رئیس سازمان اورژانس كشور خبر داد:

آمادگی ۱۴۰ هزار تخت در ۲۷۴۷ مركز مراقبت سلامت برای بیماران كرونایی

آمادگی ۱۴۰ هزار تخت در ۲۷۴۷ مركز مراقبت سلامت برای بیماران كرونایی

به گزارش سلامت رئیس سازمان اورژانس کشور از آمادگی و تدارک ۱۴۰ هزار تخت در مهمانسراها، هتل ها و خوابگاه های مناسب در کل کشور در چارچوب ۲۷۴۷ مرکز مراقبت سلامت در قرارگاه پشتیبانی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی برای بیماران کرونایی اطلاع داد.


به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان اورژانس کشور، پیرحسین کولیوند در جلسه ای که به صورت ویدئو کنفرانس با روسای مراکز اورژانس سراسر کشور ضمن عرض تسلیت به مناسبت سالگرد شهادت قهرمان ملت ایران شهید قاسم سلیمانی عنوان کرد: انشاالله بتوانیم به حرمت خون این شهید بزرگ خدمات ارزشمند ای را به همه هموطنان عرضه دهیم. در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از اهداف ما تشدید نظارت بر دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی و دومین هدف، بیماریابی فعال و جداسازی و رهگیری هوشمند مبتلایان و کسانی که با آنان ارتباط داشتند به وسیله تست های سریع است.
وی افزود: آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی از اهداف خوب این طرح است و نهایتاً حفاظت از گروه های صدمه پذیر مثل افراد سالمند، بیماران دارای بیماری زمینه ای، مادران آبستن و یا کسانی که های ریسک هستند. اعلام هوشمند و هدفمند محدودیت ها که توسط استانداری ها و فرمانداری ها و وزارت کشور با جدیت تمام درحال انجام است هم برای تقویت فرایند درمان و کاهش بیماران بستری و نهایتا کاهش مبتلایان چشم گیر بود.
کولیوند ضمن اشاره به فعالیت سه گروه حمایتی، مراقبی و نظارتی اظهار داشت: بسیج جامعه پزشکی فعالانه و دقیق در حال پیگیری وظایف هستند و در بحث نظارتی و حمایتی، سازمان بسیج و همینطور جمعیت هلال احمر درکنار مجموعه بهداشت و درمان هستند و خواهند بود.
رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح شهید سلیمانی به نتیجه مطلوب این طرح در کاهش تعداد مرگ و میر و مبتلایان اشاره نمود و اظهار داشت: در هدف گذاری ای که از پیش تعیین شده بود، پیشبینی می کردیم در ماه اول ۱۰ درصد از آمار مرگ و میر کاهش پیدا کند که خوشبختانه شاهد کاهش ۶۰ درصدی در این آمار هستیم و همینطور شاهد کاهش ۷۵ درصدی در بستری بیماران هستیم.
وی اضافه کرد: افراد مبتلا از راه شبکه های بهداشت و مراکز جامع سلامت به مراکز مراقبت سلامت معرفی و در آن مراکز آموزش های لازم داده می شود و اگر امکاناتی هم لازم داشتند در اختیارشان قرار خواهد گرفت و اگر احتیاج به اقدام درمانی داشته باشند توسط آمبولانس به بیمارستان انتقال داده می شوند.
کولیوند ضمن تاکید بر عرضه گزارش مشکلات به صورت روزانه توسط روسای مراکز اضافه کرد: به دنبال مذاکراتی که با روسای سازمان های بیمه سلامت و بیمه تأمین اجتماعی انجام شده است و مقرر گردید هزینه های یک روز تخت عمومی، ویزیت پزشک و دارو های مصرفی افرادی که در مراکز مراقبت سلامت هستند را پرداخت کنند.
به گزارش سلامت به نقل از ایرنا، هم اکنون نزدیک به ۵۰ هزار تست روزانه کرونا انجام می شود و با حمایت های دولت و تولید کیت های تشخیص سریع کرونا در کشور، قرار بر این شد که انجام تست های روزانه کرونا در صورت نیاز تا ۱۰۰ هزار تست روزانه افزایش پیدا کند. تست های تشخیص سریع کرونا در زمان حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پاسخ تست را مشخص می کنند.
طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین همزمان با دوم آذر ماه و آغازین روز از هفته بسیج در سرتاسر کشور به اجرا درآمده است.
در این طرح بسیجیان و کارشناسان حوزه بهداشت با رفتن به افراد نیازمند و تأمین نیازهای اولیه آنها، به اجرای بهینه پروژه قرنطینه معکوس یاری می دهند.
اطلاع رسانی بموقع و تشخیص مخاطرات در فوریت ها می تواند جان انسانهای در معرض خطر را در شرایط اضطراری به شرط اعمال مداخلات موثر، سریع و هماهنگ نجات بخشد.
در این زمینه بهترین و موثرترین راه جلب مشارکت اجتماعی از راه بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی و سازماندهی محله محور مردم است.
این مشارکت محله محور باید بگونه ای طراحی شود که ضمن جلب اعتماد مردم، اهداف و فعالیتها توسط گروههای مردمی هم به تحقق برسد. در این راه اطلاعات در رابطه با پیشگیری و مقابله با مخاطرات باید به روشی مورد قبول و منطبق بر فرهنگ و توانایی مردم محله به آنان عرضه شود.
موضوعی که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید و یادآور می شوند: بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی، کمک بزرگی به رهایی کشور از این عارضه (ویروس کرونا) همه گیر خواهد نمود.
بر همین اساس، طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» از جانب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با محتوای مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ و برای جلب مشارکت مردم از راه انتخاب یک سفیر سلامت برای هر خانوار و یک رابط سلامت محله برای هر ۴۰ سفیر خانوار با محوریت بسیج امکانات محله و در جهت بهبود وضعیت اجتماعی (از جمله سلامت)، اقتصادی و فرهنگی جامعه عنوان شد تا با مشارکت مردم و نهادهای مردم محور، محلات از محرومیت بیرون برود.



منبع:

704
0.0 / 5
1399/10/22
13:38:23
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
سلامت