رییس سازمان غذا و دارو اعلام كرد

ارزیابی سلامت سالانه ۲۰هزار محصول کشاورزی

ارزیابی سلامت سالانه ۲۰هزار محصول کشاورزی

به گزارش سلامت رئیس سازمان غذا و دارو با بیان وضعیت مطلوب امنیت غذایی در کشور و ارزیابی سلامت سالانه ۲۰هزار محصول کشاورزی، در عین حال بر ضرورت حمایت و تجهیز لابراتوار های غذا و دارو تاکید نمود.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، دکتر سیدحیدر محمدی در همایش روز جهانی ایمنی غذا، اظهار داشت: خدارا بابت وضعیت مطلوب امنیت غذایی که امروز داریم شاکر هستیم. سازمان غذا و دارو در دو حیطه مهم غذا و دارو فعال است و اگر نگاه نماییم می بینیم که به حوزه غذا هم اهمیت خوبی داده شده است و زمان و انرژی زیادی را متحمل می شویم برای حوزه غذا؛ چون که حداقل ۲۰۰ بیماری در رابطه با سلامت غذا در دنیا شناخته شده است و الحمدالله در چند دهه گذشته ما مشکلی برای تأمین غذای سالم نداشتیم. هدف ما تأمین امینت و غذای سالم برای جامعه است و این موضوعی است که سیاست گذاران روز به روز به اهمیت آن پی می برند.
وی ادامه داد: ریاست شورای عالی امنیت غذایی را شخص رئیس جمهور بر عهده دارند که این نشان دهنده اهمیت مبحث تأمین غذای سالم می باشد. سازمان بهداشت جهانی هم هر ساله به شکل ویژه به این مورد تاکید می کند.
در حوزه صادرات محصولات غذایی زبانزد هستیم او با تأکید بر این که برای تأمین امنیت غذایی، دستگاههای مختلفی نقش دارند، خاطرنشان کرد: زمانی مشکل برطرف می شود که همه دستگاه ها ایفای نقش کنند؛ بعنوان مثال سازمان برنامه و بودجه باید اعتبارات کافی را تأمین کند تا وزارت جهاد کشاورزی بتواند فرآورده ها و محصولات غذایی مورد نیاز را تأمین کند. بخشی از کار هم بر عهده بانک مرکزی است درصورتیکه در تأمین و تهیه دارو هم نقش دارند، شرایطی که تحریم های ظالمانه هم نتوانستند در آن ایجاد مشکل کنند. در این میان هم نباید از نقش جهادی صنعت گران در حوزه صنایع غذایی غافل شویم؛ کسانی که کار خویش را بلد هستند و بیشترین درخواست آنها تسهیل صدور مجوزها است. ما حتی در حوزه صادرات محصولات غذایی هم سربلند و زبانزد هستیم؛ موضوعی که در زمینه صادرات دارو هنوز به آن بالندگی نرسیده ایم. بسیاری از کارخانجات بالغ بر صدها میلیون دلار صادرات صنایع غذایی دارند درحالی که کل صادرات دارو حتی با رشدی که داشت به ۱۲۰ میلیون دلار رسید.
رصد شاخصهای سلامت موادغذایی مصرفی و صادراتی محمدی افزود: ما نقش خویش را در بررسی همه شاخصهای سلامت مواد غذایی ایفا می نماییم. درمورد آب همواره اندازه گیری نیترات و نیتریت ها اهمیت داشته است و بررسی محصولات کشاورزی هم به همین اندازه مهم بوده است. این وضع هم برای مصرف داخلی و هم در زمینه صادرات به یک اندازه مهم می باشد.
وی با تأکید بر این که بیماری های زیادی در رابطه با مصرف غذای ناسالم وجود دارد، اظهار نمود: دراین زمینه باید به امر پیشگیری اهمیت دهیم. بسیاری از کودکان به دنبال این مورد امکان دارد بیمار شوند و این نشانگر اهمیت مبحث برای تمام ارکان نظام است. زمانی امنیت غذایی به وجود می آید که غذای سالم با قیمت مناسب در دسترس باشد. در مورد دارو و تجهیزات پزشکی بیمه ها برای حمایت ورود می کنند و در زمینه غذا هم سایر سازمان ها باید ایفای نقش کنند که امروزه از راه برخی یارانه ها این امر و حمایت دنبال می شود اما باید مطمئن باشیم مردم می توانند به غذای سالم دسترسی داشته باشند. اگر نسبی نگاه نماییم شرایط خوب است اما اگر با دید کمال بنگریم کودکانی هستند که نمی توانند به غذای سالم دسترسی داشته باشند.
تعیین حداکثر باقیمانده مجاز آلاینده ها و سموم در محصولات غذایی وی با اشاره به نقش غذا بر بروز بیماری های غیرواگیر، بیان نمود: دیابت، بیماری قلبی عروقی، بیماری تنفسی و... نقش مستقیمی با مصرف نوع غذا دارند. یک اقدام خوب سال قبل ما دراین زمینه تدوین حداکثر باقی مانده مجاز آلاینده ها و سموم بود که حدود ۱۸ هزار شاخص ابلاغ گردید. در هر کشوری میزان جذب و مصرف محصول غذایی متفاوت می باشد و برخی کشورها همچنان استاندارد خویش را بر اساس سایر کشورها می چینند اما این شاخص باید برای مردم همان کشور به شکل تخصصی تدوین شود که ما توانستیم این شاخص را برای مردم خود تدوین نماییم. سالانه ۲۰ هزار محصول کشاورزی را ارزیابی میکنیم تا به مردم اطمینان دهیم محصول عرضه شده مطمئن است.
۱۴هزار واحد تولیدی صنایع غذایی در کشور وی ادامه داد: تدوین سند ملی امنیت غذایی نقش مهمی در تأمین امنیت غذا دارد. حدود ۱۴ هزار واحد تولیدی صنایع غذایی داریم و این نشان دهنده اهمیت بالای نظارت ما است و ما هم انتظار همکاری تنگاتنگ میان دستگاههای مرتبط داریم. زمانیکه یک محصول کشاورزی می خواهد مجوز بگیرد باید به ما رجوع کند و زمانیکه از نظر ما در زمینه باقی مانده سموم و آفات کشاورزی مورد تایید نباشد، کشاورز باید توجیه شود که محصول را از بین ببرد و وارد بازار نشود.
آزمایشگاه های غذا و دارو نیازمند حمایت و تجهیز وی تصریح کرد: البته به لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات امکان پایش همه محصولات را نداریم و لابراتوار های ما احتیاج به حمایت و تجهیز دستگاههای جدی دارند؛ ولی امسال اعتبار مناسبی در این بخش نداشتیم که در کوشش برای تأمین اعتبارات لازم در این بخش هستیم تا توان خویش را افزایش داده و به مردم اطمینان دهیم که محصولات خوبی در سطح عرضه وجود دارد.
زمین های کشاورزی شناسنامه دار شوند برچسب گذاری محصولات تراریخته درحال انجام است رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: زمینهای کشاورزی باید شناسنامه دار شوند که به برندینگ کشاورزان هم کمک می نماید و سبب تلاش آنها برای تولید محصول باکیفیت می شود. برچسب گذاری محصولات تراریخته هم در حال انجام است چون برخی موضوعات برای مردم حائز اهمیت می باشد و باید به درستی برایشان تبیین شود درصورتیکه مانند اتفاقی که قبلا در زمینه روغن پالم افتاد فکر نکنند این روغن یک سم است؛ هرچند که اصلا نمی گوییم این روغن کم ضرر است اما باید به درستی آگاهی داده شود.



1402/03/21
09:21:20
5.0 / 5
378
تگهای خبر: استاندارد , امنیت , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
سلامت