۱۸ تیرماه و آخرین اخبار كرونایی استان ها

۱۸ تیرماه و آخرین اخبار كرونایی استان ها

به گزارش سلامت افزایش شهرهای قرمز در کشور زنگ خطری است که بروز پیک پنجم کرونا را در بعضی استان ها به صدا درآورده و به نظر می آید که موج جدید با کرونای دلتا درحال خودنمایی است.


به گزارش روز جمعه گروه اخبار استان ها، بر اساس گزارش ها و بررسی های صورت گرفته در استانهای با درگیری بالا غالب موارد مبتلا شدن در موج جدید از نوع سویه جهش یافته "دلتا" است.
به گفته کارشناسان بهداشتی، تعداد شهرهای در وضعیت بسیار پر خطر کرونایی کشور به شدت درحال افزایش و طی یک هفته سه برابر شده است. گونه بسیار مسری تر ویروس کرونا معروف به دلتا به مناطق مختلف کشور و در استان تهران به بیشتر شهرها رسیده است.
به گفته آنان، اگر روند صعودی به همین صورت باشد، امکان دارد در اواخر تیرماه بروز پیک پنجم را هم داشته باشیم.
آنچه که لازم و ضروریست باید به شدت مراقبت نماییم تا شاهد افزایش موارد مبتلا شدن در همه کشور نباشیم و نباید بگذاریم کشور گرفتار خیز جدید با کرونای دلتا یا هندی شود.
با توجه به بالابودن سرعت شیوع و گسترش دلتا ویروس، رعایت دستور العمل های بهداشتی همچنان بهترین راه برای مهار و مقابله با این بیماری و پیشگیری از گسترش آن در دیگر مناطق کشور است و در کنار افزایش رعایت پروتکلهای بهداشتی، تسریع در واکسیناسیون هم می تواند در پیشگیری از مواجه شدن با موج پنجم بیماری در کشور موثر و مفید باشد.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعداد شهرستان های قرمز کرونا به ۱۴۳ شهر افزایش یافت.
علاوه بر شهرهای قرمز قبلی، از ۱۹ تیر شهرستان های خوی (آذربایجان غربی)، اردبیل (استان اردبیل)، آران و بیدگل و خمینی شهر (اصفهان)، دره شهر (ایلام)، بروجن (چهارمحال و بختیاری)، قوچان (خراسان رضوی)، هندیجان (خوزستان)، گرمسار (سمنان)، ممسنی (فارس)، آق قلا، کردکوی، گالیکش و گرگان (گلستان)، بندر انزلی، رودبار و رودسر (گیلان)، دلفان و سلسله (لرستان)، بهشهر، جویبار، رامسر و فریدونکنار (مازندران)، دلیجان و محلات (مرکزی) در وضعیت قرمز قرار می گیرند.
همچنین ۱۸۶ شهرستان نارنجی و ۱۱۹ شهرستان زرد در کشور وجود دارد و وضعیت هیچ شهری آبی نیست.
متاسفانه ۱۴۶ بیمار کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته جان خویش را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۵ هزار و ۵۴۳ نفر رسید.
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و ۳۴۴ هزار و ۱۲۲ نفر رسید و تابحال ۲ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۱۹۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.
همچنین سه هزار و ۵۰۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند.
تاکنون چهار میلیون و ۵۲۹ هزار و ۸۴۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۸۵۰ نفر هم دوز دوم را تزریق کرده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۶۹۵ دوز رسید.
بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶ هزار و ۵۹۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹، از روز گذشته تا امروز ۱۸ تیرماه ۱۴۰۰ در کشور شناسایی شد که هزار و ۷۵۹ نفر از آنها بستری شدند.



به گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: به علت شیوع بالای کرونا در استان، الان با کمبود تخت بیمارستانی برای بستری کردن مبتلایان جدید مواجه هستیم.
دکتر حسین فرشیدی عنوان کرد: هم اکنون ۸۳۰ مبتلا به کرونا در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند و هر روز هم بر شمار مبتلایان بستری اضافه می شود و هم اکنون ۱۱۰ نفر از مجموع بستری ها احتیاج به خدمات بخش آی سی یو دارند، که متاسفانه این بخش با تمام ظرفیت تکمیل است و امکان بستری این افراد وجود ندارد.
وی بیان داشت: الان در خیلی از شهرستان ها شاهد تکمیل ظرفیت بخش های کووید هستیم و در بندرعباس هم که با وضعیت فوق بحرانی روبرو است، چهار بخش آی سی یو ویژه کووید بیمارستان شهید محمدی تکمیل شده و در مواردی پزشکان برای ارائه خدمات ویژه مخصوص این بخش، بیماران را در دیگر بخش ها بستری کردند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم ضمن اشاره به وضعیت فوق بحرانی استان از نظر شیوع و آمار مبتلایان به کرونا، اظهار داشت: سویه غالب کرونا در استان از نوع انگلیسی بوده اما احتمال شیوع نوع دلتا هم در هرمزگان بسیار بالا است.
دکتر فاطمه نوروزیان عنوان کرد: هم اکنون موارد مشکوکی از نوع دلتا در استان مشاهده شده و نمونه گیری هم صورت گرفته، اما هنوز تایید نشده است.
وی افزود: هم اکنون شاهد شیوع نوع دلتا در استان سیستان و بلوچستان هستیم که با عنایت به همسایگی این استان با مناطق شرقی هرمزگان و تردد میان این مناطق، احتمال شیوع این ویروس در هرمزگان هم بسیار بالا است.
در همین حال رئیس بیمارستان تخصصی جزیره کیش هم اظهار داشت: تخت های بیمارستانی ویژه ارائه خدمات به بیماران ویروس کرونا در این جزیره به ۹۰ تخت افزایش یافت.
مصطفی نادعلی نژاد با اشاره به اینکه پیش از شروع موج پنجم کرونا در این جزیره ۳۲ تخت برای ارائه خدمات به بیماران مبتلا به ویروس کرونا وجود داشت عنوان کرد: با افزایش تصاعدی بیماران شناسایی شده این تعداد الان به ۹۰ مورد افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: ۴۵ مورد از این تخت ها در بیمارستان جزیره و ۴۵ مورد هم در مرکز درمانی فیاک کیش آماده شده تا در صورت افزایش بستری های مشکلی در عرصه درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا وجود نداشته باشد.
بر اساس گزارش رسیده از زنجان نیز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان اظهار داشت: در زمان حاضر ۱۵۱ بیمار کرونایی در بیمارستان های زنجان بستری هستند که ۶ مورد از این آمار در ارتباط با بستری های روز گذشته است که روند افزایشی را نشان داده است.
دکتر پرویز قزلباش ایرنا اضافه کرد: شمار فوتی کرونایی ها از زمان انتشار کرونا تابحال در این استان به رقم یک هزارو ۵۰۷ نفر رسیده است و روز گذشته یک مورد فوتی در استان گزارش شد.
وی افزود: از آغاز انتشار کرونا تابحال آمار مبتلایان مثبت سرپایی کرونا بر مبنای تست آزمایشگاهی به ۸۳ هزارو ۸۶۶ نفر رسید که ۱۳۱ مورد آن، آمار روز گذشته را شامل می ش
از استان گلستان هم گزارش شده است که روند مبتلا شدن و بستری مردم گلستان به ویروس کرونا مانند سایر نقاط کشور همچنان افزایشی و نگران کننده است.
عبدالرضا فاضل رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گلستان در این خصوص عنوان کرد: برپایه آخرین آمار از حدود سه هزار تخت بیمارستانی موجود در استان، ۴۹۰ تخت به بیماران کرونایی اختصاص داده شده است.
وی تصریح کرد: از این تعداد تخت، ۹۳ تخت حامل بیماران بدحال در بخش مراقبت های ویژه قرار دارد ضمن اینکه حال ۳۴ بیمار وخیم گزارش شده است.
براساس آخرین آمار کردکوی، گرگان، علی آباد، آق قلا، گالیکش، آزادشهر، مینودشت و گنبد در وضع قرمز کرونایی قرار دارند.
بر اساس اطلاعات رسیده، وضعیت انتشار کرونا در ۲ شهرستان سلسله و دلفان امروز جمعه هجدهم تیرماه قرمز اعلام گردید.
با اعلام وضعیت قرمز شهرستان های سلسله و دلفان در آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعداد شهرستان های با وضعیت قرمز در لرستان به عدد چهار رسید.
پیش از این شهرستان های خرم آباد و پلدختر در وضعیت قرمز کرونایی قرار داشتند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام هم در این خصوص اظهار داشت: شهرستان دره شهر در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفت و تعداد شهرستان های قرمز ایلام به چهار مورد رسید.
دکتر محمد کریمیان عنوان کرد: الان ایلام، مهران، دره شهر و چوار در وضعیت قرمز قرار دارند و پیشبینی می شود وضعیت در سایر شهرستان ها هم تغییر کند.
طبق گزارش های رسیده از استان خوزستان، سه شهرستان امیدیه، هندیجان و اندیمشک در استان خوزستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، شهرستان های اهواز، شوش، ایذه، بندرماهشهر، آبادان، خرمشهر، دزفول، رامهرمز، شوشتر، دشت آزادگان، مسجدسلیمان، بهبهان، کارون و رامشیر هم در وضعیت نارنجی قرار دارند و مابقی شهرستان های خوزستان در وضعیت زرد هستند
با توجه به افزایش آمار کرونا در استانهای مختلف بخصوص نوار جنوبی و مرکز کشور و احتمال سرایت سوش موتاسیون یافته به استان خوزستان شهروندان این استان از هرگونه تردد و مسافرت غیرضروری به سایر مناطق دیگر پرهیز کنند و نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی اهتمام جدی داشته باشند.
در همین حال از استان سمنان هم گزارش شده است که گرمسار در رنگ بندی کرونایی این استان به رنگ قرمز درآمد.
گرمسار غربی ترین شهرستان استان سمنان و در همسایگی استان تهران از وضعیت نارنجی به قرمز تغییر نمود و زنگ خطر تعییر رنگ در استان سمنان به صدادرآمد.
قرمزشدن وضعیت کرونایی گرمسار تنها تغییر در رنگ بندی کرونایی استان سمنان بود و الان شهرستان های سمنان، شاهرود، مهدیشهر، دامغان در وضعیت نارنجی قراردارند.
شهرستان های میامی، سرخه و آرادان هم در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
بر اساس گزارش رسیده از استان اردبیل، روند صعودی مبتلا شدن به ویروس کرونا در این استان همچنان ادامه دارد و تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی این استان در شبانه روز گذشته به ۲۲۸ نفر افزایش پیدا کرده است.
دکتر شهرام حبیب زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۴۱ نفر در استان به ویروس کرونا مبتلا و در بیمارستان بستری شدند و در همین مدت ۲۹ نفر با بدست آوردن بهبودی نسبی از مراکز درمانی مرخص شدند.
به گفته وی، از ۲۲۸ بیمار بستری در بخش های کرونایی ۵۵ نفر تحت مراقبت های ویژه قرار دارند.
حبیب زاده با اشاره به اینکه در شبانه روز گذشته موردی از فوتی بیماران کووید.۱۹ در استان گزارش نشده است، بیان نمود: مجموع جان باختگان کرونا در ۱۷ ماه گذشته در این استان یک هزار و ۸۳۵ نفر می باشد.
وی با اخطار به شیوع موج پنجم کرونا در استان طی روزهای آینده و ضمن اشاره به مشاهده اولین مورد کرونای دلتا در اردبیل اعلام نمود: با تایید اولین مورد ابتلای قطعی به سویه دلتای ویروس کرونا در استان اردبیل، زنگ خطر شیوع خیز پنجم کرونا در این استان هم به صدا در آمده است.
به گزارش سلامت به نقل از ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به صورتی که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از راه دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی همچون علائم بیماری کووید ۱۹ است و بیشتر از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس هم گرفتار بیماری خفیف می شوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا و هند که باعث افزایش سرایت، بیماری زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی های جدی را در جهان به وجود آورده است.


1400/04/18
21:59:15
5.0 / 5
911
تگهای خبر: آموزش , اختلال , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
سلامت