وزارت بهداشت:

تاکنون موردی از آبله میمونی در ایران شناسایی نشده است

تاکنون موردی از آبله میمونی در ایران شناسایی نشده است

به گزارش سلامت، معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ضمن اشاره به شناسایی مواردی از آبله میمونی در پاکستان، از عدم شناسایی این بیماری در کشورمان تابحال اطلاع داد.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، دکتر بابک عشرتی با اشاره به اینکه آبله میمونی یک بیماری پوستی است که علایم آن در ابتدا تب و بدن درد و در ادامه ظاهر شدن لکه های قرمز رنگ بر روی بدن است، اظهار داشت: لکه های قرمز رنگ ناشی از آبله میمونی اول بر روی صورت و بعد بر روی گردن، بدن و دست ها ظاهر می شود و این ضایعات حالت تاولی همانند آبله مرغان به خود می گیرند.
وی ادامه داد: اندازه ضایعات پوستی آبله میمونی از تاول های آبله مرغان بزرگتر است و مقداری هم غدد لفناوی گردن متورم می شود. راه انتقال آبله میمونی بیشتر از طریق تماس با پوست است و اگر ترشحات ضایعات تاولی با پوست تماس داشته باشد، این بیماری منتقل می شود.
معاون مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه آبله میمونی هم اکنون درمان خاصی ندارد و فرد بیمار بهبود می یابد، اظهار داشت: اشخاصی که ضعف سیستم ایمنی و یا بیماری زمینه ای دارند امکان دارد گرفتار فرم شدید آبله میمونی شوند و کمتر از یک درصد از مبتلایان به این بیماری، فوت می کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بهترین راه جلوگیری از مبتلا شدن به آبله میمونی را جدا کردن و حفظ فاصله بیماران از افراد سالم برشمرد و اظهار داشت: جدا کردن بیماران بخصوص در زمان ظاهر شدن ضایعات پوستی بر بدن، خیلی مهم است چونکه بیشترین احتمال انتقال بیماری در همین زمان است.
وی ضمن اشاره به انتشار آبله میمونی از کشورهای آفریقایی و عدم شناسایی بیماران دچار آبله میمونی در کشور، خاطرنشان کرد: در موج قبلی این بیماری که دو سال قبل بود، در ایران هم یک مورد بیمار آبله میمونی که از خارج از کشور آمده بود را گزارش کردیم اما موج جدید این بیماری عموما در کشورهای آفریقایی است اما سه مورد مبتلا شدن به این بیماری در پاکستان هم گزارش شده است.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از افزایش مراقبت های بهداشتی در کشورمان به دنبال گزارش موارد مبتلا شدن به آبله میمونی در پاکستان اطلاع داد و اظهار داشت: به پایگاه های مراقبت های مرزی در سرتاسر کشور اخطار داده ایم بیمارانی که از مرزهای شرقی و غربی کشورمان عبور می کنند با توجه به علایم آبله میمونی، شناسایی شوند.
عشرتی به زائرین اربعین سفارش کرد که نه فقط در مورد آبله میمونی بلکه در مورد سایر بیماری های عفونی، اسهالی و تنفسی، بهداشت فردی را رعایت کرده و ضمن شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون و یا حتی ضدعفونی کننده ها، حتما در ازدحام جمعیت ماسک به همراه داشته باشند.
وی تصریح کرد: اگر زائرین و مردم، بیماری را با علائمی مانند ضایعات تاولی در بدن یا صورت دیدند از او فاصله بگیرند که این فاصله می تواند یک متر باشد و البته بهتر است فرد بیمار در مجامع و محل های شلوغ، حاضر نشود و به استراحت بپردازد.
این اپیدمیولوژیست تصریح کرد: انتقال بیماری آبله میمونی و شیوع آن ارتباطی به فصول گرما یا فصل خاصی ندارد. راه انتقال این بیماری بیشتر از طریق پوست و تماسهای نزدیک است. بزاق دهان اگر بر روی پوست صدمه دیده بیفتد امکان دارد راهی برای انتقال این بیماری باشد.
معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ضمن اشاره به ساخت کیت تشخیص آبله میمونی در انستیتو پاستور ایران، خاطرنشان کرد: بهترین و سریع ترین راه تشخیص این بیماری، تشخیص علامتی است چونکه در این ایام، ارسال و آزمایش های انستیتو پاستور بر روی نمونه ها از نقاط مختلف کشور مقداری زمان بر است.
عشرتی افزود: هنوز نه در کشور ما و نه در خیلی از کشورها واکسنی به صورت مشخص برای این بیماری وجود ندارد و جای پژوهش و پژوهش زیادی بر روی دو گونه آبله میمونی که با همدیگر متفاوت هستند، وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه آبله میمونی در دنیا در سنین پیش از ۱۸ سالگی مشاهده شده است، اظهار داشت: موارد گزارش شده قطعی از این بیماری، عموما افراد ۱۸ تا ۴۸ سال بوده اند و اشخاصی که سن بالاتری دارند، بیشتر در معرض آبله میمونی قرار دارند.



211
5.0 / 5
1403/05/28
10:53:30
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
سلامت