۶ پیشنهاد غذایی برای مبتلایان به زخم معده

۶ پیشنهاد غذایی برای مبتلایان به زخم معده

به گزارش سلامت، زخم معده از ضایعاتی است که در غشای مخاطی معده ایجاد می شود. علت این ضایعات ترشح بیش از اندازه اسید است. شایع ترین علت زخم معده «هلیکوباکتر پیلوری» یا مصرف بیش از اندازه برخی داروها هم می تواند باشد. در ادامه پیشنهادهای غذایی به مبتلایان زخم معده آمده است.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، بعضی از مواد خوراکی قلیایی و ضد التهابی می تواند به بهبود سلامت مبتلایان به زخم معده کمک نماید. مصرف این غذاها در واقع یک مکمل عالی برای درمان زخم معده است.
زخم معده خویش را با درد و سوزش در ناحیه شکم، ریفلاکس اسید، احساس سنگینی و... نشان داده است. با این وجود انواع مختلفی از غذاها وجود دارند که می توانند با تنظیمpH معده، این عارضه را تسکین دهند. این مواد غذایی عبارتند از:
_ هویج: یکی از سبزیجات سفارش شده برای بیماران مبتلا به زخم معده است. هویج خواص قلیایی دارد و اسید معده را از بین می برد. هویج را می توانید به صورت آب هویج، پوره هویج و یا سالاد هویج مصرف کنید. این سبزی فوق العاده سوزش و ریفلاکس اسید را کنترل می کند.
_ سیب: سرشار از مواد مغذی ضروری با خاصیت دارویی است. سیب دارای اسیدهای آلی است که تنظیم کننده سیستم گوارش هستند. مصرف سیب برای تسکین زخم معده، گاستریت، یبوست و اسهال سفارش می شود.
_ آلوئه ورا: کریستال های موجود در آلوئه ورا خواص ضد میکروبی دارند. مصرف آلوئه ورا منجر به مهار رشد بیش از اندازه باکتری های «هلیکوباکترپیلوری» می شود و اجزای صدمه دیده بافت معده را ترمیم می کند.
_ موز: غنی از نشاسته و ترکیبات قلیایی است که بعد از جذب در بدن، به تنظیمpHمعده می روند. خوردن موز سبب توقف زخم مخاطی معده شده و بافت های صدمه دیده را ترمیم می کند. مصرف این میوه ریفلاکس اسید و گاستریت را هم می کاهد.
_ سیب زمینی: سرشار از نشاسته، فیبر و آنتی اکسیدان ها برای بهبود فرآیند هضم است. خاصیت قلیایی این گزینه غذایی التهاب را کاهش داده و به بهبود بافت های تحریک شده توسط اسید کمک می نماید. مصرف سیب زمینی سوزش شکمی را هم کاهش داده و تورم و ریفلاکس را متوقف می کند.
_ دانه کتان: وقتی این دانه ها با آب آغشته می شوند، یک ماده ژلاتینی دور آنها تشکیل می شود که یک درمان موثر برای زخم معده است. مصرف دانه های کتان سبب کاهش التهاب و سوزش معده شده و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در آنها به ترمیم بافت صدمه دیده معده می روند.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت غذاهای اسیدی زیادی وجود دارد که می تواند وضعیت بیماران مبتلا به زخم معده را وخیم تر کند. مهم ترین این غذاها عبارتند از:
_ قهوه و نوشیدنی های حاوی کافئین
_ شیرینی و محصولات با شکر تصفیه شده
_ نوشیدنی های گازدار
_ غذاهای ادویه دار
_ مشروبات الکلی
_ غذاهای سرخ شده و فست فود
_ نان و شیرینی های مصنوعی



309
5.0 / 5
1402/10/16
16:35:42
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
سلامت