در گفت وگو با سلامت اعلام شد

پایان موج هشتم کرونا در ایران

پایان موج هشتم کرونا در ایران

به گزارش سلامت، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تشریح وضعیت کووید19 و سایر عفونت های تنفسی در کشور، اظهار داشت: امسال عارضه ˮآمپیمˮ بیشتر رخ داده است که عمدتاً بدنبال پیک عفونت های تنفسی، تغییر نوع پاتوژن های ویروسی و اتخاذ روند درمانی نامناسب است که منجر به ایجاد مقاومت میکروبی می شود.


دکتر سید احمد طباطبایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به این که بطور کلی در دنیا روند کرونا به سمت نزول و کاهش رفته است، اظهار داشت: در ایران هم همین گونه است. کرونا از بین نرفته است؛ اما سیر نزولی است و فرم شدیدی از بیماری را شاهد نیستیم؛ به گونه ای که پیک خیلی کوتاهی از بیماری را به جهت شدت و تعداد بیمار تجربه کردیم. برخی کشورها سویه های جدیدتری از BQ۱ و XBB گزارش کردند ولی در ایران همچنان آخرین سویه های شناسایی شده همان ها هستند.
وی ادامه داد: می توان اظهار داشت که در مجموع موج هشتم کرونا به انتها رسیده است و فعلا در مورد احتمال بروز موج نهم بیماری نیز نمی توان پیش بینی دقیقی داشت؛ برای اینکه کرونا غیرقابل پیش بینی است. هرچند که برخی این امیدواری را می دهند که شاید از تابستان آینده دیگر مسئله ای با کرونا نداشته باشیم.
او درباره ی وضعیت بروز سایر بیماریهای تنفسی، اشاره کرد: نسبت به آبان و آذرماه میزان بروز این بیماریها خیلی کمتر شده است؛ شاید تحمل پیک قبلی عفونت های تنفسی سبب شد که پیک جدید این بیماریها ( شامل آر اس وی، آنفلوآنزا، پنومونی و... ) خیلی زیاد خودرا نشان ندهد.
طباطبایی اشاره کرد: بروز پیک عفونت های تنفسی در فصل پاییز بار سنگینی به بیمارستان ها وارد کرد؛ به گونه ای که برخی شهرها با کمبود داروهای درمانی عفونت های ریه هم مواجه گشتند و حتی در بعضی نقاطی که نیاز به مداخلات جراحی بسته قفسه سینه (بدون باز کردن قفسه سینه) با دستگاه "ویدیو استست پروسیس سرژری" وجود داشت، با نبود دستگاه مواجه بودند که این کار می بایست با عمل جراحی قفسه صدری سینه انجام می شد.
وی در توضیح چرایی انجام عمل جراحی بسته قفسه سینه، اشاره کرد: زمانی که پرده جنب که دور ریه قرار گرفته است، عفونی شود، ریه قصد مهار عفونت را می کند که بدنبال این واکنش ریه نمی تواند مثل قبل به خوبی فعالیت کند. با بروز چنین حالتی حتما مداخله جراحی ضروری می شود که بهترین حالت انجام جراحی به روش بسته با دستگاه نام برده شده، است. نام علمی این رخداد "آمپیم" است که طی آن چرک داخل پرده جنب ریه، حالت چسبندگی به وجود می آورد.
وی ادامه داد: امسال عارضه "آمپیم" بیشتر رخ داده است که عمدتاً بدنبال پیک عفونت های تنفسی بود؛ اما، دلیل دیگر می تواند این باشد که نوع پاتوژن های ویروسی تغییر کرده است؛ به گونه ای که بیماری زاتر بوده اند که البته این هم موضوع جهانی بود. دلیل دیگر افزایش بروز "آمپیم" نیز اتخاذ روند درمانی نامناسب است که منجر به ایجاد مقاومت میکروبی می شد.
طباطبایی اشاره کرد: عمل جراحی قفسه صدری سینه، عمل بسیار سنگینی است؛ درحالی که در استفاده از روش بسته، هم عوارض و هم طول دوره بستری بسیار کمتر می شود. این مساله نشان دهنده اهمیت وجود دستگاه "ویدیو استست پروسیس سرژری" حداقل در مراکز درمانی مرکز استانها است که اگر باردیگر با افزایش مراجعات این چنینی مواجه شدیم، بیماری را از دست ندهیم.
فوق تخصص بیماریهای ریوی کودکان، افزود: حالا موردی از بیماری را داریم که بیمار نزدیک سه ماه است که در آی سی یو بستری است؛ درحالیکه اگر اقدام درمانی سریع تری برایش انجام شده بود کار بیمار به این جا نمی رسید.
وی با اشاره به این که مصرف داروهای نابجا لطمه زا است، اظهار داشت: باید از مداخلات غیر صحیح جلوگیری شود و موارد مشکوک به مراکز درمانی مطمئن ارجاع داده شوند. سفارش این است که در انتخاب داروهای درمانی هم دقت شود تا بدن به سرعت پاسخ داده و از ایجاد مقاومت میکروبی جلوگیری شود.
وی در خاتمه تصریح کرد: حالا در کشور با کمبود مقطعی "داروهای شکننده فیبرین" مواجه هستیم که استفاده های زیادی دارد اما در مورد ریه اطفال این داروها برای داخل فضای پرده جنب ریه تجویز می شود که می توانند سبب شوند لخته های چرکی سریعا کنده شده و از ریه بیرون رود. بهتر است مسئولین در تهیه این داروها اهتمام بیشتری ورزند تا به اندازه کافی در دسترس باشد.




منبع:

1401/11/24
11:50:32
5.0 / 5
481
تگهای خبر: بیمار , بیمارستان , بیماری , جراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
سلامت