نتایج یك مطالعه در آمریكا نشان داد
کاهش سن مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ به علت مصرف غذاهای فوق فرآوری شده
به گزارش سلامت، متخصصان در آمریکا یک عامل احتمالیِ افزایش جهانی موارد مبتلاشدن به سرطان های روده بزرگ و راست روده در بین جوانان را مصرف «غذاهای فوق فرآوری شده» معرفی کرده اند.
به گزارش سلامت به نقل از یورونیوز، غذاهای فوق فرآوری شده شامل غذاهای آماده مانند تنقلات بسته بندی شده، نان های صنعتی، غلات صبحانه شیرین شده، نودل فوری و پیتزای یخ زده، در دهه های اخیر سهم رو به افزایشی از رژیم غذایی ما را به خود اختصاص داده اند.
همزمان، بروز سرطان های کولورکتال (مربوط به روده بزرگ و راست روده) که پیشتر بیماری سنین بالا تلقی می شد، در سنین زیر ۵۰ سال افزایش پیدا کرده است. این بیماران معمولا در مراحل دیرتری تشخیص داده می شوند و شانس بقای پایین تری دارند؛ مسئله ای که سبب شده متخصصان با دقت بیشتری بررسی نمایند که رژیم های غذاییِ درحال تغییر ما چه تاثیری بر سلامت مان دارد.
در این مطالعه تازه، متخصصان رژیم غذایی و نتایج آندوسکوپیِ بالاتر از ۲۹ هزار زن در ایالات متحده را تحلیل کردند. آنها به داده های سلامتِ بالاتر از دو دهه دسترسی داشتند و توانستند وضعیت این زنان را در گذر زمان دنبال کنند.
نتایج نشان داد خانمهایی که بیشترین میزان غذاهای فوق فرآوری شده را مصرف می کردند، ۴۵ درصد بیشتر از خانمهایی که پایین ترین میزان این غذاها را می خوردند در معرض خطر ایجاد آدنوم (رشدهای غیرطبیعی یا پولیپ های روده بزرگ و راست روده که می توانند به سرطان تبدیل شوند) بودند.
بیشتر پولیپ ها خوش خیم اند اما برخی طی چند سال رشد می کنند و به سرطان تبدیل می شوند. افزایش ریسک به نظر می آید نسبتاً خطی باشد؛ یعنی هرچه غذاهای فوق فرآوری شده بیشتری بخورید، احتمال آنکه به پولیپ های روده بزرگ منجر شود بیشتر است.
متخصصان می گویند بدین جهت کاهش مصرف غذاهای فوق فرآوری شده که معمولا سرشار از قند، نمک، چربی اشباع و افزودنی ها هستند می تواند به کاهش بار فزایندهِ سرطان کولورکتالِ زودهنگام کمک نماید.
این نتایج کلی حتی زمانیکه محققان سایر عوامل خطرِ سرطان کولورکتال همچون چاقی و مصرف کم فیبر را هم لحاظ کردند، برقرار بود.
این مطالعه، که در نشریه JAMA Oncology انتشار یافته، ثابت نمی کند که غذاهای فوق فرآوری شده موجب سرطان می شوند اما سرنخ هایی در رابطه با این که رژیم غذایی چطور می تواند بر خطرات سلامت اثر بگذارد عرضه می کند.
حرف آخر اینکه همزمان، بروز سرطان های کولورکتال (مربوط به روده بزرگ و راست روده) که پیش تر بیماری سنین بالا تلقی می شد، در سنین زیر ۵۰ سال بالا رفته است. آنها به داده های سلامتِ بالاتر از دو دهه دسترسی داشتند و توانستند وضعیت این زنان را در گذر زمان دنبال کنند.
منبع: سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب