تحقیقات نشان می دهد؛

مصرف طولانی مدت داروهای فشارخون به کلیه ها صدمه می رسانند

مصرف طولانی مدت داروهای فشارخون به کلیه ها صدمه می رسانند

به گزارش سلامت تحقیقات جدید نشان داده است که استفاده طولانی مدت از مهارکننده های ACE و سایر داروهایی که معمولا برای درمان فشار خون بالا و نارسایی قلبی تجویز می شوند، می تواند منجر به صدمه کلیه شود.



به گزارش سلامت به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، «ماریا لویزا سکویرا لوپز»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ویرجینیا، در اینباره می گوید: «مطالعات ما نشان داده است که سلول های تولیدکننده رنین مسئول این صدمه هستند. ما حالا بر روی درک این مورد تمرکز می نماییم که چگونه این سلول ها، که برای دفاع از ما در مقابل اُفت فشار خون و حفظ سلامت ما بسیار مهم هستند، تحت چنین تغییری قرار گرفته و کلیه را تحریک می کنند.»
یک میلیارد نفر در جهان مبتلا به فشار خون بالا مزمن هستند. محققان درصدد درک این مورد برآمدند که چرا اشکال شدید این بیماری اغلب با ضخیم شدن شریان ها و رگ های خونی کوچک در کلیه همراه بوده و منجر به صدمه به این عضو می شوند.
آنها دریافتند که برخی سلول های کلیه معروف به سلول های رنین نقش مهمی در این حوزه ایفا می کنند. این سلول ها به صورت معمول رنین، هورمونی حیاتی که به بدن در تنظیم فشار خون کمک می نماید، تولید می کنند. اما تغییرات مضر در سلول های رنین می تواند سبب حمله سلول ها به دیواره های رگ های خونی کلیه شود. سپس سلول های رنین سبب ایجاد یک نوع سلول دیگر معروف به سلول های ماهیچه صاف می شوند که سبب ضخیم شدن و سفت شدن عروق می شود. نتیجه این که خون نمی تواند آنطور که باید از کلیه ها عبور کند.
علاوه بر این، محققان دریافتند استفاده طولانی مدت از داروهایی که سیستم رنین-آنژیوتانسین را مهار می کنند، مانند مهارکننده های ACE یا مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین، اثر مشابهی دارند.
این داروها به صورت گسترده برای اهداف خیلی از جمله درمان فشار خون بالا، نارسایی احتقانی قلب و حملات قلبی و همینطور برای پیشگیری از مشکلات عمده قلبی استفاده می شوند. اما دانشمندان دریافتند که استفاده طولانی مدت از این داروها با سخت شدن عروق کلیه هم در موش های آزمایشگاهی و هم در انسان مرتبط می باشد.
محققان خاطرنشان می کنند که این داروها می تواند برای بیماران نجات بخش باشد، ازاین رو آنها بر اهمیت ادامه مصرف آنها تاکید می کنند. اما اذعان دارند که مطالعات بیشتری برای درک بهتر اثرات طولانی مدت این داروها بر کلیه ها مورد نیاز است.


منبع:

701
5.0 / 5
1400/10/27
23:54:39
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تولید , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
سلامت