فوق تخصص عفونی كودكان تاكید كرد؛

افزایش ۱۴۰ درصدی سرعت انتقال دلتا

افزایش ۱۴۰ درصدی سرعت انتقال دلتا

فوق تخصص عفونی کودکان ضمن اخطار نسبت به افزایش احتمال ابتلای کودکان به ویروس دلتا، اظهار داشت: کرونا در کودکان می تواند سبب بروز عوارض مختلف و سندرم التهابی چندگانه یا میسک شود.



به گزارش سلامت به نقل از مهر، عبدالله کریمی، ویروس کووید ۱۹ را نوعی RNA ویروس عنوان نمود که از آغاز پاندمی کرونا با جهش های مختلف سوش های جدید بیماری را بوجود آورده است. به نقل از ایشان، در سوش های آفریقایی، انگلیسی و دانمارکی بیماری بیشتر یک نوع جهش رخ داده اما در کرونای نوع دلتا بیشتر از سه جهش اتفاق افتاده به صورتی که ماهیت آن با سایر سوش ها متفاوت شده است. کریمی ضمن اشاره به انتشار ویروس دلتا در ۱۰۴ کشور جهان همچون ایران اظهار داشت: متاسفانه ویروس کرونای غالب در ایران هم از نوع دلتا است که سرعت انتقال و درگیری بیشتر از خصوصیت های این نوع ویروس نسبت به سایر واریانت ها است. وی، همجواری با کشورهای آلوده به ویروس دلتا نظیر پاکستان و افغانستان، کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی و پیشگیرانه، میزان واکسیناسیون پایین جمعیت را از علل عمده شیوع این سوش بیماری در کشور عنوان نمود. این فوق تخصص عفونی کودکان ضمن اشاره به تصور اشتباه مردم درمورد عدم ابتلای کودکان به بیماری از آغاز پاندمی کرونا تصریح کرد: برخلاف تصور عموم، کودکان هم به این بیماری مبتلا شده و می توانند ویروس را به سایر افراد منتقل کنند. از طرفی با عنایت به عدم واکسیناسیون کودکان، این قشر سنی به سادگی در خطر مبتلا شدن به کرونای دلتا قرار دارند که از سرعت انتقال و درگیری بیشتری برخوردار می باشد. به قول کریمی، اگر هر بیمار مبتلا به ویروس کلاسیک ووهان بتواند ۲ تا ۴ نفر را درگیر کند، در نوع انگلیسی ۵۰ درصد و در نوع دلتا حدود ۱۴۰ درصد میزان انتقال افزایش داشته است. در کرونای دلتا سرعت انتقال بیشتر سبب می شود در بازه زمانی کمتر تعداد افراد بیشتری درگیر شوند. این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، واکسیناسیون روتین کودکان برای فلج اطفال و ب ث ژ را از عوامل موثر در حفاظت کودکان در مقابل کووید ۱۹ برشمرد و تصریح کرد: انجام بموقع واکسیناسیون روتین کودکان در مقابل بیماری های واگیر بسیار اهمیت دارد و می تواند از مبتلا شدن به ویروس کرونای معمولی هم پیشگیری کند. اما متاسفانه در کرونای نوع دلتا درصد درگیری کودکان هم افزایش پیدا کرده است. کریمی، دلتا پلاس را هم تغییر دیگری در ویروس دلتای کرونا عنوان نمود که منجر به ایجاد واریانت جدید بیماری نشده است اما علاقه زیادی به بافت ریه داشته و می تواند در کودکان هم ریه را با شدت بیشتری درگیر کند. علائم دلتا ویروس وی طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت علایم تمام سوش های بیماری را تقریباً شبیه همان ویروس کرونای کلاسیک ذکر کرد با این تفاوت که در نوع دلتا معمولا آبریزش بینی و گلودرد بیشتر مشاهده می شود و حتی در بزرگترها هم نسبت به کرونای کلاسیک حس چشایی و بویایی را کمتر درگیر می کند. به قول کریمی، در شرایط فعلی هر کودکی که با دو یا سه نشانه از میان علائمی نظیر گلودرد، آبریزش بینی، سردرد، بدن درد، سرفه، اسهال و استفراغ، بی اشتهایی مفرط و تنگی نفس رجوع می کند حتما باید به کرونا مشکوک شد هرچند سایر ویروس ها هم امکان دارد این علایم را ایجاد کنند اما در شرایط پاندمیک و موج پنجم بیماری حتما باید به فکر کووید ۱۹ باشیم.
عوارض ویروس دلتا
به گفته وی، ویروس کرونا امکان دارد ارگان های مختلف بدن از پوست گرفته تا مغز را درگیر کند و عوراضی نظیر بثورات جلدی، درگیری مغز و بروز تشنج و کاهش سطح هوشیاری، تنگی نفس و افت اکسیژن خون و درگیری قلب و کلیه و کبد و ماهیچه ها را ایجاد نماید.
این استاد دانشگاه ضمن اشاره به اهمیت توجه به عوارض قلبی و ریوی در کودکان اظهار داشت: در کودکان امکان دارد شاهد بروز التهاب چندین ارگان و اصطلاحاً سندرم التهابی چندگانه یا MIS-Cباشیم که یک بیماری نادر اما شدید می باشد که می تواند در کودکان و نوجوانان مبتلا به عفونت کرونا ایجاد شود.
وی تصریح کرد: اگر کودکی با علائم مبتلا شدن به تب همراه با درگیری دو ارگان و افزایش التهاب رجوع کند و سایر بیماری ها هم رد شوند حتما به عارضه میسک مشکوک می شویم که درمانهای خاص خویش را لازم دارد و کودک برای چندین هفته باید تحت نظر باشند.
کریمی، رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون همگانی را راهکار اصلی کنترل بیماری برشمرد و ضمن اشاره به این که واکسیناسیون سبب کاهش شدت و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ می شود، از مردم خواست کرونا را جدی گرفته و با رعایت پروتکل ها زنجیره بیماری را قطع کنند تا خود و کودکان و عزیزانشان را در مقابل این بیماری محافظت کنند.

1400/05/03
12:36:54
5.0 / 5
814
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
سلامت