پایین نگه داشتن فشار خون با این خوراکی ها
سلامت: به گزارش سلامت، فشار خون بالا اغلب هیچ علایم واضحی ندارد اما می تواند به تدریج، صدمات جدی به بدن وارد کند و زندگی فرد را به خطر بیندازد.
به گزارش سلامت به نقل از خبر آنلاین، این عارضه سبب از کار افتادگی قلب و لطمه به دیواره های رگ ها می شود. میلیونها نفر در سرتاسر جهان به فشارخون بالا مبتلا هستند و این بیماری بدون کنترل و مدیریت مناسب می تواند با خطر بروز بیماریهای قلبی و سکته مغزی همراه شود.
علاوه بر داروهایی که پزشک ممکنست برایتان تجویز کند، خیلی از تغییرات در سبک زندگی و برنامه غذایی می توانند به کاهش فشار خونتان کمک کنند. این تغییرات شامل مواردی چون پیروی از یک رژیم غذایی سالم، حفظ تمرین و ورزش منظم، ترک دخانیات و پرهیز از مصرف الکل است.
خیلی از مطالعات نشان می دهند که برخی انتخاب های غذایی می توانند در پایین آوردن فشار خون تاثیر چشم گیر داشته باشند.
در ادامه به ۳ عامل تغذیه ای موثر در کنترل فشار خون و حفظ سلامت قلب و عروق می پردازیم:
* مکمل منیزیم
ایسنا نوشت: بگفته متخصصان سلامت، مصرف مقدار کافی از ماده معدنی منیزیم می تواند برای کنترل فشارخون مناسب باشد. منیزیم موجب باز شدن رگ ها شده و در نتیجه فشارخون را کم می کند. علاوه بر این، افزایش سطح منیزیم با بهبود جریان خون هم راه است که فاکتور موثر دیگر در پایین آوردن فشارخون بشمار می رود.
به گزارش هلث دی نیوز، خوراکی هایی چون مواد غذایی سبوس دار، لوبیا، مغزها و گیاهانی با برگ های سبز، حاوی منیزیم هستند.
* رژیم غذایی مدیترانه ای
نتایج یک پژوهش دیگر نیز نشان داده است که رژیم غذایی مدیترانه ای در پایین آوردن فشار خون موثر است. همین طور چند ماده غذایی که در رژیم مدیترانه ای به خوردن آنها سفارش می شود عبارتند از گردو، ماهی ساردین کنسروی، گیلاس، نخود، جعفری (سبزی خوراکی)، ماهی خال خالی و گوجه فرنگی.
* اسفناج
یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای قلب، اسفناج است که به عنوان یک منبع غنی از نیترات و پتاسیم شناخته می شود و می تواند به کاهش فشار خون و بهبود سلامتی قلب کمک نماید.
پزشکان و متخصصان تغذیه براین باورند که اسفناج می تواند بوسیله شل کردن رگ های خونی و کمک به تنظیم سطح سدیم در بدن، فشار وارده بر سیستم قلبی عروقی را کم کند. تحقیقات اخیر نشان داده اند که مصرف سبزیجات برگ سبزدار مانند اسفناج می تواند در کنترل فشار خون هم موثر باشد.
دکتر «چنگ ــ هان چن»، متخصص قلب می گوید اسفناج بوسیله محتوای نیترات خود به افزایش سطح اکسید نیتریک در بدن کمک می کند؛ ترکیبی که موجب می شود رگ های خونی شل شوند که نتیجه آن کاهش فشار خون است. این فرایند، عملکرد سیستم قلبی عروقی را هم بهتر می کند.
علاوه بر این، اسفناج یک منبع غنی از پتاسیم است که به تنظیم سطح سدیم در بدن کمک کرده و می تواند فشار وارد بر سیستم قلبی عروقی را می کاهد.
خوردن اسفناج به روش های مختلف همچون در سوپ، سالاد یا بصورت پخته سفارش می شود. بگفته متخصصان، مصرف یک تا دو پیمانه اسفناج خام یا نصف تا یک پیمانه اسفناج پخته، چهار تا پنج بار در هفته می تواند مفید باشد.
البته «میشل روتنشتاین»، متخصص تغذیه در حوزه قلب، توضیح می دهد که هیچ غذایی بطور مستقل و به تنهایی قادر به بهبود فشار خون نیست بلکه یک الگوی غذایی کلی و انتخاب غذاهای مناسب در کنار هم برای حفظ سلامت قلب و فشار خون بسیار مهم هستند. او پیشنهاد می دهد که افراد بجای تمرکز روی مصرف یک غذای خاص، به یک الگوی غذایی سالم و متعادل توجه نمایند.
به گزارش ایندیپندنت، بدون شک در کنار تغییرات رژیم غذایی، ورزش منظم، کنترل وزن، خواب کافی، کاهش فشار و اجتناب از مصرف الکل و دخانیات نیز اهمیت بالایی دارد. از طرفی متخصصان قلب سفارش می کنند افراد برای ارزیابی و کنترل فشار خون خود حتماً با پزشک مشورت کنند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب