نزدیک شدن به قله موج ششم کرونا تا ادامه وضعیت نامطلوب واکسیناسیون در قم

نزدیک شدن به قله موج ششم کرونا تا ادامه وضعیت نامطلوب واکسیناسیون در قم

به گزارش سلامت ایرنا- تمدید تعطیلی مدارس ابتدایی و مهدهای کودک، نزدیک شدن به قله پیک ششم کرونا، ادامه وضعیت نامطلوب واکسیناسیون و ضرورت افزایش رعایت دستورالعمل های بهداشتی در اماکن مذهبی همچون مهم ترین اخبار کرونایی هفته گذشته در قم می باشد.


رییس دانشگاه علوم پزشکی قم ضمن اشاره به آخرین وضعیت کرونا در این استان، اظهار داشت: در شبانه روز گذشته هشت نفر که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت شده بود، جان خویش را از دست دادند.
مهدی مصری در گفت وگویی عنوان کرد: در ۲۴ ساعت منتهی به ۲۲ بهمن ماه، ۷۴ بیمار مشکوک و یا با علایم قطعی مبتلا شدن به کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.
وی بستری شدن ۶۸ نفر از این افراد را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: ۶۹ نفر که طی روزهای گذشته بستری شده بودند هم به تشخیص پزشکان معالج برای انجام درمان در منزل، از بیمارستان مرخص شدند.
وی ضمن اشاره به بستری بودن ۳۹۶ بیمار کرونایی در مراکز درمانی قم، اظهار داشت: ۴۸ نفر به علت وخامت اوضاع جسمی در بخش مراقبت های ویژه نگهداری می شوند.
مصری تصریح کرد: از ۵۷۳ آزمایش کرونای انجام شده نتیجه ۳۰۹ مورد مثبت شد.
رییس علوم پزشکی قم بیان نمود: از آغاز اجرای طرح همگانی واکسیناسیون کرونا در قم یک میلیون و ۷۰۸ هزار و ۸۰۵ دُز واکسن به جامعه هدف تزریق شده است.
تعطیلی مدارس ابتدایی و مهدهای کودک قم یک هفته دیگر تمدید شد
استاندار قم اظهار داشت: با عنایت به وضعیت کرونایی استان، مدارس مقاطع پیش دبستانی و ابتدایی و همینطور مهدهای کودک تا یک هفته دیگر تعطیل هستند.
سید محمدتقی شاه چراغی در جلسه ستاد مدیریت بحران کرونا در سالن کرامت استانداری قم، اضافه کرد: برای حفظ جان و سلامت مردم باید نظارت ها بر همه اماکن عمومی و تالارها و همینطور حمل و نقل عمومی شدت یابد.
وی افزود: گیم نت ها و شهربازی ها هم تعطیل می شوند و با عنایت به مناسبت های پیش رو و افزایش مراسم ها، همه تالارها باید با ظرفیت ۲۰ درصدی و زمان محدود فعالیت کنند، همه اغذیه فروشی ها و آبمیوه فروشی ها هم به حالت بیرون بر مجاز به فعالیت هستند.
استاندار قم ضمن اشاره به وضعیت روزبازارها، بیان نمود: باید وضعیت بهداشت و رعایت شیوه نامه های بهداشتی در روزبازارها هم ساماندهی و نظارت ها افزایش یابد، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و حوزه های علمیه هم بر مبنای مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا همچنان حضوری اما با رعایت شیوه نامه های بهداشتی فعالیت خواهند داشت.
قم درحال نزدیک شدن به قله پیک ششم کرونا است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اینکه قم درحال نزدیک شدن به نوک قله پیک ششم کرونا است، اظهار داشت: نمونه های مثبت کرونا ۲۴ درصد افزایش پیدا کرده و پیشبینی می شود طی هفته های آینده تست های مثبت این بیماری همچنان روند صعودی داشته باشد.
سیامک محبی در جلسه ستاد مدیریت بحران کرونا در سالن کرامت استانداری قم، اضافه کرد: بیشتر محلات و مناطق استان در وضعیت قرمز قرار داشته و فقط چهار منطقه نارنجی در قم وجود دارد.
وی ضمن اشاره به وضعیت بیماری کرونا و چرخه سویه اومیکرون در استان، اظهار نمود: آمار بستری های جدید تا هفته منتهی به ۱۵ بهمن ماه با روند افزایشی روبرو بوده است و بستری های موجود هم روند افزایشی داشته است.
وی بیان نمود: از هفت هزار و ۴۰۰ تست حالا به ۱۱ هزار و ۲۰۰ تست رسیدیم و در مراکز ۹ گانه منتخب هشت هزار و ۴۰۰ تست و در بخش خصوصی هم یک هزار و ۸۰۰ تست انجام شده است و طی هفته های گذشته پنج هزار و ۱۱۷ بیمار شناسایی شده است و به نظر می آید با قله پیک پنجم در شرایط کنونی تفاوتی نداریم.
محبی ضمن اشاره به وضعیت درگیری روستاهای قم با ویروس کرونا، بیان نمود: همه روستاهای قم درگیر بحران کرونا هستند و ۵۰ درصد تست ها در دو شهرستان کهک و جعفرآباد مثبت است و اهالی بخش سلفچگان هم درگیر بحران هستند.
به گفته وی، درگیری اومیکرون در میان دانش آموزان شدت یافته است و تعطیلی ها می تواند در کاهش روند بیماری اثرگذار باشد.
وی ضمن اشاره به اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی، اضافه کرد: در چارچوب این طرح چهار هزار تست و آزمایش کووید ۱۹ صورت گرفته و با هدف نظارت و حفظ سلامت مردم سه هزار و ۴۰۰ مورد بازدید انجام شده و بر همین مبنا ۶۱۶ مورد اخطار داده شده و ۱۱ مرکز هم پلمپ شده است.
ادامه وضعیت نامطلوب واکسیناسیون در قم
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به وضعیت واکسیناسیون در استان، بیان نمود: علیرغم این که زیرساخت خوبی در زمینه واکسیناسیون داریم اما قم در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.
وی اضافه کرد: در زمینه تزریق دوز اول و دوم و سوم فاصله بسیاری داریم، حتی از استان هایی که کم ترین زیرساخت درمانی را دارند، از شهرهای کوچک هم پایین تر هستیم و در این راستا احتیاج به اطلاع رسانی و اقناع سازی بیشتری داریم.
محبی تصریح کرد: بالاترین پوشش واکسیناسیون دوز اول در ارتباط با تهران است و در قم این آمار به ۷۷.۳ درصد رسیده است؛ در مورد تزریق دوز دوم هم آمار قم ۶۲.۳ درصد و در مورد تزریق دوز سوم وضعیت قم ۱۵.۳ درصد است.
وی از استاندار و ستاد استانی مقابله با کرونا درخواست نمود که اطلاع رسانی گسترده در امر جلوگیری از بیماری کرونا، اجبار به زدن ماسک و همینطور نظارت بر حمل و نقل عمومی و غیرحضوری شدن آموزش مراکز عالی و حوزه ها و تمدید تعطیلی مقاطع پیش دبستانی و ابتدایی را در دستور کار قرار دهند.
وی در انتهای سخنان خود بر فراهم کردن زمینه دورکاری کارکنانی که بیماری زمینه ای دارند یا آبستن هستند، تصریح کرد.
رعایت دستورالعمل های بهداشتی در اماکن مذهبی قم بیشتر شود
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم ضمن اشاره به قرارگرفتن این استان در وضعیت قرمز کرونایی، اظهار داشت: در حرم مطهر حضرت معصومه(س) و اماکن مذهبی با عنایت به این که محدودیت تردد و تعطیلی را نداریم، باید رعایت دستورالعمل های بهداشتی را بیشتر نماییم.
سیامک محبی در دیدار با آیت الله سیدمحمدسعیدی تولیت حرم مطهر حضرت معصومه (س) ضمن اشاره به مناسبت های فراوان تا آخر سال و افزایش حجم مسافرت ها، عنوان کرد: این مسائل نگرانی ما را به طولانی شدن بیماری در استان و کل کشور بیشتر کرده، ازاین رو تصمیم گرفته شد که دوستانی بعنوان خادمان سلامت تعیین و با پوشش متفاوت در حرم مطهر مستقر شوند و به صورت زمان بندی شده و مداوم تذکرهای لازم را به مردم بدهند.
وی اضافه کرد: افرادی که در درب های ورودی حرم مستقر هستند هم باید ماسک زدن را از مردم مطالبه کنند و تذکر دادن به زدن ماسک و رعایت فاصله بخصوص در تجمع ها و نماز جماعت خیلی مهم می باشد.
وضعیت کرونایی قم که از روز ۵ آذرماه به رنگ آبی درآمده بود، از چهارم بهمن ماه به رنگ زرد و از هشتم بهمن ماه به رنگ قرمز درآمد.
شهروندان برای طرح هرگونه پرسش درباره ویروس کرونا می توانند با شماره تلفن های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین خبرهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir رجوع کنند.
همه ایرانی ها می توانند به منظور تعیین زمان بندی و نوبت دهی «تزریق واکسن بیماری کووید-۱۹» برای گروههای سنی اعلام شده و هم ثبت نام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبت نام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https: //salamat.gov.ir رجوع کنند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در ارتباط با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه رجوع و خدمات «رایگان» دریافت نمایند.


منبع:

1400/11/23
12:32:16
5.0 / 5
599
تگهای خبر: آموزش , اینترنت , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
سلامت