اوتیسم بیماری ناشناخته و بدون درمان!

اوتیسم بیماری ناشناخته و بدون درمان!

سلامت: اصفهان اختلال بیماران اوتیسم یک اختلال نورولوژیکی است که در هر سنی قابل تشخیص می باشد، اما بطور معمول در سالهای اولیه رشد کودکان ظهور می کند.



این اختلال در بیماران اوتیستیک موجب می شود که مغز فرد مبتلا به اوتیسم نتواند در حوزه رفتارهای اجتماعی و مهارت های ارتباطی به درستی عمل کند و مزاحم او برای یادگیری چگونگی ارتباط و تعامل با دیگران بطور اجتماعی می شود.

کودکان و بزرگسالان دارای اختلال طیف اوتیسم در حوزه ارتباط کلامی و غیرکلامی، مهارت های شناختی معمول، رفتارهای اجتماعی، فعالیتهای سرگرم کننده و بازی دارای مشکل هستند.

۴۷۷ فرد مبتلا به اختلال اوتیسم زیرپوشش بهزیستی استان اصفهان

ناصر چاووشی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه اختلال اوتیسم به عنوان یکی از گروههای هدف است، اظهار نمود: طیف اوتیسم یا درخودماندگی یک اختلال عصبی است که مشکلات جدی در تعاملات اجتماعی، ارتباطات کلامی و غیرکلامی، وجود رفتارهای تکراری و علایق محدود در فرد را به همراه دارد، واکنش های غیرمعمول به محرک حسی و تاکید فرد بر حفظ ثبات و روال هایی خاص در زندگی نیز از علائم دیگر شایع این اختلال هستند.

وی، با اشاره به اینکه سن طلایی تشخیص و آگاه سازی اوتیسم در کودکان در سنین ۲ تا ۵ سالگی است، اضافه کرد: وجود حرکات یا اصوات تکراری و کلیشه ای، نقص در برقراری ارتباط با دیگران، چه بصورت کلامی و چه غیرکلامی و مشهود بودن علائم اختلال از حدود ۱۸ ماهگی از خصوصیات قابل توجه این اختلال است.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان بیان کرد: در استان اصفهان حدود ۱۳ مرکز شناسایی، غربالگری و توان بخشی همین طور اقامت موقت اختلالات طیف اوتیسم در مجموع با ظرفیت ۵۵۰ نفر فعال است. همین طور حدود ۴۷۷ فرد مبتلا به اختلال اوتیسم زیرپوشش بهزیستی استان اصفهان هستند.

شناسایی ۲ هزار و ۶۱۳ کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان

پژمان پورشبانان، معاون امور توان بخشی اداره کل بهزیستی اصفهان نیز در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به شناسایی ۲ هزار و ۶۱۳ کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان، اظهار نمود: حدود ۴۷۷ نفر کودک از خدمات ۱۳ مرکز روزانه توان بخشی طیف اوتیسم استفاده می نمایند. یک مرکز شبانه روزی بستری موقت برای این بیماران فعال است، اما سیاست بهزیستی در خصوص افزایش مراکز شبانه روزی نیست، برای اینکه معتقد به استفاده از مراکز روزانه و آموزش بوسیله خانواده است.

پژمان پورشبانان معاون امور توان بخشی اداره کل بهزیستی اصفهان نیز در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به شناسایی ۲ هزار و ۶۱۳ کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان اظهار نمود: حدود ۴۷۷ نفر کودک از خدمات ۱۳ مرکز روزانه توان بخشی طیف اوتیسم استفاده می نمایند. یک مرکز شبانه روزی بستری موقت برای این بیماران فعال است، اما سیاست بهزیستی در خصوص افزایش مراکز شبانه روزی نیست، برای اینکه معتقد به استفاده از مراکز روزانه و آموزش بوسیله خانواده است.

وی با اشاره به اینکه برمبنای بررسی ها شمار این اختلال درحال افزایش و در پسرها چهار برابر بیش از دخترها رخ می دهد، اضافه کرد: در کنار ارائه خدمات مراکز بهزیستی، روش های متمرکز فردی و چهره به چهره و در بعضی موارد برگزاری کلاس دو یا سه نفره بصورت گفتاردرمانی و کاردرمانی باهدف بهبود فرد صورت می گیرد.

وی اظهار داشت: سن ۲ تا ۵ سالگی دوران طلایی یک فرد اوتیسمی است که باید مداخلات درمانی و آموزشی برای فرد صورت گیرد که این امور از سال ۱۳۸۰ وارد پروسه توانبخشی بهزیستی و از آن زمان این اختلال درمان می شود.

پورشبانیان ضمن اشاره به این که عمده برنامه های آموزشی بهزیستی متمرکز بر ایجاد تعاملات اجتماعی فرد است، بیان کرد: یکی از روش ها برنامه جامع (ABA) است که حوزه های مختلفی همچون مهارت های آموزشی، مهارت های اجتماعی، شناخت، کارکردهای اجرائی، حرکت، مهارت های انطباقی، بازی و زبان را شامل می شود که اگر به تعداد ساعات لازم صورت گیرد، برای یک کودک مبتلا به اوتیسم کافی است و این کودکان نیازی به شیوه های دیگر ندارند.

ماهیانه ۱۵ میلیون هزینه خانواده های بیماران اوتیسم است

سعیده صالح غفاری، مدیرعامل انجمن اوتیسم نیز در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه آمار مبتلایان به اوتیسم به لحاظ بروز و شیوع، یک نفر در ۱۰۰ نفر از موالیدی است که رخ می دهد، اظهار نمود: در پی افزایش تورم و کوچک شدن سبد معیشت خانواده ها، متأسفانه شاهد وضعیت سختی در بین خانواده های اوتیسم هستیم.

وی اضافه کرد: حالا هزینه های توان بخشی همچون گفتاردرمانی، کاردرمانی، رفتاردرمانی یا ABA و یا روش های درمان های مکمل که درمان اصلی برای هر کودک تازه تشخیص تا سن اصلی ۷ تا ۸ سالگی ماهانه ۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. برمبنای تحقیقات هزینه های خانواده اوتیسم حداقل بین ۱۳ تا ۱۵ میلیون تومان است.

مدیرعامل انجمن اوتیسم افزود: هر فرد و کودک مبتلا به اوتیسم چالش های بسیار زیادی دارد. خیلی از مهدکودک ها هیچ شناختی نسبت به کودکان اوتیسم ندارند.

به گفته وی، ماهیانه ۱۷ میلیون تومان برای نگهداری یک فرد بزرگسال اوتیسم از جانب مراکز هزینه می شود، درصورتی که یارانه ای که بهزیستی به این مراکز پرداخت می کند بین ۴.۵ تا ۵ میلیون در ماه است و مابه التفاوت این هزینه را مراکز و خانواده ها نمی توانند پرداخت کنند.

در سالهای اخیر به صورت میانگین از هر ۶۰ کودک، یک کودک مبتلا به طیف اوتیسم است که آمار شایان توجهی است؛ اما بااین وجود این اختلال بطور کامل شناخته شده نیست، ولی طبق تحقیقات عوامل ژنتیک، سن بالای والدین هنگام بارداری، وزن کم نوزاد به هنگام تولد و عوامل محیطی و مصرف بعضی داروها و مواد شیمیایی از مهم ترین عوامل مبتلاشدن به اختلال اوتیسم است.

در حال حاضر هیچ درمان قطعی و مشخصی برای اوتیسم وجود ندارد، اما روش های زیادی برای کاهش علایم و افزایش توانایی های فرد مبتلا وجود دارد. به نظر می آید تشخیص سریع بیماری و شروع روش های درمانی تأثیرات مثبت بیشتری بر بهبود سریع تر وضعیت فرد داشته باشد.





منبع:

499
5.0 / 5
1403/02/03
15:08:07
تگهای خبر: آموزش , اختلال , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
سلامت