مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

چای سبز تاثیر چندانی در کاهش وزن ندارد

چای سبز تاثیر چندانی در کاهش وزن ندارد

سلامت: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به برخی پرسش های تغذیه ای و کاربردی پاسخ گفت.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، دکتر احمد اسماعیل زاده در سفارش هایی برای تقویت مفاصل زانو اظهار داشت: نخستین گام برای تقویت مفاصل زانو، کاهش وزن است؛ گام دوم گنجاندن منابع غذایی حاوی امگا ۳ مانند ماهی و استفاده از روغن کانولا یا کلزا بوده و استفاده از خرفه و گردو، انواع آجیل، تخم مرغ و گوشت نیز در برنامه غذایی موثر است.
وی با اعلان اینکه چای سبز تاثیر چندانی در پایین آوردن وزن ندارد، اضافه کرد: چای سبز اثرات خوبی در پایین آوردن فشارخون و آرامش روح و روان و مقابله با استرس و اضطراب دارد. در پایین آوردن وزن استفاده از انواع سبزیجات بصورت خام یا پخته مانند گوجه فرنگی، کدو، خیار، کاهو و بروکلی مهمست.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در جواب این که چرا برخی افراد با وجود مصرف شام اما در زمان بیدار شدن در صبح، گرفتار ضعف و تعریق می شوند، اظهار داشت: چون فاصله بین وعده شام و صبحانه بسیار زیاد است و در این شرایط فرد گرفتار افت قند خون می شود.
اسماعیل زاده اشاره کرد: بهتر است در کنار وعده شام، از مواد غذایی حاوی فیبر مانند نان سبوس دار، سبوس برنج، کاهو و سبزی خوردن استفاده گردد تا نوسانات قند به حداقل ممکن برسد. همین طور بهتر است این افراد پیش از خواب یک لیوان شیر و دو خرمای زرد زاهدی مصرف کنند.
اسماعیل زاده مقدار مصرف فیبر بطور متوسط برای تمام آقایان را بین ۳۵ تا ۳۸ گرم در روز دانست و اظهار داشت: انجام ورزش های سبک و سنگین همچون پرورش اندام ارتباط چندانی با فیبر مصرفی بیشتر یا کمتر ندارد؛ البته ورزشکاران خصوصاً در رشته پرورش اندام نیاز به پروتئین بیشتری نسبت به دیگر افراد دارند.
به گفته ی ایشان، به غیر از بیماران دارای نارسایی قلبی و کلیوی مزمن، در افراد سالم میزان سفارش شده مصرف آب (نه هر گونه نوشیدنی) ۶ تا ۸ لیوان بعبارت دیگر بین ۱.۵ تا ۲ لیتر آب در طول شبانه روز است.
اسماعیل زاده درباب سفارش های تغذیه ای به بیماران دچار کم کاری تیروئید، گفت: با اهمیت ترین نکته در بیماران دچار کم کاری تیروئید، مصرف منظم دارو متناسب با دُز تجویز شده از طرف پزشک معالج است.
وی افزود: این بیماران باید کالری دریافتی کمتری داشته باشند؛ چون بیشتر این افراد گرفتار اضافه وزن هستند و نباید مواد غذایی پرکالری مصرف کنند. تعدادی از مواد غذایی مانند کلم، گل گلم، سویا و بروکلی، دریافت یُد توسط غده تیروئید را گرفتار مشکل می کنند؛ اما این در صورتی است که افراد در مصرف آنها زیاده روی کنند. این بیماران می توانند سبزیجات همچون انواع کلم ها را به اندازه مناسب مصرف کنند.



93
5.0 / 5
1403/09/07
19:33:06
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
سلامت