مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی:

رعایت بهداشت حرفه ای میزان بستری کارگران در بیمارستان را ۵۸ درصد می کاهد

رعایت بهداشت حرفه ای میزان بستری کارگران در بیمارستان را ۵۸ درصد می کاهد

سلامت: مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اجرای فرهنگ ایمنی و بهداشت حرفه ای مثبت و مشارکت کارگران را موجب کاهش 64 درصدی میزان حوادث و کاهش 58 درصدی میزان بستری کارگران در بیمارستان عنوان نمود.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، دکتر موسی جباری ضمن گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای و تبریک این روز به تمامی اساتید، مدیران، کارشناسان وفعالان این حوزه اظهارکرد: سازمان بین المللی کار از سال ۲۰۰۳ روز ۲۸ آوریل مصادف با هشتم اردیبهشت ماه را بعنوان روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای اعلام نمود که هدف از نامگذاری این روز تجلیل از کارگران، گرامیداشت مصدومان و کشته شدگان محیطهای کاری و تاکید بر پیشگیری وکاهش حوادث و بیماریهای شغلی بوده است.
وی اشاره کرد: سازمان بین المللی کار باتوجه به پاندمی کرونا ۱۹ و بمنظور تمرکز بر راهکارهای کاهش حوادث و بیماریهای شغلی، امسال شعار «با همکاری همدیگر، فرهنگ سازی مناسبی درباب ایمنی و بهداشت داشته باشیم» را برای این روز انتخاب نموده است و بر تقویت گفت وگوهای اجتماعی به سمت فرهنگ ایمنی و بهداشت حرفه ای تاکید دارد.
مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: وجود یک سیستم قوی ایمنی و بهداشت حرفه ای که نتیجه مشارکت همگانی شامل دولت، کارفرمایان، کارگران و سایر نیروهای انسانی و فعالان امور بهداشتی باشد در موفقیت اقدامات انجام شده در محیط های کار برای مقابله با همه گیری کووید۱۹ در ایران و جهان بسیار موثر است.
جباری ضمن تاکید بر ضرورت همکاری همه جانبه تمامی گروههای مذکور در پیشبرد برنامه های پیش گیری از حوادث و بیمارهای ناشی از کار در آینده، گفت وگوهای اجتماعی موثر و مشارکت در تصمیم گیری های ایمنی و بهداشت حرفه ای در کلیه مراحل توسعه و بازبینی سیاست ها، خط مشی ها و چارچوب های قانونی ایمنی و بهداشت حرفه ای برای رسیدگی به چالش های موجود و آتی ایمنی و بهداشت حرفه ای و کاربرد موثر آنها در محیط کار را ضروری دانست.
وی اشاره کرد: گفت وگوهای اجتماعی موثر و مشارکت همه جانبه، ضمن بهبود سیاست ها و استراتژی های ایمنی و بهداشت حرفه ای، موجب ایجاد حس مالکیت و تعهد نسبت به تصمیمات متخذه شده و راه را برای اجرای سریع و موثر آنها هموار می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی همین طور فرهنگ ایمنی و بهداشت حرفه ای قوی را یک فرهنگ دانست که در آن مدیریت و کارگران برای ایجاد محیط کار ایمن و سالم ارزش قایل هستند. کارگران در آن احساس راحتی می کنند و نگرانی های خود در مورد خطرات و ریسک های احتمالی محیط کار را به آسانی بیان می کنند. مدیریت نیز با همکاری کارگران، برای یافتن راهکارهای مناسب، موثر و پایدار مشارکت می کند و این مسئله نیاز به گفت وگوها و ارتباطات قوی و اعتماد و احترام متقابل دارد.
وی بیان کرد: بهبود شیوه های مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای، بهبود عملکرد ایمنی و بهداشت حرفه ای، کاهش میزان حوادث و صدمات شغلی و افزایش راندمان از نتایج همکاری همه جانبه کارفرما و کارگران است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: در صورتیکه بر طبق نظرسنجی جهانی ریسک در سال ۲۰۱۹، بیش از ۳۰۰ میلیون کارگر در سراسر جهان احساس می کنند که نمی توانند بدون ترس از مجازات، مسایل ایمنی و بهداشت حرفه ای را به کارفرمایان خود گزارش دهند که این مسئله نشانگر ضعف فرهنگ ایمنی و بهداشت حرفه ای و عدم مشارکت همه جانبه در خیلی از محیطهای کار است.
مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار با اشاره به نتایج برنامه های معرفی و تقویت فرهنگ ایمنی در منطقه ویژه اداری هنگ کنگ، چین را همچون کشورهایی نام برد که در ارتقای سطح ایمنی و بهداشت حرفه ای عمل کرده است.
به گفته وی، هر چند ارتقای تکنولوژی و سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای در کاهش حوادث موثر هستند، اما معرفی و تقویت فرهنگ ایمنی در محیط کار نقش موثرتری در کاهش تعداد حوادث دارد.
جباری ابراز امیدواری کرد با ارتقای فرهنگ ایمنی و بهداشت حرفه ای مثبت و مشارکت همه جانبه، میزان حوادث و بیماریهای شغلی در محیط های کاری مختلف به حداقل رسیده و ایمنی و بهداشت حرفه ای جایگاه واقعی خودرا در همه محیط های کاری که کارگران یا کارمندان در آن مشغول به فعالیت هستند پیدا کند و شاهد کاهش حوادث و بیماریهای شغلی و عواقب ناشی از آنها در کشور باشیم.

۱۳۵۲



منبع:

1401/02/09
12:32:21
5.0 / 5
506
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
سلامت