مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران:

هموطنان با اهدای خون و مشارکت در نجات جان انسان ها سال نو را آغاز کنند

هموطنان با اهدای خون و مشارکت در نجات جان انسان ها سال نو را آغاز کنند

به گزارش سلامت مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ضمن اشاره به کاهش شمار اهداکنندگان خون در اسفندماه ۱۴۰۰ به خاطر پیک ششم کرونا و آغاز تعطیلات نوروزی؛ از هموطنان خواست سال نو را با اهدای خون آغاز کنند تا برکت نجات انسان ها تا آخر سال در زندگی آنان جاری باشد.


«مصطفی جمالی» روز سه شنبه در حاشیه سفر به استان کرمانشاه و بازدید از مرکز انتقال خون در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه کرد: در اسفندماه از طرفی کاهش آمار اهداکنندگان خون را داشتیم و از سویی عمل جراحی در بیمارستان ها به خاطر آخر سال افزوده شد و این مزید بر علت شد که ذخایر واحدهای خون کشور پایین بیایید.
وی وضعیت ذخایر واحدهای خونی کشور را ایده آل ندانست و اظهار داشت: هرچند هم اکنون از نظر ذخایر خونی وضعیت در حد قبولی داریم اما با عنایت به در پیش بودن ماه مبارک رمضان که چهاردهم فرودین آغاز می شود و معمولاً افراد در این ماه کمتر به مراکز اهدای خون رجوع می کنند نیاز مبرم هست مردم در تعطیلات نوروزی برای انجام کار خیر و نیکو و انسان دوستانه اهدای خون رجوع کنند.
جمالی بیان داشت: انشاالله با رجوع مردم به مراکز انتقال خون در ماه مبارک رمضان در تهیه خون بیماران خاص و سرطانی، مجروحان حوادث و کسانی که اتاق های عمل احتیاج به جراحی دارند، مشکلی نخواهیم داشت و برکت نجات انسان ها با اهدای خون در این سال نو در زندگی افراد جاری خواهد شد.
توسعه مراکز انتقال خون در کشور در دست اجرا است
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در پاسخ به سوالات ایرنا؛ چرا استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه فقط باید یک مرکز انتقال خون داشته باشد و امکان دارد با فراهم شدن شرایط مانند راه اندازی مراکز انتقال خون در شهرستان ها اهدا کنندگان خون بیشتری داشته باشیم؛ آیا برنامه ای در جهت توسعه مراکز انقال خون در کشور در دست اجرا است؟ اظهار داشت: یکی از سیاست های سازمان انتقال خون در سال ۱۴۰۱ توسعه مراکز انتقال خون در سطح کشور است.
جمالی همینطور اظهار داشت: درست است که باید شرایط اهدای خون برای همه افراد به خصوص در شهرستان ها را فراهم نماییم اما در این راه با ۲ مشکل بزرگ تأمین پرسنل و ایجاد فضا فیزیکی مواجهه هستیم.
وی
توضیح داد: برای هر شهری که بخواهیم یک مرکز انتقال خون ایجاد نماییم باید حدقل ۱۰ نیرو استخدام نماییم که این کار با محدودیت های استخدامی کشور مشکل است، ازاین رو همه جا مرکز انتقال خون ایجاد نماییم کار سختی است اما در سیاست های سازمان توسعه مراکز انتقال خون در دست اجرا است.
جمالی در ادامه تشریح کرد: در سازمان انتقال خون واحدهای سیار اهدا خون تعریف شده، که سالی ۲ و سه مرتبه به شهرها و روستاها پر جمعیت می روند که کار خون گیری انجام دهند و اگر اهداکنندگان بیشتر باشند زمان بیشتری در آنجا مستقر می شوند.
وی ضمن اشاره به شهرهای پرجمعیت استان کرمانشاه اظهار داشت: شهرهای مانند کنگاور و سنقر و دیگر شهرهای کرمانشاه قابلیت راه اندازی یک مرکز انتقال خون با ظرفیت حدقل ۲ روز کار در هفته دارند که در این شهرها ایجاد شود.
این مسئول در انتها تصریح کرد: سیاست سازمان این است به سمت توسعه واحدهای اهدای خون برویم هرچند برای ایجاد یک مرکز روند و فرآیند ۲ و سه سال طول می کشد که راه اندازی شود اما بنا بر این است که شرایط اهدای خون برای مردم تسریع نماییم.
استان کرمانشاه بیشتر از ۲ میلیون نفر جمعیت با ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۰ روستا دارد.


منبع:

814
5.0 / 5
1401/01/02
18:49:45
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
سلامت