واکسن پاستوکووک پلاس در سبد دز یادآور اسپوتنیک و آسترازنکا قرار گرفت

واکسن پاستوکووک پلاس در سبد دز یادآور اسپوتنیک و آسترازنکا قرار گرفت

به گزارش سلامت رئیس انستیتو پاستور ایران اظهار داشت: کمیته ملی واکسن کرونا مصوب کرد که واکسن پاستوکووک پلاس (دز سوم این واکسن) بعنوان دز یادآور به فعالان حوزه درمان که واکسن های اسپوتنیک و آسترازنکا دریافت کرده اند، تزریق شود.


دز یادآور واکسن پاستوکووک یا دز سوم این واکسن در کوبا با عنوان «سوبرانا پلاس» و در ایران بعنوان «پاستوکووک پلاس» نامگذاری شده است.
دکتر علیرضا بیگلری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا گفت: هم اکنون طبق مصوبه وزارت بهداشت، دز سوم واکسن این مجموعه یا پاستوکووک پلاس را می توان بعنوان یادآور تعدادی از واکسن های دیگر در کشور تزریق کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا پاستوکووک پلاس را می توان بعنوان دز یادآور همه واکسن ها استفاده کرد، بیان کرد: از لحاظ تئوری، واکسن پاستوکووک پلاس را می توان برای همه واکسن ها بهره برد اما فعلا بعنوان دز یادآوز تعدادی از واکسن ها در نظر گرفته شده است.
بیگلری افزود: پاستوکووک پلاس طوری طراحی شده است که عوارض بسیار کمی داشته باشد و برای بسیاری از واکسن های دیگر هم بعنوان دز بوستر بتوان از آن بهره برد.
وی گفت: مطالعاتی درحال انجام هست که به غیر از دز یادآور یعنی واکسن پاستوکووک پلاس، خود واکسن پاستوکووک هم برای واکسن های دیگر بخصوص برای واکسن هایی که عملکرد ضعیف تر داشتند، بعنوان دز یادآور تزریق شود.

پاستوکووک پلاس تنها واکسن در دنیا است که بعنوان دز یادآور تولید شده است
رییس انستیتو پاستور ایران اصرار کرد که پاستوکووک پلاس تنها واکسن کرونا در دنیا است که با هدف استفاده بعنوان دز یادآور طراحی و تولید شده است.
بیگلری با اشاره به این که هم اکنون هیچ واکسن دیگری در دنیا وجود ندارد که مختص دز یادآور طراحی و تولید شده باشد، اضافه کرد: پیش بینی می شد که در آینده به دز یادآور واکسن کرونا نیاز مبرم پیدا می کنیم؛ بدین سبب مبادرت به تولید دز یادآور شده است.
به گزارش سلامت به نقل از خبرگزاری ایرنا، واکسن کرونای مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران در کوبا بعنوان "سوبرانا۲" و در ایران بعنوان "پاستوکووک"، نامگذاری شده است.
مطالعه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا از ششم اردیبهشت ماه امسال در هشت شهر و با حضور ۲۴ هزار داوطلب شروع شده و چند مدتی است که این مرحله واکسن پاستوکووک به پایان رسید.
مجوز مصرف اضطراری این واکسن اوایل تیر ۱۴۰۰ نیز در ایران صادر شد. مطالعه واکسن سوبرانا ۲ در کوبا روی کودکان انجام شده و این کشور مجوز مصرف اضطراری برای کودکان را صادر کرد.
در حال حاضر واکسن پاستوکووک در مراکز تجمیعی واکسیناسیون به افراد بالای ۱۸ سال تزریق می شود.


منبع:

1400/09/08
10:37:25
5.0 / 5
783
تگهای خبر: آموزش , انستیتو پاستور ایران , بهداشت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
سلامت