سازمان جهانی بهداشت:

نوشیدنی های گیاهی را جایگزین شیر نکنید

نوشیدنی های گیاهی را جایگزین شیر نکنید

سلامت: سازمان جهانی بهداشت (WHO) در اطلاعیه ای از افزایش مصرف نوشیدنی های گیاهی بجای شیر در اروپا آگاهی داد و نسبت به عوارض آن خصوصاً برای زنان هشدار داد.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، در سالهای اخیر خیلی از مردم بجای شیر گاو به نوشیدن شیرهای گیاهی مانند شیر سویا، شیر جو دوسر یا شیر بادام روی آورده اند.
اما سازمان جهانی بهداشت بتازگی در پیامی در مورد این جایگزینی هشدار داده و اعلام نموده است در دسترس بودن و محبوبیت فزاینده جایگزین های گیاهی بجای منابع اصلی «یُد» نظیر شیر، محصولات لبنی و ماهی، خطر کمبود ید را در منطقه اروپا بدنبال دارد.
مصرف کافی ید در ماه های اول حاملگی برای رشد مغز جنین بسیار مهم استاین گزارش با بیان کاهش مصرف لبنیات در میان نوجوانان و بزرگسالان اروپایی تاکید می کند که مصرف جایگزین های گیاهی مانند سویا، جو دوسر و نوشیدنی های بر پایه بادام درحال گسترش است و سبب دریافت ناکافی ید در بیشتر مردمِ اروپا می شود.
زنان بیشتر در معرض خطر کمبود ید و بیماری تیروئید هستند نوشیدنی های گیاهی، ید کافی را برای بدن فراهم نمی کنند و می توانند خصوصاً بر سلامت زنان حامله که نیاز به ید بیشتری دارند، تأثیر بگذارند.
دکتر هانس کلوگه، مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا، مصرف ید را خصوصاً در دوران حاملگی و برای رشد مغز جنین دارای اهمیت می داند. این مساله خصوصاً در کشورهایی که به شیر به عنوان منبعی از ید تکیه می کنند اهمیت ویژه ای دارد برای اینکه بیشتر لبنیات جایگزین ید نیستند.
دکتر کلوگه همین طور اشاره کرد که زنان هم اکنون بیش از مردان در معرض خطر کمبود ید و بیماری تیروئید هستند.
به گزارش یورونیوز، شیر و فرآورده های لبنی منابع مهمی از ید خصوصاً برای زنان حامله و کودکان در خیلی از کشورهای اروپایی است.
محبوبیت فزاینده جایگزین های گیاهی بجای منابع اصلی «یُد» نظیر شیر، محصولات لبنی و ماهی، خطر کمبود ید را در منطقه اروپا بدنبال دارداین موضوع بدین سبب است که خیلی از غذاها و مکمل های حیوانی با ید غنی می شوند تا سلامت حیوانات مزرعه و تولید شیر را بهبود بخشند.
بگفته متخصصان، مصرف کافی ید در ماه های اول حاملگی برای رشد مغز جنین بسیار اهمیت دارد. بطور ویژه، میزان مورد نیاز مصرف ید برای یک زن حامله یا شیرده ۲۰۰ میکروگرم در روز است.
ید همین طور برای سنتز هورمون های تیروئید ضرورت دارد. این هورمون ها نقش اساسی در پروسه رشد و بلوغ سلول ها، حفظ دمای بدن، تنظیم مصرف انرژی و سنتز پروتئین دارند.
مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا در این زمینه می افزاید: کمبود ید همین طور اختلالات تیروئیدی قابل پیشگیری مانند ندول های تیروئیدی، گواتر و پرکاری تیروئید را خصوصاً در بزرگسالان و افراد مسن می افزاید.



1403/04/16
12:11:37
5.0 / 5
83
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
لینک دوستان سلامت
سلامت