کاهش استرس با مصرف منیزیم در رژیم غذایی

کاهش استرس با مصرف منیزیم در رژیم غذایی

به گزارش سلامت، اهمیت منیزیم در کنترل اضطراب و استرس به قدری زیاد است که از آن بعنوان مکمل ضد اضطراب یاد شده است. این ماده معدنی نقش بسیار مهمی در خیلی از واکنش های بیوشیمیایی بدن همچون کنترل استرس دارد.


به گزارش سلامت به نقل از ایسنا، این نکته ثابت شده است که کمبود منیزیم می تواند سبب افسردگی، اختلالات رفتاری، سردرد، گرفتگی عضلات، تشنج، روان پریشی و تحریک پذیری شود. بگفته پژوهشگران تمامی این وضعیت ها، با دریافت کافی منیزیم قابل بهبود هستند.
گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) مهم ترین انتقال دهنده عصبی در سیستم عصبی مرکزی است و نقش مهمی در هماهنگی شبکه های عصبی موضعی و عملکرد نواحی مغزی ایفا می کند. هنگامی که سطوح منیزیم در بدن کافی نباشد، سطح گابا کم شده و در نتیجه استرس بیشتر می شود.
با اینحال مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل های منیزیم می تواند برخی علایم در رابطه با استرس و اضطراب را کم کند. در کنار مکمل های این ماده معدنی، شما می توانید بوسیله رژیم غذایی، مقادیر کافی منیزیم را به بدن برسانید.
آجیل و دانه هایی مانند بادام و بادام زمینی حاوی منیزیم هستند. شما با مصرف ۲۸ گرم از این دانه ها در طول روز، ۲۰ درصد از نیاز روزانه به منیزیم را برطرف می کنید. دانه کدو تنبل نیز سرشار از این ماده معدنی است. کافی است روزانه ۳۰ گرم از این خوراکی محبوب را مصرف کنید تا ۳۷ درصد از نیاز روزانه شما به منیزیم تامین گردد. توجه داشته باشید که میزان نیاز روزانه شما به منیزیم، ۴۰۰ میلی گرم است.
در بین گزینه های غذایی گیاهی، اسفناج حاوی منیزیم است. تنها با مصرف نصف فنجان اسفناج پخته شده، ۲۰ درصد از نیاز روزانه خود به این ماده معدنی را تامین می کنید.
موز و سیب نیز در بین میوه ها، گزینه های غذایی حاوی منیزیم هستند. در عین حال سینه مرغ و گوشت گاو بدون چربی نیز می توانند این ماده معدنی را به بدن شما برسانند.
اما بااینکه برنج و سایر غلات نیز از منیزیم تهی نیستند، فراموش نکنید که نوع پردازش شده آنها مانند برنج سفید یا غلات تصفیه شده، منیزیم کمتری دارند. بطور کلی پروسه پردازش میزان قابل توجهی از منیزیم را در این گزینه های غذایی از بین می برد. اهتمام کنید در انتخاب این گزینه ها، نوع کمتر پردازش شده مانند برنج قهوه ای یا گندم سبوس دار و ماکارونی تیره را انتخاب کنید.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، دقت کنید که نصف فنجان برنج سفید پخته شده، ۳ درصد منیزیم دارد؛ در صورتیکه همین میزان برنج قهوه ای، ۴ برابر بیشتر منیزیم دارد.




منبع:

1402/04/30
11:32:15
5.0 / 5
320
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
سلامت