محققان پی بردند؛
نوردرمانی ممکن است به بهبود مغز لطمه دیده کمک کند
سلامت: یک مطالعه جدید نشان میدهد که بنظر می رسد نور مادون قرمز نزدیک به جمجمه فرد موجب بهبودی در بیماران مبتلا به ضربه مغزی شدید می شود.
به گزارش سلامت به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، بگفته پژوهشگران، بیمارانی که کلاه ساطع کننده نور مادون قرمز نزدیک به سر داشتند، تغییر بیشتری در اتصال بین هفت جفت ناحیه مختلف مغز نشان دادند.
دکتر «راجیو گوپتا»، رادیولوژیست از بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون و یکی از محققین ارشد این مطالعه، توضیح داد: «جمجمه نسبت به نور نزدیک به مادون قرمز بطورکامل شفاف است. هنگامی که کلاه را سر می گذارید، تمام مغز شما در این نور غوطه ور می شود.»
برای این مطالعه، پژوهشگران درمان با نور مادون قرمز نزدیک را بر روی ۱۷ بیمار آزمایش کردند که صدمه ای به سرشان به حدی جدی بود که بر روی تفکر آنها تأثیر بگذارد یا در اسکن مغز قابل مشاهده باشد.
بیماران در عرض ۷۲ ساعت بعد از لطمه مغزی، کلاه را بر سر گذاشتند و پژوهشگران از اسکن مغزی برای سنجش تأثیرات این درمان استفاده کردند. ۲۱ بیمار دیگر کلاه بر سر گذاشتند اما نور درمانی دریافت نکردند.
محققان بر روی اتصال عملکرد حالت استراحت مغز یا ارتباطی که میان نواحی مغز زمانی که فرد درحال استراحت است و درگیر کار خاصی نیست، رخ می دهد، تمرکز کردند.
محققان یک هفته بعد از آسیب، دو تا سه هفته بعد از لطمه و سه ماه بعد از لطمه اسکن مغزی گرفتند.
«ناتانیل مرکالدو»، محقق آماری از بیمارستان عمومی ماساچوست، اظهار داشت: «ارتباط در افرادی که درمان سبک را دریافت می کردند، عمدتا در دو هفته اول افزوده شد.»
مرکالدو در ادامه اضافه کرد: «ما نتوانستیم تفاوت های ارتباطی بین دو گروه درمانی را در طولانی مدت تشخیص دهیم، بدین سبب بااینکه بنظر می رسد این درمان در ابتدا اتصال مغز را بیشتر می کند، اما اثرات بلندمدت آن هنوز مشخص نیست.»
به گفته پژوهشگران، دقیقاً معین نیست که چرا نور مادون قرمز نزدیک ممکنست بهبود مغز را تسریع کند.
گوپتا اظهار داشت که نور درمانی ممکنست تولید انرژی سلول های مغز را افزایش دهد، به جریان خون بیشتر در مغز کمک نماید یا التهاب ناشی از لطمه را کم کند.
محققان انتظار دارند مطالعات نوردرمانی بیشتری در گروههای بزرگ تری از بیماران برای مدت زمان طولانی تری صورت گیرد.
گوپتا می گوید: «اگر این نتایج تأیید شوند، نور درمانی می تواند برای درمان خیلی از اختلالات عصبی دیگر استفاده گردد.»
منبع: salamatpic.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب