استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله:

سازمان های محلی نقش مهمی در مدیریت حوادث و سوانح دارند

سازمان های محلی نقش مهمی در مدیریت حوادث و سوانح دارند

استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی با اعلان اینکه سازمان های محلی نقش مهمی در مدیریت سوانح دارند، اظهار داشت: باید اطلاعات مربوط به ریسک حوادث و سوانح در دسترس این سازمان ها باشد تا آنها بتوانند از چنین اطلاعاتی استفاده کنند.


مهدی زارع روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار بحران ایرنا در پاسخ به این پرسش که چالش های اساسی مدیریت کاهش ریسک سوانح و مدیریت بحران در ایران کدامند، گفت: حالا کشور ما در مدیریت سوانح با مشکل روبرو است و با اهمیت ترین چالش، بهره گیری از نیروی انسانی در سطوح مدیریتی است.
وی افزود: نیروهای با کیفیت بالا به سختی در سطوح بالای مدیریت اجرائی، در مدیریت بحران به کار گرفته می شوند. البته کوشش های جاری در مدیریت بحران در سازمان های مختلف از دستگاه های رسمی دولتی و شهرداری ها تا سازمان های مردم نهاد تا واحدهای بهداشتی و درمانی و آب و فاضلاب انجام می شود.
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اعلان اینکه در همه این سازمان ها هدف اصلی حفظ زندگی انسان ها، خصوصاً گروه های لطمه پذیر باید باشد، افزود: سازمان های محلی نقش مهمی در مدیریت سوانح دارند و اطلاعات مربوط به ریسک باید در دسترس این سازمان ها باشد و آنها بتوانند از چنین اطلاعاتی استفاده کنند.
زارع توضیح داد: بحران کرونا امنیت انسان را تهدید می کند و زندگی انسان و معیشت و رفاه او را تحت تاثیر قرار می دهد. در این روزها گاهی سازمان های دولتی و کارکنان مدیریت حوادث با یک انتخاب بین نجات مردم از سوانح طبیعی و جلوگیری از گسترش همه گیری کرونا روبرو هستند.
وی اشاره کرد: در مقابل سوانح خیلی بزرگ دولت ها باید الزامات فاصله اجتماعی را با تهدیدهای مستقیم زندگی انسان در مقیاس وسیع مقایسه و تصمیم درست بگیرند.
استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله اظهار داشت: گروه های لطمه پذیر، مانند افراد مسن و بیماران بستری در منازل و بیمارستان ها نیاز به توجه ویژه بوسیله یک رویکرد متناسب در مدیریت سوانح دارند. این گروه ها اثرهای منفی سوانح را بطور نامتناسب و بسیار بیشتر تجربه می کنند.
وی ادامه داد: مهاجران غیررسمی در محله های فقیرنشین شهری بسیار متراکم نیز لطمه پذیرتر هستند برای اینکه این افراد در خانه های شلوغ و فقیرنشین زندگی می کنند و به خدمات کمتری دسترسی دارند.
طبق هشدار کمیته اضطراری فجایع طبیعی «دی ای سی» - DEC - در سالهای اخیر بیشترین نگرانی های سازمان های امدادرسان جهان در مورد وقوع زلزله در شهرهای بزرگ جهان همچون تهران در ایران، استانبول در ترکیه و کاتماندو در نپال است.


1400/01/06
00:10:34
5.0 / 5
934
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
سلامت