40 درصد میانسالان ایرانی گرفتار ریفلاکس معده هستند
به گزارش سلامت، رییس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار داشت: ریفلاکس معده بااینکه کشنده نیست، اما بسیار آزار دهنده است و حدود 40 درصد جمعیت میانسال کشور به آن مبتلا هستند.
به گزارش سلامت به نقل از وبدا، کامران باقری لنکرانی، با اشاره به روز جهانی سلامت گوارش و شعار امسال آن با عنوان «تغذیه برای شکفتن»، اضافه کرد: حدود ۴۵ درصد از بیماریهای شدید گوارشی ناشی از تغذیه نامناسب است. وی اظهار داشت: هدف اصلی روز جهانی گوارش، صحبت با مردم درباره ی سلامت دستگاه گوارش آنها است؛ واقعیت این است که با فراهم کردن تغذیه مناسب، می توان بخش مهمی از بیماریهای گوارشی همچون بیماریهای آزاردهنده ای مثل ریفلاکس «برگشت اسید معده به مری» و سرطان ها را پیشگیری کرد. باقری لنکرانی اشاره کرد: بیماری ریفلاکس معده، بااینکه کشنده نیست، اما بسیار آزاردهنده است و حدود ۴۰ درصد جمعیت میانسال کشور به آن مبتلا هستند. از طرف دیگر می توان گفت خیلی از سرطان های گوارشی نیز با نوع تغذیه ارتباط مستقیم دارند؛ تغذیه هوشمندانه و سالم، می تواند کیفیت زندگی را به نحو قابل توجهی بهبود ببخشد و از ابتلاء به سرطان های گوارشی پیشگیری کند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بر اهمیت بازگشت به مصرف تغذیه سنتی ایرانی تأکید و اشاره کرد: مصرف بیشتر فیبر که در سبزی ها و میوه ها یافت می شود و همیشه جایگاه بالایی در تغذیه ایرانی داشته است، می تواند به پیش گیری از سرطان های گوارشی کمک نماید. افزایش مصرف فیبر در رژیم غذایی، می تواند تا ۴۰ درصد سرطان روده بزرگ را کاهش دهد؛ در مقابل، مصرف گوشت های فرآوری شده نظیر سوسیس و کالباس، می تواند ۱۸ درصد به شیوع سرطان روده بزرگ بیفزاید. وی همین طور به فواید غذاهای کم چرب و آب پز در مقایسه با غذاهای پرچرب اشاره نمود و اظهار داشت: متاسفانه جایگاه سبزی ها و برخی میوه ها در سبد خانوار ایرانی درحال فراموش شدن است و در مقابل مصرف مواد فرآوری شده نظیر کنسرو، سوسیس، کالباس، نوشابه و غذاهای چرب رو به افزایش است. باقری لنکرانی به نوع روغن مصرفی مناسب اشاره نمود و اظهار داشت: روغن هایی که امگا ۶ بالایی دارند، موجب التهاب می شوند، در صورتیکه روغن های با امگا ۳ بالاتر نظیر روغن زیتون، مطلوب تر هستند؛ همین طور کباب کردن بیش از اندازه غذا تا حد سوختن آن به عنوان یک عامل سرطان زا شناخته می شود. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه به بیماری کبد چرب اشاره نمود و اظهار داشت: عمده دلیل بروز این بیماری، سبک زندگی اشتباه همچون تغذیه نامناسب و ورزش نکردن است؛ باور غلط رایج در مورد مصرف الکل وجود دارد که برخی گمان می کنند مصرف کم الکل، ضرری ندارد، اما مطالعات اخیر در مجلات علمی معتبر در سطح بین المللی نشان داده است که مصرف حتی مقادیر کم الکل برای کبد مضر و سرطان زا است. وی، تشدید بیماری کبد چرب و افزایش خطر ابتلاء به سرطان کبد در افراد چاق که مصرف الکل دارند را دارای شانس بالاتری ارزیابی کرد. بگفته رییس مرکز تحقیقات سیاست گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ۹۰ درصد سرطان های گوارشی با بهبود تغذیه و سبک زندگی سالم قابل پیشگیری می باشند و یا با تشخیص زودرس قابل درمان خواهند بود. باقری لنکرانی با اشاره سه سرطان کُشنده در ایران که عبارتند از سرطان معده، پستان و روده بزرگ، بیان کرد: کاهش این آمار فقط با جراحی، بیمارستان سازی و شیمی درمانی میسر نیست، بلکه باید نگاهی پیشگیرانه داشت و بر افزایش سواد سلامت عمومی مردم متمرکز شد. وی در جواب سوالی در مورد شیوع مشکلات گوارشی در استان فارس، اظهار داشت: یک سوم از مردم فارس گرفتار کبد چرب هستند که این یک زنگ خطر مهم می باشد، چونکه این وضعیت شانس بیماریهای قلبی عروقی و ابتلاء به سرطان را بیشتر می کند. باقری لنکرانی در مورد سرطان های گوارشی شایع در استان فارس، سرطان روده بزرگ را در رتبه اول و سرطان معده را در رتبه دوم قرار داد و اضافه کرد: این در حالیست که در بعضی مناطق نیمه شمالی کشور سرطان معده شایع تر است. وی درباره ی غربالگری سرطان روده بزرگ گفت: خوشبختانه این غربالگری تحت پوشش وزارت بهداشت قرار گرفته و بررسی مدفوع دارای خون نهفته، روشی آسان و در دسترس است؛ اگر در این آزمایش، خون نهفته مشاهده شود، اقدامات تشخیصی بیشتری باید انجام شود؛ این غربالگری برای افراد بدون علامت است، اما آنهایی که دفع خون از مدفوع و یا سابقه سرطان گوارشی در بستگان درجه یک دارند، باید معاینه دقیق تری شوند.
منبع: سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب