رئیس اورژانس كشور:

كارهای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در دوره كرونا مستند شود

كارهای دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در دوره كرونا مستند شود

رئیس اورژانس کشور در نشست ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اظهار داشت: کارهای این دانشگاه  در دوره کرونا، و تلاش کادر درمانی در مراکز تابعه آن که به رغم مشکلات مختلف، بصورت جهادگونه انجام شده، باید ثبت و مستند شود.


به گزارش روز یکشنبه ایرنا از اورژانس کشور، پیرحسین کولیوند در این جلسه بعد از توجه به گزارش های ارائه شده از عملکرد معاونان دانشگاه علوم بهزیستی و روسای مراکز درمانی تابعه این دانشگاه در دوران انتشار کرونا در کشور، با عرض خداقوت به مسئولان این دانشگاه و مراکز درمانی تابعه، خدمات خاص و فعالیت ویژه همه بخش های این دانشگاه و کادردرمان مراکز تابعه را علیرغم مشکلات خاص، فعالیتی پرارزش و جهادگونه دانست.
وی، ضمن اشاره به تلاش کادر درمان در مرکز روانپزشکی رازی (امین آباد) در رعایت سختگیرانه پروتکل های بهداشتی و جلوگیری از شیوع بیماری کرونا در این مرکز که دارای بیش از یک هزار بیمار حاد و مزمن روانی است، اضافه کرد: فوت فقط چهار بیمار مزمن روانی از مجموع سه هزار نفر پرسنل و بیمار روانپزشکی این مرکز، نشان از تلاش قابل تقدیر کادر درمانی در رعایت پروتکل های بهداشتی دارد، چونکه این آمار با مرگ و میر در مراکز درمانی و سالمندان کشورهای اروپایی که با تحریم مواجه نمی باشند و کمبودی بلحاظ امکانات ندارند، قابل قیاس نیست.
کولیوند همین طور راه اندازی دو بخش پست کووید در دو بیمارستان توانبخشی رفیده و روانپزشکی رازی جهت ارائه خدمات به بیماران بهبودیافته از کرونا برای کاهش عوارض جسمی و اعصاب و روان این بیماران را لازم دانست و با اشاره ای به تجربه خود در مبتلاشدن به بیماری کرونا، بر تاثیر بسیار چشم گیر خدمات توانبخشی و سلامت روان در کاهش عوارض این بیماری، و ارتقای سلامتی بیماران بهبودیافته از کرونا، جهت برگشت به زندگی شخصی و اجتماعی تصریح کرد.
فرمانده قرارگاه پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی، اضافه کرد: به علت جایگاه خدمات توانبخشی و خدمات سلامت روان در کاهش عوارض جسمی و اعصاب و روان بیماران بهبود یافته از کرونا، که به علت بستری طولانی بویژه در بخش های ICU (مراقبت های ویژه) ایجاد می شود، ارائه خدمات توانبخشی، مددکاری و سلامت روان از طرف دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، در سند در ارتباط با طرح شهید قاسم سلیمانی مشخص شده و در مجموعه خدمات مجریان این طرح قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: بر طبق بررسی که انجام شد، متوجه شدیم که نه همه بیماران، بلکه برخی از بیمارانی که در بخش های مراقبت های ویژه (ICU) بیمارستان ها بستری بودند، بدلیل عدم تحرک، گرفتار مشکلات عضلانی، و بخاطر استرس و نگرانی ناشی از بیماری کرونا، با اختلالات اعصاب و روان روبه رو شدند، که برنامه ارائه خدمات تیم های تغذیه، روانشناسی و فیزیوتراپی برای آنان اجرا، و به نتایج بسیار خوبی منجر گردید.
کولیوند همین طور ارائه خدمات سلامت روان و روانشناسی به کادر درمان و خانواده های آنان را لازم دانست و اظهار داشت: این خدمات پیش از بیماری، حین بیماری و پس از آن، قابل ارائه خواهد بود.
وی اضافه کرد: عملکرد پرارزش دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و مراکز درمانی تابعه آن، و آمادگی متخصصان این دانشگاه برای ارائه خدمات حوزه های توانبخشی، سلامت روانی و اجتماعی را به دانشگاه های علوم پزشکی مستقر در تهران و همین طور روسای دانشگاه های سراسر کشور اطلاع خواهم داد و در ارتباط با رفع نیازهای این دانشگاه و مراکز وابسته به آن، از هیچ کمکی دریغ نخواهم کرد.
فرمانده قرارگاه پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی با عنایت به پتانسیل علمی و تخصصی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در حوزه های توانبخشی، سلامت روانی و اجتماعی عنوان کرد: این دانشگاه می تواند علاوه بر پذیرش بیماران بهبود یافته از کرونا (پساکرونا) برای دریافت خدمات، می تواند چگونگی ارائه خدمات در این عرصه ها را به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور که تمایل به راه اندازی این بخش ها داشته باشند، آموزش بدهد.
رئیس سازمان اورژانس کشور همین طور در زمینه رفع کمبود آمبولانس مرکز روانپزشکی رازی، قول مساعد داد و اضافه کرد: در نخستین فرصت که این امکان فراهم گردد، برای افزایش تعداد آمبولانس های این مرکز روانپزشکی، کمک خواهد شد.
کولیوند از مسئولان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی خواست تا سازمان اورژانس کشور را در آموزش پرسنل اورژانس برای چگونگی مواجهه با بیماران روانپزشکی، یاری کنند.
پیش از سخنان دکتر کولیوند، رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، معرفی کوتاهی از این دانشگاه داشت که با 23 گروه آمورشی و هشت مرکز تحقیقاتی در سه حوزه (توانبخشی، سلامت روانی و اجتماعی)، علاوه بر تربیت دانشجو، تولید شواهد علمی در سه حوزه سلامت را بعهده دارد.
دکتر حمیدرضا خانکه ضمن اشاره به نیاز بیماران بهبودیافته از کرونا به خدمات توانبخشی و سلامت روان جهت کاهش عوارض جسمی و روانی ناشی از کرونا، اضافه کرد: با راه اندازی دو بخش خاص این بیماران در دو بیمارستان توانبخشی رفیده و روانپزشکی رازی (امین آباد) که همچون مراکز درمانی این دانشگاه هستند، خدمات مورد نیاز این دسته از بیماران در دو حوزه توانبخشی و سلامت روان ارائه می شود.
وی همین طور به پیگیری برای تامین چند دستگاه آمبولانس، سی تی اسکن و تجهیزات آزمایشگاهی، از وزارت بهداشت اشاره نمود و اظهار داشت: با مسئولان در بخش های مختلف وزارت بهداشت مذاکره شده و امیدوارم با پشتیبانی فرمانده محترم قرارگاه پشتیبانی طرح شهید سلیمانی، بتوانیم نیازهای تشخیصی و درمانی مراکز تابعه را تامین نماییم.



660
0.0 / 5
1399/11/20
13:50:38
تگهای خبر: آموزش , اختلال , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
سلامت