رئیس مركز درمانی روانپزشكی رازی:

یک سوم بیماران اعصاب و روان زنان هستند

یک سوم بیماران اعصاب و روان زنان هستند

به گزارش سلامت، رییس مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی اظهار داشت: یک سوم بیماران اعصاب و روان مرکز درمانی روانپزشکی رازی زنان هستند که بصورت سرپایی و بستری درمان می شوند.


به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، امید رضایی روز دوشنبه در نشست خبری که در مرکز درمانی روانپزشکی رازی برگزاری شد، اضافه کرد: یک هزار و ۱۰۰ بیمار روانی بی سرپناه تا خطرناک اعصاب و روان در این مرکز نگهداری می شوند که نیمی از آنها بهبود می یابند و مرکز را ترک می کنند.
وی گفت: ۵۰ درصد این بیماران حاد و مزمن هستند و اختلالات خلقی مانند دو قطبی بودن شایعترین علت بستری آنان در این مرکز است.
در مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی افراد در گروه سنی ۹ تا ۱۰۰ سال نگهداری و روزانه ۳۰ نفر پذیرش می شوند؛ با توجه به این که مسائل عصبی و روانی به سبب شرایط اقتصادی جامعه زیاد شده است، میزان پذیرش نیز در این مرکز بالا رفته است
رضایی اشاره کرد: در این مرکز افراد در گروه سنی ۹ تا ۱۰۰ سال نگهداری و روزانه ۳۰ نفر پذیرش می شوند؛ با توجه به این که مسائل عصبی و روانی به سبب شرایط اقتصادی جامعه زیاد شده است، میزان پذیرش نیز در این مرکز بالا رفته است.
رئیس مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی با اشاره به این که بیماران نگهداری شده از همه نقاط کشور هستند، گفت: در این مرکز درمانی ۵۰ متخصص، ۴۹ رزیدنت روانپزشکی، ۶۰ روانشناس، ۴۴ مددکار، ۵۰۰ نفر پرسنل پرستاری، ۶ دندانپزشک و ۲ فیزیوتراپ مشغول فعالیت هستند و خدمات درمانی و توانبخشی به بیماران ارائه می دهند.
نگهداری کودکان مبتلا به اوتیسم
رضایی اشاره کرد: در بخش بیماران کودک و نوجوان، افراد گرفتار اختلالات خلقی و مبتلایان به اوتیسم که گرفتار پرخاشگری هستند و نیاز به مداخله درمان دارند، نگهداری می شوند.
سالانه ۵۰ درصد بیماران مرکز درمانی روانپزشکی رازی به سبب مصرف مواد روان گردان بستری می شوند
وی گفت: سالانه ۵۰ درصد بیماران این مرکز به سبب مصرف مواد روان گردان بستری می شوند.
رضایی از راه اندازی مرکز مداخله در بحران های رازی آگاهی داد و اضافه کرد: این مداخله شامل خشونت، ضرب و شتم خانگی و درگیری می شود.
رئیس مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی در تشریح اهم برنامه های مرکز درمانی روانپزشکی رازی که تا آخر سال جاری اجرا می شود اظهار داشت: ساختمانی با ظرفیت ۳۰۰ تخت بستری در زمینی به مساحت ۶ هزار متر مربع و بنای حدود ۱۰ هزار متر مربع در دو طبقه توسط میر جلال لطیفی از نیکوکاران حامی بیماران روانپزشکی رازی در ضلع شرقی ورودی بیمارستان روانپزشکی رازی تولید شده که به عنوان مرکز آموزشی و درمانی «ایثار» در اختیار بیمارستان قرار گرفته است و برنامه این مرکز، علاوه بر ادامه فعالیت تخصصی و دانشگاهی، تحول و جهش باردیگر ای در شیوه درمان های روانپزشکی، غیر روانپزشکی و توانبخشی بیماران و مراجعان است تا مرحله دیگری از رشد و شکوفایی در مرکز آموزشی – درمانی روانپزشکی رازی تجربه شود.
رضایی توضیح داد: برنامه مرکز روانپزشکی رازی باتوجه به موقعیت جغرافیایی آن و نیاز ساکنان منطقه، تاسیس درمانگاه های دیگر رشته های پزشکی مانند قلب، داخلی، نورولوژی یا مغز و اعصاب یا تخصص های مربوط به کودک و نوجوان در این بیمارستان است تا بتواند به رفع نیازهای درمانی همه اهالی مناطق جنوب شهر تهران رسیدگی کند که برای اجرای این برنامه، هماهنگی های لازم با وزارت بهداشت در جریان است تا این بیمارستان را متفاوت از دیگر مراکز درمانی دیده و تسهیلات لازم برای جذب متخصصان دیگر رشته های پزشکی برای مرکز رازی را در نظر بگیرند.
وی با اشاره به طرح ساخت بیمارستان ۵۴۰ تخت خوابی جایگزین افزود: به دلیل قدمت ساختمان های بیمارستان رازی، طرح ساخت بیمارستان جایگزین توسط وزارت بهداشت با همکاری وزارت مسکن و شهرسازی برنامه ریزی شده و پس از چند سال که متوقف شده بود، باردیگر عملیات اجرائی آن از سرگرفته شده است و با توجه به این که مطالعات زیرساخت و نقشه کشی های آن انجام شده، امیدواریم که با حمایت دو وزارتخانه، عملیات اجرائی این طرح نیز هر چه زودتر شروع شود.
با توجه به وسعت بیمارستان روانپزشکی و گستردگی آن، ظرفیت تاسیس باغات درمانی وجود دارد که طراحی و اجرای آن برای ایجاد محیطی مفرح و پر نشاط برای بیماران اعصاب و روان شروع شده است.
ظرفیت تاسیس باغات درمانی
به گفته رییس مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی، باتوجه به وسعت بیمارستان روانپزشکی و گستردگی آن، ظرفیت تاسیس باغات درمانی وجود دارد که طراحی و اجرای آن برای ایجاد محیطی مفرح و پر نشاط برای بیماران اعصاب و روان شروع شده است.
امکان جذب بیماران خارجی
وی افزود: گردشگری درمانی، برنامه دیگری است که وجود محیطی گسترده با توانمندی علمی، دانش و تجربه درمانی لازم برای درمان انواع بیماریهای اعصاب و روان، خدمات خوب و استاندارد در بخش هایی متفاوت در مرکز روانپزشکی رازی، امکان جذب بیماران خارجی، خصوصاً از کشورهای همسایه را فراهم نموده است.
رضایی درباره ی مهمترین برنامه های آموزشی و پژوهشی مرکز درمانی روانپزشکی رازی اضافه کرد: « راه اندازی دوره های فلوشیپ روانپزشکی و برنامه افزایش ظرفیت استفاده از فیلد آموزشی در مرکز و همین طور برنامه آموزش خانواده های بیماران » همچون برنامه های آموزشی مرکز روانپزشکی رازی است، ضمن آنکه « راه اندازی پژوهشکده سلامت روان (شامل مرکز تحقیقات سایکوز، مرکز تحقیقات توانبخشی روان، مرکز تحقیقات سوء مصرف مواد مخدر ) » برنامه امسال بخش پژوهش مرکز را تشکیل می دهد.
رئیس مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی رازی درباره ی مهمترین برنامه های اجرائی و پشتیبانی این مرکز اظهار داشت: «عقد تفاهم نامه همکاری با آسایشگاه کهریزک، همکاری با بهزیستی استان تهران برای ترخیص بیماران آسایشگاهی و بدون هویت مرکز رازی و انتقال آنان به مراکز نگهداری بهزیستی، اجرای برنامه پزشکی ازراه دور و ارائه خدمات در منزل، ارتقای وضعیت نیروی انسانی بیمارستان در امتداد استانداردهای کشوری و قانون راندمان کارکنان بالینی سیستم سلامت و ده ها عملیات نگهداری و بازسازی امکانات زیرساختی و تاسیساتی مرکز، همچون برنامه های امسال مرکز آموزشی – درمانی روانپزشکی رازی است.




منبع:

519
5.0 / 5
1401/06/01
10:05:33
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
سلامت