چند سفارش برای کاهش چربی خون

چند سفارش برای کاهش چربی خون

به گزارش سلامت، مصرف زیاد چربی اشباع شده می تواند میزان کلسترول خون و خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را افزایش دهد؛ اما چربی اشباع شده چیست و چگونه به بدن وارد می شود؟


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، خوردن بیش از اندازه چربی های اشباع، کلسترول خون را زیاد می کند و افزایش کلسترول خون هم می تواند میزان خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را بیشتر کند.
چربی اشباع شده در انواع کره ها، روغن ها، خامه ها، کیک ها، بیسکوییت، گوشت های پرچرب، سوسیس، کالباس، ماست و پنیر بخصوص پنیر پرچرب، انواع شیرینی ها، بستنی، شیر نارگیل، کرم نارگیل، میلک شیک، شکلات و اسپری های شکلاتی وجود دارد.
دستورالعمل های گوناگونی در رابطه با مصرف چربی اشباع شده وجود دارد و این دستورالعمل ها نکاتی در رابطه با میزان مصرف چربی های اشباع شده عرضه می دهند. بر مبنای دستورالعمل های بهداشتی، میزان چربی اشباع شده برای مردان و زنان به ترتیب نباید بیشتر از ۳۰ و ۲۰ گرم در روز باشد.
افرادی که باید میزان چربی مصرفی خویش را کاهش دهند ضروری است چربی های غیراشباع را جایگزین چربی های اشباع شده کنند؛ امگا ۳ جزو چربی های غیراشباع بشمار می رود.
موارد متعدی می توانند سبب کاهش میزان کل چربی بدن شوند و باید در کانون توجه قرار گیرند. بعنوان مثال هنگام خرید باید به برچسب های موادغذایی توجه کرد تا بتوان غذاهای با میزان چربی کمتر برگزید. همینطور محصولات لبنی کم چرب یا جایگزین های لبنی در برنامه غذایی قرار گیرند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، به جای سرخ کردن غذاها، غذاها باید بریان، کباب یا بخارپز شوند. همینطور روغن را با یک قاشق چایخوری اندازه بگیرید تا میزان مصرف روغن کنترل شود. همینطور چربی های قابل مشاهده پیش از پختن گوشت و همینطور پوست مرغ پیش از طبخ باید جدا شوند. بعضی از گوشت ها دارای چربی کمتری هستند و باید در برنامه غذایی قرار گیرند.
همینطور انجام بعضی از کارها می تواند باعث کاهش چربی های اشباع، شود. برچسب های تغذیه ای که روی بسته بندی موادغذای وجود دارد باید در کانون توجه قرار گیرد؛ چون که به میزان کاهش چربی اشباع شده کمک می نماید. همواره دو مولفه «اشباع» و «چربی نشاسته» باید در کانون توجه قرار گیرند.
اگر میزان چربی نشاسته یا اشباع مواد غذایی بیشتر از ۵ گرم اشباع در هر ۱۰۰ گرم باشد، میزان چربی اشباع ماده غذایی زیاد است. اگر میزان چربی اشباع بین ۱.۵ تا ۵ گرم اشباع در در ۱۰۰ گرم باشد، میزان اشباع آن ماده غذایی متوسط است. همینطور اگر میزان چربی اشباع یک ماده غذایی ۱.۵ گرم اشباع یا کمتر در هر ۱۰۰ گرم باشد، میزان چربی اشباع این ماده غذایی کم است. این احتمال وجود دارد که میزان چربی اشباع شده در محصولات غذایی متفاوت باشد.
بعضی از راهکارهای خانگی می تواند میزان چربی اشباع شده خون را کم کند. این راهکار ها شامل استفاده از گوشت کم چرب و افزایش مصرف حبوبات و سبزیجات در پخت غذا باشد. همینطور به جای سرخ کردن سیب زمینی میتوان آنرا در فر با کمی روغن و با پوست پخت. پیش از خوردن مرغ هم پوست آنرا جدا کنید تا محتوای چربی اشباع آن کاهش پیدا کند. تخم مرغ هم به صورت آب پز استفاده گردد و لبنیات کم چرب جایگزین لبنیات پرچرب شود.
همینطور خودداری از افزودن خامه به قهوه و محدود کردن مصرف فست فودها از دیگر راهکارهای خانگی کاهش چربی اشباع خون بشمار می رود.




منبع:

1402/12/17
13:39:40
5.0 / 5
211
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پوست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
سلامت