سلامت به نقل از ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به صورتی که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تابحال حدود ۱۷۵ میلیون نفر را در دنیا به صورت قطعی مبتلا کرده و بیشتر از سه میلیون و ۷۷۷ هزار نفر هم بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خویش را از دست داده اند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از راه دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی همچون علایم بیماری کووید ۱۹ است. بیشتر از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس هم گرفتار بیماری خفیف می شوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقای جنوبی باعث افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر آن شده است.



منبع:

813
5.0 / 5
1400/03/22
14:10:47
تگهای خبر: آموزش , اختلال , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
سلامت