معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام (ره) مطرح كرد؛

افزایش احتمال مبتلا شدن به كرونا پس از هفته اول واكسیناسیون

افزایش احتمال مبتلا شدن به كرونا پس از هفته اول واكسیناسیون

به گزارش سلامت معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) اظهار داشت: مطالعاتی وجود دارد که نشان داده است در هفته اول پس از واکسیناسیون استعداد ابتلاء به کووید ۱۹ افزوده می شود.


به گزارش سلامت به نقل از مهر، اولین نشست کمیته عوارض واکسن در حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور مدیران بهداشت و درمان این دانشگاه برگزار گردید. علی نیک فرجام مدیر گروه بیمارهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: لازم است زیر کمیته ای تشکیل گردد تا پیش از برگزاری جلسه، پرونده ها بررسی و نکات مبهم آنرا مشخص نماید. بهتر است مطالعاتی جهت بررسی ارتباط بین تزریق دوز دوم واکسن و استعداد ابتلاء به کووید ۱۹ صورت گیرد.
وی اضافه کرد: در بحث عوارض واکسن سایر عوامل مانند نحوه تزریق، نحوه توزیع، زنجیره سرما، شرایط نگهداری واکسن، ابزار و تجهیزات مورداستفاده هم باید لحاظ شود و در نهایت اگر مواردی در این حوزه بود باید به کارخانه های سازنده بازخورد داده شود.
سید علی دهقان معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) اظهار داشت: ایمنی کامل تزریق واکسن دو هفته پس از تزریق دوز دوم ایجاد می شود و در زمان کوتاه و یا با تزریق یک دوز نمی توان ایمنی لازم را به دست آورد. همینطور مطالعاتی وجود دارد که نشان داده است در هفته اول پس از واکسیناسیون استعداد ابتلاء به کووید ۱۹ افزوده می شود، این موارد باید در گزارش ها لحاظ شود.
وی اضافه کرد: در بیمارستان ها به همه بخش ها اخطار دهیم که اگر هر علایم مشکوک به عوارض واکسن است گزارش دهند و پس از بررسی در کمیته های بیمارستانی گزارش نهایی به معاونت درمان منعکس شود. هرچقدر که بتوانیم مسیر را ساده تر نماییم امکان دریافت گزارش های بیشتری وجود خواهد داشت در بحث تزریق واکسن تیم کنترل عفونت کمک شایانی کرد. در زمینه عوارض واکسن معاونت پژوهش دانشگاه هم می تواند در انجام مطالعات به ما کمک نماید.
سعید تأملی معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: حضور پررنگ تر معاونت درمان در واکسیناسیون برای تقویت این امر بود و عوارض پس از واکسن و بستری بیمار در بیمارستان در حوزه درمان است. عوارض خفیف واکسن قابل انکار نیست و در اغلب موارد وجود دارد. ما به دنبال بررسی عوارض شدید هستیم.
علی گنجعلیخان مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: معاونت درمان وارد مبحث واکسیناسیون شده که مبحث جدیدی است و در این حوزه با عنایت به این که همواره بر عهده معاونت بهداشت بوده تجربیات کمتری دارد. برای شناسایی عوارض واکسن با بیمارستان ها مکاتبه شده و این کار را پیگیری خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: در این مورد به کمک معاونت بهداشت نیاز داریم که در این حوزه تجربیات بیشتری دارند و اطلاعات لازم را در اختیار معاونت درمان قرار دهند. این امر می تواند در بیمارستان ها در کمیته کنترل عفونت صورت گیرد.
رضا شروین بدو رئیس مرکز طبی کودکان، اظهار داشت: اگر فهرست علایم مشخص به بیمارستان ها ارسال شود که بر مبنای آن غربالگری صورت گیرد، فرایند تا حدی منسجم تر و سازمان یافته تر خواهد بود.
سیمین رنجبران مدیر امور پرستاری، اظهار داشت: برخی افراد هستند که پس از تزریق دوز اول واکسن دوز دوم را تزریق نکرده اند، لازم است این موارد را هم موردبررسی قرار داده و درداده ها لحاظ شود. رابط کنترل عفونت و ایمنی بیمار شاید بتوانند کمک مؤثرتری در این حوزه داشته باشند تا بتوانیم عوارض بیشتری را شناسایی نماییم.
محمدرضا جعفری سرپرست مدیریت نظارت و اعتباربخشی، اظهار داشت: بحث محرمانه بودن ارسال گزارش ها، فرآیند را سخت و پیچیده تر می کند اگر در این حوزه تسهیلاتی فراهم گردد، مناسب تر خواهد بود. ارسال پیامک برای کاربران که واکسن دریافت نمودند، با این مضمون که اگر تا یک ماه پس از تزریق واکسن علائمی داشتن از راه یک سامانه گزارش کنند هم مؤثر خواهد بود.
در این جلسه مهناز هادی پور کارشناس مسئول کنترل عفونت، گزارشی از وضعیت عوارض خفیف و شدید واکسن در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه نمود.


منبع:

924
5.0 / 5
1400/04/21
18:46:32
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
سلامت