۲۰ دی ماه و آخرین خبرهای کرونائی استانها

۲۰ دی ماه و آخرین خبرهای کرونائی استانها

ایرنا- افزایش شمار مبتلایان به سویه اومیکرون زنگ خطر شیوع باردیگر ویروس کرونا را در کشورمان به صدا درآورده، موضوعی که کادردرمان و مسئولان را بر آن داشته تا همچنان بر سفارش های بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه تاکید کنند.


براساس تحقیقات دانشمندان پزشکی، سویه اومیکرون با واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی قابل پیشگیری است حال آنکه تعدادی از افراد نسبت به این دو موضوع کم توجه هستند و همین مسئله احتمال نارنجی و قرمز شدن رنگ کرونائی شهرها را بالا برده است.
شرایط استانها و کاهش فوت شدگان حالا خیلی از نقاط کشورمان را به رنگ آبی درآورده است اما نگرانی ها از پایدار نبودن این وضعیت وجود دارد و بنابر اعلام متخصصان باید به شکلی مدیریت کرد تا بار دیگر روزهای تلخ ماه های گذشته تکرار نشود.
با توجه به این که هزینه درمان بیماران کرونائی بسیار بالا است و بنا بر خبر انتشار یافته به نقل از دکتر قباد محمدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در خصوص این که هر ماه ۲۸ میلیارد تومان دارو و تجهیزات مصرفی در پیک کرونا برای ارائه خدمات دارویی و درمانی به بیماران در بیمارستان های دانشگاه بصورت متمرکز تامین و هزینه شده است، بمنظور جلوگیری از تحمیل این هزینه ها باید رعایت موارد بهداشتی بیش از پیش جدی گرفته شود.
از دیگر عواقب شوم مبتلاشدن به ویروس کرونا می توان به افزایش ناهنجاری، وزن وضعف عضلانی درمیان دانش آموزان اشاره نمود، موضوعی که پزشکان و متخصصان نیز آنرا تائید کرده و معتقد هستند که باتوجه به افزایش شمار مبتلایان به اینطور ناهنجاری ها باید ضمن استفاده از روش های پیشگیرانه، شیوه های صحیح راه رفتن، قرار گرفتن پاها بر روی زمین، شیوه نشستن روی زمین، افتادگی شانه ها، صافی کف پاها، زانوی ضربدری، کجی انگشت پا و سایراندامی که گرفتار مشکل است، مورد ارزیابی قرار گرفته و درمان گردد.




در ادامه مروری داریم بر وضعیت کرونائی در چند استان
آذربایجان غربی
ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی هم اعلام نمود: بستری شدگان سندرم حاد تنفسی به ۳۳۳ نفر کم شده و طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۳ نفر دیگر بر اثر مبتلاشدن به کرونا در مراکز درمانی بستری شدن و ۲ بیمار در شهرستان های مهاباد و شوط جان خودرا بر اثر مبتلاشدن به کرونا از دست داده اند.
تاکنون ۳۲۵ هزار نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و ۲.۲ درصد از این تعداد، جان خودرا از دست داده اند و همین طور حدود چهار میلیون و ۹۰۰ هزار دُز واکسن در آذربایجان غربی تزریق شده است.
البرز
دانشگاه علوم پزشکی استان البرز نیز در خبری اعلام نمود که ۲۹ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی استان بستری و تحت مراقبت های پزشکی قرار گرفتند و یک مورد فوتی کرونائی در استان ثبت شده است
در مجموع ۶ هزارو ۴۹۳بیمار بیمار بدحال کووید ۱۹ از شروع شیوع ویروس کرونا تا کنون در البرز جان باخته اند و ۸۰ هزار و ۷۷۲ هزار بیمار بدحال کووید ۱۹ از شروع شیوع ویروس کرونا تا حالا در مراکز درمانی استان البرز بستری شده اند که ۷۴ هزارو ۱۶۲ بیمار آنان بهبود یافته اند.
ایلام
۶ بیمار جدید کرونائی در شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های استان ۳۰ نفر است، ۲۲ ابتلای جدید کرونا شبانه روز گذشته شناسایی شده و مجموع مبتلایان استان به ۶۷ هزار و ۲۰۶ نفر رسیده است. همین طور مورد فوتی ناشی از کرونا در شبانه روز گذشته ثبت نشده و ایلام پانزدهمین روز بدون فوتی در استان را پشت سر گذاشته است و شهرستان های دهلران، هلیلان، بدره و آبدانان در وضعیت آبی و سایر شهرستان ها نیز در وضعیت زرد هستند.
هرمزگان
در این استان شرایط از لحاظ میزان بستری و تعداد فوت شدگان رو به کاهش است و اکنون در وضعیت آبی کرونائی قرار دارد، تعداد موارد مثبت و مراجعان به مراکز درمانی بسیار پایین است و موارد فوتی نیز طی هفته گذشته تا به امروز فقط یک مورد گزارش شده است.
واکسیناسیون ۲ میلیون و ۸۴۲ هزار و ۹۳۹ دز تاکنون، مرگ یک بانوی ۵۶ ساله بر اثر مبتلاشدن در بندرعباس، بستری ۲۱ نفر در بیمارستان های هرمزگان آخرین وضعیت این استان به لحاظ شرایط کرونائی است.
خوزستان
در این استان که حالا تمامی شهرهای آن در وضعیت آبی کرونائی قرار دارد، تا حالا بیش از ۶ میلیون و ۱۵۰ هزار دُز واکسن در استان تزریق شده است اما موضوع نگران کننده تائید مواردی از اومیکرون در چند شهر بعد از بررسی های لازم توسط آزمایشگاه انستیتوپاستور ایران است.
چهارمحال و بختیاری
بنابر اعلام مسئولان استان، بعد از گذشت ۲ هفته از شناسایی اولین مورد مبتلاشدن به سویه اومیکرون هنوز این سویه در استان غالب نشده و مراقبت های بهداشتی و درمانی در طول این مدت نتیجه مثبت داده است، روند ابتلا، فوتی و بیماران بدحال در استان به کمترین حد خود رسیده بطوریکه به مدت یک هفته گذشته مورد فوتی به ثبت نرسیده و تعداد بیماران بدحال به پنج نفر کم شده است.
از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون تا حالا ۹۲ درصد جمعیت استان دُز نخست، ۸۲ درصد دُز دوم و ۱۰۰ هزار نفر از افراد بالای ۱۸ سال استان دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
خراسان رضوی
دامنشگاه علوم پزشکی مشهد هم اعلام نموده است که در صورت اوج گیری مجدد موج شیوع ویروس کرونا بیش از ۶۰ درصد از پرستاران واجد شرایط در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی در بخش های کرونائی مستقر می شوند.
هم اینک ۹ هزار و ۲۰۰ نفر پرستار در بیمارستان های شهرهای حوزه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد درحال خدمت رسانی به بیماران کرونائی و غیرکرونایی هستند که از این تعداد ۶ هزار نفر در بیمارستان های مشهد خدمت می کنند.
اکنون حدود ۳۱۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های خراسان رضوی بستری هستند و از بین ۳۳ شهرستان ۲ شهر بردسکن و خلیل آباد در وضعیت زرد و بقیه در وضعیت آبی کرونائی قرار دارند و تا حالا حدود ۱۵ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی، دز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
سمنان
مسوولان استان سمنان اعلام نموده اند که محدودیت سفر زوار عتبات عالیات باوجود شیوع سویه اومیکرون وجود ندارد و زوار با رعایت دستورالعمل های بهداشتی بصورت هوایی اعزام می شوند و تزریق ۲ دز واکسن کرونا و انجام تست pcr قبل از پرواز و تعداد محدود کاروان های زیارتی همچون دستورالعمل های بهداشتی برای زوار اعلام شده استبنابر آخرین اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ۶۶ هزار و ۷۳۸ نفر از شروع همه گیری ویروس کرونا تا حالا با علائم مشکوک به مراکز درمانی شهرستان های شاهرود و میامی در شرق استان سمنان مراجعه نموده اند که از این تعداد، پاسخ آزمایش ۲۶ هزار و ۷۳۰ نفر در زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود مثبت اعلام شده و در این بازه زمانی بیش از ۳۰۰ هزار تماس تلفنی در زمینه بهداشت بمنظور اقدامات پیشگیرانه با مردم برقرار شده است.
کردستان
بیشترین میزان تزریق واکسن کرونا در کردستان هم به بیجار اختصاص دارد و تا حالا ۲ میلیون و ۶۴۹ هزار و ۹۲۹ دُز واکسن به استان تحویل شده که از این تعداد ۳۹۴ هزار و ۳۸۱ دُز هنوز مصرف نشده و آمار واکسیناسیون کرونا در نوبت اول در سنندج ۸۳ درصد، دیواندره ۹۶ درصد و مریوان ۷۲ درصد بوده است.
لرستان
۲۲ ابتلای جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در این استان شناسایی شده و شمار مبتلایان به ۱۹۷ هزار و ۳۷۲ نفر رسید و هیچ مورد مرگ و میر به سبب مبتلاشدن به کرونا در لرستان ثبت نشده و مجموع جانباختگان کرونا در استان همچنان ۲ هزار و ۶۸۴ نفر است و الان وضعیت شیوع ویروس کرونا در تمامی شهرهای این استان آبی است.
قم
تاکنون ۱۰۴ هزار نفر در این استان دُز سوم واکسن کرونا، ۷۳ درصد جمعیت استان دُز اول و حدود ۶۰ درصد نیز دُز دوم را دریافت کرده اند که در مقایسه با آمار سایر استانها مطلوب نیست
وضعیت کرونائی قم که از ۲۳ تیرماه امسال به رنگ قرمز، از ۲۰ شهریورماه به رنگ نارنجی و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمده بود، از روز ۵ آذرماه جاری به رنگ آبی درآمده است.
اردبیل
در ادامه سیر نزولی شیوع کرونا، ۱۵ بیمار جدید مبتلا به بیماری کووید.۱۹ طی شبانه روز گذشته در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند که این میزان بستری روزانه مبتلایان کرونا، ۱۷۴ نفر کمتر از بالاترین رکورد ثبت شده در این استان است.
شمار مجموع مبتلایان بستری کرونا در مراکز درمانی استان در طول این مدت ۸۲ نفر بوده و با فوت یک نفر دیگر از مبتلایان کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان، مجموع جان باختگان بیماری کووید.۱۹ در این استان به ۲ هزار و ۶۲۲ نفر رسیده است.
هم حالا به جز شهرستان پارس آباد که در وضعیت زرد و شهرستان های استان شامل بیله سوار، نیر، کوثر، گرمی، سرعین، خلخال، اصلاندوز، نمین، مشگین شهر و اردبیل در وضعیت آبی شیوع قرار دارند.
سیستان و بلوچستان
با ابتلای ۲۱ نفر دیگر به ویروس کرونا طی۲۴ ساعت گذشته در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس تا کنون در استان به ۱۳۴ هزار و ۲۲۲ نفر رسیده و با تلاش کادر بهداشت و درمان در شبانه روز گذشته فوت ناشی از کرونا در سیستان و بلوچستان گزارش نشده است.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان اعلامم کرده است که بر خلاف تصور عمومی سویه امیکرون ویروس کرونا تهدیدی جدی برای سلامت عمومی است و نباید فریب شمار پایین موارد بدحال بیماری را بخوریم.

آخرین آمار مبتلایان و فوت شدگان کرونا در کشور به روایت آمار وزارت بهداشت
روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام نمود: ۳۷ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته بر اثر مبتلاشدن به کرونا فوت کردند و این درحالیست که ۱۹۳۲ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شده اند.
در حالی که روز ۱۸ دی ماه بعد از ۶۱۴ روز شمار موارد شناسایی مبتلایان سه رقمی شد و به ۷۰۱ نفر رسید اما روز یکشنبه ۱۹ دی ماه موراد شناسایی افزایشی شد و به عدد ۱۰۰۲ نفر رسید.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۲۰۸ هزار و ۳۳۷ نفر رسیده است و طی ۲۴ ساعت گذشته، ۳۷ بیمار کووید۱۹ جان خودرا از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۱ هزار و ۹۱۵ نفر رسید.
همچنین تا کنون ۶ میلیون ۵۳ هزار و ۲۴۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند، ۱۶۹۲ بیمار مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون ۴۲ میلیون و ۹۰۸ هزار و ۱۰۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
همچنین تا کنون ۶۰ میلیون و ۱۴۶ هزار و ۵۴۶ نفر دُز اول، ۵۲ میلیون و ۷۲۵ هزار و ۵۳۵ نفر دُز دوم و ۱۰ میلیون و ۶۷۵ هزار و ۳۳۹ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۲۳ میلیون و ۵۴۷ هزار و ۴۲۰ دُز رسید و در شبانه روز گذشته نیز ۵۴۸ هزار و ۹۰۰ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.



در اختتام هم ۲ گزارش بخوانید از استانهای خراسان جنوبی و آذربایجان شرقی
درد مضاعف همراهان بیمار در بیرجند
امیدآفرینی زنجیره خدمات کمیته امداد در ایام کرونایی
فرار از دز سوم ؛ پدیده جدید واکسن گریزی در مازندران

1400/10/20
23:38:06
5.0 / 5
604
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمار , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
سلامت